Ameliyatsız kalça ve meme estetiği (macrolıne)

Ameliyatsız kalça ve meme estetiği (macrolıne)

Ameliyatsız  meme , kalça şekillendirme

Her yıl milyonlarca kişi güzelleşmek, gençleşmek ve beğenmedikleri taraflarını düzeltmek için estetik cerrahlara başvuruyor. Talep fazla oldukça estetik cerrahi ameliyatlarda ve ameliyatsız estetik operasyonlarda yeni yöntemler geliştiriliyor. Son yenilik Macrolane; bu doğal kristal görünümlü jel, hacim vererek vücudunuzda istediğiniz bölgeyi yeniden şekillendiriyor.

Bu yöntem daha çok ameliyattan korkan, silikon taktıramayan ve büyük bir göğüsle nasıl görüneceğini merak eden kadınlar tarafından tercih ediliyor. İşlem kısadır ve hastanın günlük aktivitelerinden uzak kalması en aza indirilmiştir.

Özellikle vücudunun herhangi bir bölgesini protez kullanmadan dolgunlaştırmak isteyen çok zayıf kişilerde çok büyük bir çözüm. Yağ enjeksiyonu için yeterli yağ miktarı bulamadığımız kişilerde kısıtlı kalıyorduk, teknoloji artık bu soruna da çözüm buldu.

Kadınlar meme büyütmek için bütçelerine ve cesaretlerine göre farklı yöntemlere başvuruyor. Hap, krem, protez... Bu yöntem cerrahi yöntemi tamamen ortadan kaldırmıyor, ama çok güzel bir ara çözüm olarak yer alıyor.

Hyluronikasit

Yüzdeki kırışıkların tedavisi ve dudakların şekillendirilmesinde kullanılan hyalüronik asit modifiye edildi, meme ve kalçaya uygulanıyor.

Hyalüronik asit, bir çeşit şeker molekülü diyebiliriz ve hyalüronik asit zaten vücudumuzda gözlerde ve diz kısımlarında doğal olarak var. Enzimlerle kendi kendine eriyen, kaybolan bir madde. Bilinen bir yan etkisi, istenmeyen durumlara yol açan bir bulgu saptanmadı. Hayvansal olmayan stabilize hyalüronik asit temeliyle üretilmiş bir enjeksiyon tedavisidir. Vücut tepki göstermiyor,zamanla onu eritiyor. Etkisi geçince meme ve popo eski haline dönüyor, şeklinde bir bozukluk olmuyor. 

Uygulama  alanları 

Vücutta özellikle meme biçimlendirmede, elbette kişi buna uygunsa, popo dolgunlaştırıp şekillendirmede, kasları şekillendirmede özellikle çarpık bacak problemlerinde ve erkeklerde kol, göğüs kaslarının dolgunlaştırılmasında, penis kalınlaştırmada, tüm vücuttaki asimetri ve çökmelerde, kadın genital vulva dolgunlaştırılması ve G noktasının belirginleştirilmesinde, iki göğüs arasındaki asimetri durumlarında uygulanması tercih ediliyor.  

Kalıcılık süresi

Süre uygulanan vücut bölgesine ve ürün hacmine bağlı olarak değişse de, 12-18 ay kalıcılık süresi olmak üzere tasarlanmıştır. Bir yılın sonunda yüzde 25'lik bir kayıp vardır.

Uygulama

Bu uygulama, lokal anesteziyle gerçekleşir, uzman kişiler tarafından yapılması gerekmektedir. Kesi yapmadan enjeksiyon yöntemiyle işlem gerçekleşmektedir. Uygulama 15-30 dakika sürmektedir. Ameliyattan korkan, genel anestezi alamayan hastalar için ideal. Sonrasında gerginlik hissi ve hafif ağrı olabilir ama ağrı kesiciler yeterli.

Uygulama sonrası

Günlük hayatı çok kısıtlayan bir durum yok. Birkaç gün içinde işinize geri dönebiliyorsunuz. Sadece şeklin oturması için uygulama yapılan bölgeye has özel bir bandajlama sistemi var ve bu bandajın bir hafta kalması gerekir. İlk zamanlar biraz sertlik hissi olsa da 2-3 hafta sonra dokunma hissi gayet doğaldır ve hiçbir sertlik olmaz. Uygulama sonrası herhangi bir yara izi bırakmaz.

Diğer  yöntemler

Yağ enjeksiyonu dolgunlaştırarak şekil verme müdahalelerinde muhakkak düşünülmesi gereken bir yöntemdir. Meme, kalça, yüz, göğüs bölgesi, penis ve kadın genital bölgesinde sıklıkla kullanılmaktadır.

Bu işlemde, bazı kişilerde yeteri kadar yağ bulamamak, yağ aldığımız bölgede de ek olarak müdahale yapılması gibi küçük dezavantajları vardır.

Protez operasyonlarındaki son yıllardaki gelişmelerde kesinlikle unutulmamalıdır. Çok doğal görünümlü, yumuşak meme yapısına artık garantili protezlerle kavuşmak mümkün. Meme de kalıcı ve belirgin bir büyüklük isteyen kişilerdeki en güvenilir yöntem.

Estetikle ilgili gelişmelerden geri kalmayın, her geçen gün sizler için teknolojinin yardımıyla büyük kolaylıklar sağlanıyor. Güzelliklerle dolu günler diliyorum…

 

Bu makale 11 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Ulvi Güner

Op. Dr. Ulvi GÜNER, 1985 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1991 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise yine Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapmış ve Plastik Rekonstüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur.

Uzmanlık eğitiminin ardından Amerika'da Cleveland Clinic Foundation ve New York Üniversitesi'nde Estetik Cerrahi eğitimi de almış olan Op. Dr. Ulvi GÜNER, meme estetiği, liposelection, endolift, botox ve dolgu malzemesi uygulamaları, burun estetik operasyonu, yüz germe, göz kapağı estetik operasyonu gibi yüz estetik operasyonları ve karın estetiği konularında araştırmalar yapmış ve uzmanlaşmıştır.

Op. Dr. Ulvi GÜNER, İzmir’de bulunan özel kliniğinde hastalarına hizmet vermeye devam etmektedir.  

 

Etiketler
Ameliyatsız kalça ve meme estetiği (macrolıne)
Op. Dr. Ulvi Güner
Op. Dr. Ulvi Güner
İzmir - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube