Cildi tazeleyen dokunuş zamanın etkilerini silin !!!

Cildi tazeleyen dokunuş  zamanın etkilerini silin !!!

Radyofrekans yöntemi nedir ?

Radyofrekans yöntemi; estetik dermatoloji alanında uzun zamandır güvenle kullanılan etkili tedavi yöntemlerinden biridir. Klasik radyofrekans yöntemine yeni teknolojik özellikler eklenerek geliştirilmiş hali Fraksiyonel radyofrekans yöntemidir.

Bu özelliklerden ilki; Radyofrekans yönteminin fraksiyonel hale getirilmesidir.

Bu şekilde radyofrekans enerjisi yanyana birçok küçük noktadan cilde nüfuz eder. Aradaki sağlam dokular sayesinde cilt hasarı en aza indirgenir ve iyileşme süreci kısalır. Derinin tüm katmanları bu teknikten etkilenir ve mevcut cilt sorunları kısa sürede tedavi edilir.

Bir diğer yenilik ise; Fraksiyonel radyofrekans yönteminde akım mikroiğneler yardımıyla doğrudan cildin içine gönderilir.

Mikroiğneler yardımıyla derinin üst tabakası olan epidermisi geçen akım doğrudan dermis adı verilen derinin orta tabakasına ulaşır. Kullanılan iğnelerin uzunlukları 0.5- 3 mm arasında değişkenlik gösterir.

Cilt özelliğine göre akım tüm iğne boyunca ya da sadece iğne ucundan verilerek çok daha az hasar ile sonuca yönelik tedaviler uygulamak mümkün olur. Amaca göre hekim iğnelerin tipi, derinliği ve enerjisine karar verebilir.

Frakiyonel radyofrekans yöntemi nasıl etki eder ?

Fraksiyonel radyofrekans yönteminde radyofrekans enerjisinin iğneler ile doğrudan derinin orta tabakası olan dermise aktarılması sonucunda burada oluşan koagülasyon ile kolajen liflerinde hızlı bir parçalanma sağlanır.

Bunun sonucu yeniden organize olan lifler kısa bir süre içinde kasılmayı, toparlanmayı sağlayacak hale gelirler. Derinin yenilenmesinden sorumlu fibroblast hücrelerinin uyarılması ile de yeni kolajen üretimi başlatılır. Artan elastin ve kolajen mevcut cilt problemlerinin giderilmesini ve cildin gençleşmesini sağlar.

Fraksiyonel radyofrekans yönteminin kullanım alanları nelerdir ?

Cilt kırışıklıklarının tedavisi, cilt yenilenmesi, yüz, boyun, dekolte sarkmaları, yara izi tedavisi, sivilce ve sivilce izlerinin tedavisi, cilt lekelerinin tedavisi, gebelik ve kilo alıp vermeye bağlı oluşan cilt çatlaklarının tedavisi, gözeneklerin sıkılaştırılması gibi birçok sorunun tedavisinde kullanılabilir.

Fraksiyonel radyofrekans uygulaması nasıl yapılıyor ? İyileşme süreci nasıldır ?

Yeni teknolojiler sayesinde uygulama eskisine göre daha konforlu. Ancak yine de uygulama öncesi anestezik kremlerle oluşabilecek ağrı hissi minimale indirilebiliyor. Fraksiyonel radyofrekans uygulamasının her mevsim yapılabilmesi lazer uygulamalarına göre bir avantaj sağlıyor.

Uygulama yüz bölgesi için 30 dakika kadar sürüyor. Genellikle kırışıklık ve cilt kalitesinin artırılması için 3 hafta ara ile 2- 3 seans yeterli olurken, yara ve akne izlerinin tedavisi için daha fazla uygulama gerekebiliyor. Uygulama sonrası genelde 1 gün içinde gerileyen bir kızarıklık, sonrasında ince bir kabuklanma olabilir.

Hasta ertesi gün uygun kapatıcılarla günlük hayatına dönebilir. Her uygulama sonrası etki birkaç hafta içinde gözlenirken, maksimum etki son uygulamadan 3- 4 hafta sonra ortaya çıkıyor. Uygulama sonrası düzenli olarak nemlendirici krem ve güneş koruyucu kullanımı ihmal edilmemelidir.

Kombinasyon tedavilerine uygun bir uygulama mıdır?

Daha etkili ve daha hızlı sonuç almak için çeşitli tedavi yöntemlerini mevcut problemi çözmek için kombine edebiliyoruz. Fraksiyonel radyofrekans uygulaması da diğer yöntemlerle kombine edilebilir. Probleme göre; odaklı ultrason (HIFU) ile, IPL leke tedavi yöntemleriyle, prp ve mezoterapilerle, dolgu ve toksin uygulamalarıyla birlikte uygulanabilir. Tabiki kombine uygulamalarda sıralama önemlidir, bunun için hekim en doğru tedavi planlamasını yapacaktır.

Tedavi sonrası bakım nasıldır?

Uygulama sonrası düzenli nemlendirici kullanılmalı ve yoğun güneş temasından kaçınılmalıdır. Mutlaka geniş spektrumlu bir güneş koruyucu kullanılmalı, kese, lif, soyma gibi cildi tahriş edici uygulamalardan uzak durulmalıdır.

Sağlıklı bir cilt için mutlaka uzmanınıza danışın.

Bu makale 9 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Özlem Tuncayengin

Uzm. Dr. Özlem Tuncayengin, 1970 yılında Ankara da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1993 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamlayarak 2000 yılında Tıbbi Fizyoloji uzmanlığı,ardından 2004 yılında Dermatoloji Uzmanı olmuştur. 

Mecburi hizmeti sonrası Kamu ve Özel sağlık kuruluşlarında klinik ve estetik amaçlı dermatolojik tedavi ve uygulamalarla dolu aktif çalışma sonrası, mesleki çalışmalarına 2016 yılından itibaren kendi kliniği'nde devam etmektedir.

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
Etiketler
Radyofrekans uygulaması
Uzm. Dr. Özlem Tuncayengin
Uzm. Dr. Özlem Tuncayengin
Ankara - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube