Boyun bantları da yaşlı gösterir, bu nedenle antiaging uygulamasında unutmayın

Boyun bantları da yaşlı gösterir, bu nedenle antiaging uygulamasında unutmayın

Anti aging uygulamalarında el, yüz ve boyun için birçok uygulama yapılmaktadır. Kasa bağlı kırışıklığın açılmasında botoks gereçekten etkili bir tedavi yöntemidir. yaş ilerlediğinde boyunda sadece kırışıklık değil aynı zamanda sarkma olur. Boyunda bulunan platisma ksı denen kasın bazı kısımları daha belirgin olarak kasılır ve boyun bantlarını oluşabilir. zayıf olan kişilerde bu bantlar daha belirgindir. Bu bantların platisma kasının fazla kasılması nedeniyle olduğu için botoks uygulamasının burada etkisi çok iyidir. 

Botoks bu kaslara doğru şekilde uygulanmadır aksi halde ses kısılması veya yutma zorluğu yaşanabilir. Bu nedenle botoks uygulamasını mutlaka hekim olan kişilere yaptırın. 

Botoks  uygulama yapılan kaslarda gevşeme yapacağı için bu bantlar geçecektir. Boyun hareketiniz etkilenmez. 

Boyunda oluşan platisma kaslarındaki bantların tedavisi için botoks tedavisini uyguluyoruz. 

 

 

Bu makale 11 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Ebru Unal

Op. Dr. Ebru Ünal, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde lisans eğitimini tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır.  İhtisas eğitimini ise Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı’nda tamamlamış ve Kadım Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olmuştur. Lisans ve istisas eğitiminin yanı sıra, ihtisas eğitimini aldığı dönemde Stanford Üniversitesi Minimal İnvazif Cerrahi Kliniği’nde (Amerika) Prof. Dr. Camran Nezhat’tan Laparoskopi, Histeroskopi ve Endometriozis Cerrahisi eğitimi ve 2008’de Rostock Üniversitesi’nde, (Almanya) Pelvik Taban Cerrahisi eğitimi almıştır. Op. Dr. Ebru Ünal, asistanlık ve uzmanlık sürecinde dünyanın birçok merkezinde Laparoskopik Cerrahi ve Riskli Gebeliklerle ilgili seminer ve konferanslara katılmış, eğitimler almış ve yayınlar yapmıştır. 2010’da Almanya’daki Helios Klinik’te iler ...

Etiketler
Platismal sarkma ve platismoplasti nedir ?
Op. Dr. Ebru Unal
Op. Dr. Ebru Unal
Adana - Medikal Estetik Tıp Doktoru
Facebook Twitter Instagram Youtube