Boyun fıtığı nedir ve tedavisi

Boyun fıtığı nedir ve tedavisi

Boyun Fıtığı, boyun omurları arasındaki kıkırdağın omurilik kanalına doğru yer değiştirmesi sonucu kola  gelen sinirlere ve omuriliğe baskı yapması ile oluşan hastalığa denir.

Boyun, baş ile vücut arasındaki bağlantıyı sağlayan, başı destekleyen ve hareketini sağlayan vücut bölümüdür. Boyun 7 adet omur denilen kemikden oluşmaktadır. Omurların arasında disk denilen jöle kıvamında yastıkçıklar bulunmaktadır. Diskler vücuda binen yükün dengeli şekilde alt vücut bölümlerine iletilmesini sağlamaktadırlar. Boyundaki omurga içinden omurilik ve kollara giden sinirler geçmektedir. Boyun ağrısı ve boyun bölgesindeki omurga bozuklukları bel ağrısına göre daha az sıklıkta görülmektedir. Boyun bölgesindeki herhangi bir problemde boyun ağrısının yanı sıra baş, omuz, kol ve göğsün ön kısmına doğru yayılan ağrı da görülebilir. Boyun ağrısı genellikle boyunda tutuklukla birliktedir. Ağrı şiddeti iklim değişikliği, hareket, gün içinde değişkenlik gösterebilir. Ağrı genellikle künt ve basınç tarzında veya yanıcı olarak hissedilir. Ağrılı bölge dokunmayla hassastır. Bazen boyun hareketleri sırasında ses de olabilmektedir. Ağrıya kolda uyuşma ve yanma hissi de eşlik edebilir. Boyun omurları omurga sisteminin en küçük ve en narin omurlarıdır. Kolaylıkla travmalardan etkilenebilirler. Ayrıca çok hareketli eklemlere sahiptirler. Öne ,arkaya, sağa, sola ve yana doğru hareket yapabilirler

Bu makale 18 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Şeref Öztürk

Op. Dr. Şeref ÖZTÜRK, 1975 yılında Zonguldak - Ereğli'de doğmuştur. Lisans öncesi eğitimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapmış ve Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı olmuştur.

Uzmanlık eğitimi sonrasında Kırklareli Devlet Hastanesi, Özel Nisa Hastanesi, Özel Kolon Hastanesi'nde görev almış olan Op. Dr. Şeref ÖZTÜRK, yurt içi ve yurt dışında bir çok yayın ve eğitim programına katılmıştır.

Op. Dr. Şeref ÖZTÜRK, mesleki çalışmalarına Bakırköy'de bulunan özel muayenehanesi'nde devam etmektedir.

Etiketler
Boyun fıtığı tedavisi
Op. Dr. Şeref Öztürk
Op. Dr. Şeref Öztürk
İstanbul - Beyin ve Sinir Cerrahisi
Facebook Twitter Instagram Youtube