Biyolojik diş hekimliği

Biyolojik diş hekimliği

Bugün, her zamankinden daha farklı, daha bireysel, daha az toksik ve  daha çevre dostu bir şekilde, daha iyi diş tedavileri yaptırabilirsiniz.

Biyolojik Diş Hekimliği bir düşünce sürecinin ardından uygulamalarla bireylerin hayatında yeni bir tutum geliştirmek adına seçenekler sunmaktadır.

Bu güne dek hepimiz tedavi yada diğer nedenlerle pek çok bazı talihsiz seçimler, yaptık.

Ve bu bilinçli seçimlere, sindirimimizin ve pek çok hastalığın ilk adımı olan ağız ve diş sağlığımızdan başlayabiliriz.

Bu gün, yirmi birinci yüzyılda, daha güvenli seçimler yapabiliriz.

Uzun zaman dır  dental işlemler, malzemeler ve tedavi edilmeyen ağız ve diş sorunlarının bireyin bağışıklık sistemini nasıl etkiledi incelenmektedir.

Varılan sonuçlar uygulanan bazı tedavilerin kişinin bağışıklık sisteminde olumsuz etkileri olduğudur aynı zamanda tedavi edilmeyen rahatsızlıkların pek çok hastalığa neden olduğudur.

Bu aşamada tüm dünyada yeni bir akım olan Biyolojik Diş Hekimliği karşımıza çıkmaktadır.

Holistik veya Biyolojik Diş Hekimliği olarak bilinen, diş hekimliği bir kişinin genel sağlığı iyileştirmek için klinik uygulamalar yapılmaktadır.

Biz hekimlerin herseyden önce öğrendiğimiz " primum nil nocere "  ilkesi :  hastaya önce zarar vermeme dir. Hasta konforu için yapılacak her türlü girişimde öncelikli mesele fayda zarar dengesinin iyi hesaplanmış olmasıdır. Hastaya yapılan, yapılacak her tedavi kişinin durumunu iyiye götürmek olmalıdır.

Mesela: Ağzımızda yıllarca toksik made taşıdık; 

Amerikada yapılan araştırmaların sonucunda  ; Birçok hastalığın nedeni tedavi edilmeyen diş çürükleri ve amalgam dolgularla vücuda giren cıvadan kaynaklandığı tespit edilmiştir. Ağızlarında amalgam dolgu taşıyan kişilerin günlük cıvaya maruz kalma oranı, şu anda Avrupa ve Amerika' da kabul edilen günlük emniyet sınırını aşmaktadır.0.4 santimetrekarelik bir yüzeyi olan tek bir amalgam dolgudan, mekanik aşınma ve buharlaşma yolu ile her gün yaklaşık 15 mikrogram cıva serbest hale geçmektedir. Termometreler civanın zararları dolayısıyla yasaklandı ama bir amalgam diş dolgusunda termometrenin içerisinde olduğu kadar cıva vardır. Ve halen kullanılmaktadır. Biz biyolojik diş tedavilerinde insan vücudunun olumsuz reaksiyona geçmeyeceği alerjik tada toksik madde kullanmadan gerçekleştirmekteyiz.

Biyolojik diş hekimliği kişinin genel sağlığı ön plana alınarak besin ve vitamin takviyeleri içeren kişiye özel diş tedavileri ile  gerek biyolojik gerek estetik açıdan zarar vermeden bir bütün olarak birey için sağlık daha yüksek bir standart sağlar.

Tabi ki asıl amaç hiç hastalanmamaktır bunun içinde koruyucu diş hekimliği ön planda olmadır zira tedavi edilmeyen ağız ve diş rahatsızlıkları kalp ve damar hastalıklarına da neden olduğundan biyolojik diş hekimliği tedavileri yeterli olmayacaktır.

Dişhekimi Dr. ARZU YALNIZ

 

Bu makale 13 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dt. Arzu Yalnız Zogun

Dt.Arzu Yalnız Zogun,1972 yılında Elazığ'da doğmuştur. Lisans öncesi öğreniminlerinin ardından, İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde başladığı eğitimini 1994 yılında bitirerek diş hekimi unvanını almıştır.  5 yıl boyunca Acıbadem Hastanesi'nde,6 yıl boyunca Cosmodent Diş Hekimliği ve İmplantoloji Merkezi'nde görev yapmış olup mesleki çalışmalarına 2000 yılından beri kendi muayenehanesi'nde çalışmalarına devam etmektedir. Yurt dışında özellikle Fransa ve İsviçrede İmplantoloji alanında çalışmalara katılmış olup her yıl implantoloji ve Estetik Diş Hekimliği alanlarındaki yenilikler üzerine yapılan kongrelere katılmaktadır. Diş hekimliğinde önemli bir yere sahip, EDAD (Estetik Diş Hekimliği Akademisi Derneği) ve OSSADER (OsseoIntegrasyon Akademisi Derneği) üyelikleri vardır. İyi derecede İngilizce ve orta derecede Fransızc ...

Dt. Arzu Yalnız Zogun
Dt. Arzu Yalnız Zogun
İstanbul - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube