Ameliyatsız bacak estetiği

Ameliyatsız bacak estetiği

Çarpık bacakların düzeltilmesi işlemi, ameliyatlı ve ameliyatsız olmak üzere iki yöntemle mümkündür. Kemiğin düzeltilmesine yönelik işlemler, yani ameliyatlı yöntem, bir hayli zor ve risklidir. Diğeri ise, dolgu ya da yağ transferi ile yapılan ameliyatsız işlemlerdir. İhtiyaca ve duruma göre, genelde ameliyatsız yöntem ile çarpık bacakların(parantez bacak) düzeltilmesi tercih edilmektedir.

Çarpık Bacak Nedir?

Çarpık bacak veya bir başka deyimle parantez bacak, kadınların en çok takıldıkları konuların başında yer almaktadır. Çarpık bacak, aslında temel olarak bacaklarda dizüstü bölümle diz altı bölüm arasında uyumsuzluk olmasıdır. Genelde dizüstü bölüm kalın olur, diz altı bölümde ise ya kemik eğriliği ya da bacak iç kısmında yeterli doku hacmi olmaz. Bu nedenle bacaklar biçimsiz şekilde görünür.

Çarpık bacaklar birçok kadında psikolojik sorunlar yaratmaktadır. Kadınlar; etek, çizme, tayt veya dar pantolon giyememekte, plaj aktivitelerinden kaçınmakta, özgürlüğü kısıtlayan sorunlarla karşı karşıya kalmaktadırlar. Bu yazımızda, çarpık bacak tedavi yöntemlerini inceleyeceğiz.

Ameliyatsız Bacak Estetiği

Ameliyatız çarpık bacak tedavisi nasıl gerçekleştirilmektedir? Yukarıda da işaret ettiğimiz gibi, çarpık bacakların temel nedeni diz altı bölümde yeterli doku hacminin olmamasıdır. Yani diz altı bölümün, diz üstü bölüme göre çok ince olmasıdır. İnce olan bu bölgeye yağ transferi yapmakla veya kalıcı doğal dolgular enjekte etmekle çarpık bacak sorunu giderilebilmektedir. Ameliyatsız çarpık bacak estetiği, hangi yöntemle yapılırsa yapılsın uzman kişiler tarafından yapılmalı. Ve hijyenik kurallara uygun bir klinik ortamı tercih edilmelidir.

Yağ transferi: Yapılan klinik araştırmalar ve birçok çarpık bacak estetiği yapan doktorların gözlemledikleri durum; yağ transferi ile düzeltilen bacakların sonraki dönemde hızla eski haline döndüğüdür. Bacakların kalın bölümlerinden alınıp, ince bölümlerine transfer edilen yağ dokuları bir süre sonra erimektedir. Bu da işlemin kısa sürede tekrarlanmasına neden olmaktadır.

Dolgu ile bacak şekillendirme: Ameliyatsız çarpık bacak estetiğinde en güvenilir yöntem olarak bilinmektedir. Genel anesteziye gerek kalmadan, iğne ucu kadar delikten, bacaklarda ihtiyaç duyulan bölgelere enjekte edilen Aqualift (Aquafilling) dolgusu ile bacaklar şekillendirilmektedir. Bu uygulamanın 5-8 sene kalıcılığı vardır.

Ameliyatsız çarpık bacak estetiğinde kullanılan bu dolguyu ilk kez okuyanlar olabilir. Aqualift (Aquafilling) dolgusunu biraz daha detaylı anlatalım:

Aqualift (Aquafilling) Bacak Dolgusu

Ameliyatsız göğüs ve kalça büyütme uygulamalarında kendini kanıtlamış Aqualift (Aquafilling) dolgusu, çarpık bacak estetiğinde ve ince bacakların dolgunlaştırılmasında da etkili sonuçlar vermektedir.

FDA ve CE onaylı Aqualift (Aquafilling) dolgusu aşağıdaki özellikleri ile birçok hastanın tercih sebebi olmaktadır:

–     Tamamen doğaldır. Bileşiminin %98 i sudan oluşur.

–     Dokuların doğallığını ve yumuşaklığını sağlarken duyu hassasiyetini de tamamen korur.

–     Uzun süreli etki sağlar. Kalıcılığı 5-8 yıl arasında sürer.

–     Vücut tarafından reddedilmez ve işlem sonrası herhangi bir yan etkisi olmaz.

–     Cerrahi işlem olmadığı için bacaklar travmaya maruz kalmaz. Hasta, işlemden kısa bir süre sonra günlük hayatına döner.

–     Ağrısız bir işlemdir.

Bu makale 12 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Akif Mehmetoğlu

Uzm.Dr Akif MEHMETOĞLU, 1983 yılında Azerbaycan'da doğmuştur. 1997-2001 yılları arasında Bursa Işıklar Askeri Lisesi'nde, 2001-2005 yılları arasında Kara Harp Okulunu tamamladıktan sonra. 2005-2006 yılları arasında Orta Doğu Teknik Üniversitesi İngilizce Hazırlık bölümünde 1 yıl eğitim almıştır. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesindeki Lisans eğitimini, 2006-2012 yılları arasında tamamlayıp tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise 2012 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi ‘Deri ve Zührevi Hastalıklar’ alanında başladığı “Psoriasis Hastalarının Biyolojik Tedavide Kalım Süresi” Tezi ile 2016 yılında Dermatoloji Uzmanı olmuştur. 2014 yılında Bakü’de düzenlenen Dermatoonkoloji toplantısında; “Merkel Hücreli Karsinom ve Bazal Hücreli Karsinomun Bir Arada Görüldüğü Bir Olgu” ve “Generalize Püstüler Psoriasisli 3 Çocuk Olguda Adalim ...

Etiketler
Çarpık bacak
Uzm. Dr. Akif Mehmetoğlu
Uzm. Dr. Akif Mehmetoğlu
İstanbul - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube