Büyülü estetik lamine diş yaprak porselenler

Büyülü estetik lamine diş yaprak porselenler

Dişlerin ön yüzeylerinde çok hafif bir aşındırma yapılarak ya da hiçbir aşındırma yapılmaksızın ince bir tabaka porselenin dişlerin ön yüzlerine yapıştırılması işlemidir.

Yaprak porselen olarak da bilinen "Iaminate veneer" uygulaması, adını takma tırnak kalınlığında ki ince cam seramiklerden alır.

Günümüzde gelişen teknoloji ve artan hayat standardı estetik beklentileri yükseltmiştir. Çok daha az travmatik çalışarak dişlerden minumum madde kaybı ile maksimum estetiği sağlayan uygulamalar en tercih edilen tedavi yöntemleridir.

Hastalar haklı olarak dişlerinin zarar görebileceği endişesini taşımaktadırlar. 0ysa ki ortalama 0.3 mm lik bir aşınma yeterli olmaktadır. Hatta bazı uygulamalarda hic aşındırma yapıImamaktadır.

Yaprak porselenlerin ışık geçirgenlikleri oldukça yüksektir. Dişlerin mine dokusunu çok iyi taklit edebildiklerinden doğal diş görüntüsü vermektedirler.

Bu sebeple yapma diş görüntüsü olur mu endişesi taşıyan hastalar içinde tercih sebebidirler. İşlem bittiğinde mükemmel bir görüntü oluşmaktadır.

Tüm kurallara uygun olarak yapılmış porselen Iaminaların diş yüzeyinde bakteri plağı ve taş birikimi minumum olduğundan hastaların dişeti sağlığı oldukça iyidir.

Kahve cay sigara gibi dış etkenlerle renk değiştirmemeleri en büyük avantajlarından biridir.

Aşınmaya dirençleri oldukça yüksektir. Yapıştırıldıktan sonra kırılmaya karşı dirençleri de yüksektir. Ancak kişinin kendi dişini kırabilecek ekstra bir kuwetle karşı Iaştıklarında kırılabilirler.

PORSELEN LAMİNALAR KİMLERE UYGULANMAKTADIR

- Dişlerinin formundan memnun olmayanlara

- Dişlerinin arasında aralık olanlara

- Dişlerinde hafit çapraşıklık olanlarda

- Dişlerinin renginden memnun olmayanlar da ve ağartma işlemi ile istediği neticeyi alamayanlarda

- Yaşın ilerlemesine bağlı dişin canlılığını ve formunu yitirmesi sebebiyle antiaging amaçlı

 

Bu makale 14 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dt. Fulya Gökalp Akar

Dt. Fulya Gökalp AKAR, lisans öncesi öğreniminin ardından Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde başladığı lisans eğitimini 1991 yılında tamamlayarak Diş Hekimi unvanı almıştır.

1992-2012 yılları arasında Ziraat Bankası Hastanesi’nde Diş Hekimi olarak çalışan Dt. Fulya Gökalp AKAR, Gülüş Estetiği, Cosmetic Dentistry, İmplantoloji ve Protez tedavilerinde uzmandır. Lisans eğitiminin yanısıra 2013- 2014 yılları arasında Frankfurt Gothe Üniversitesi'nde Curriculum İmplantoloji eğitimi almıştır.

Mesleki çalışmalarına HF Dental Ağız ve Diş sağlığı Merkezi'nde devam eden Dt. Fulya Gökalp AKAR, 35’in üzerinde ulusal ve uluslararası kongre, eğitim ve sempozyuma katılmış olup halen güncel gelişme ve teknolojileri yakından takip etmektedir.

Etiketler
Lamine
Dt. Fulya Gökalp Akar
Dt. Fulya Gökalp Akar
Ankara - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube