Alt ve üst göz kapağı estetiği

Alt ve üst göz kapağı estetiği

Göz ve göz çevresi, yüz estetik bütünün önemli bir parçasını oluşturur. Göz kapakları; yukarıda alın ve kaşlar, aşağıda elmacık kemikleri ve yanak ve ortada burun ile devamlılık gösterir. Gözler dış dünyaya açılan penceredir. Sosyal ilişkiler göz teması ile başlar.  Göz kapaklarında sarkma, göz altı torbaları veya göz çevresi mor halkalar, lekeler, benler ve hatta burundaki yapısal bozukluklar gözlerdeki pırıltıyı perdeleyebilir. Kapaklardaki sarkma, genellikle, göz altı ve üstü torbaları ile birliktelik gösterir, ancak bu bir kural değildir. Kapak derisinde sarkma olmadan da torba olabileceği gibi, torbalar olmaksızın da deri sarkması olabilir. 

Torbalanma, aslında göz küresini çevreleyen yağ dokusundan başka bir şey değildir. Yaş ve/veya yapısal sebeplerle yağ dokusunda öne bombeleşme- bir tür fıtık oluşumu meydana gelir. Kimi zaman göz küremizin üst dış tarafında yer alan göz yaşı bezi de bu torbalanma veya fıtık oluşumunun içinde yer alabilir.  İlerleyen yaşla beraber gözde çukurlaşma da olabilir. 

Göz altı morlukları yapısal bir diğer sorundur ve genellikle kapaklardaki sıkıntının bir uzantısıdır. En büyük şikayet ise ilaç veya alkol bağımlısı, uykusuz veya yorgun görünümün kişiye yapışıp kalmasıdır.

Kaşlardaki düşüklük artan yaşla belirginleşebilir. Kaşların pozisyonunu ihmal ederek yapılacak bir müdahalenin sonucu başarılı olmayacaktır. Burun ve orta yüz olarak adlandırdığımız yanak ve elmacık kemik bölgesi de göz estetiği ile aslında yakından ilgilidir. Sağlıklı ve genç görünüm ancak sorunların giderilmesi ile elde edilir. 

KİMLER ADAYDIR ?

Göz kapaklarınızda:

Torbalanmalara bağlı üzgün ve yorgun görünüm,

Gözü çevreleyen siyah halkalar,

Sarkma ile birlikte ağır kırışıklıklar,

Üst kapakta sarkma ile birlikte görmede zorlanma,

Göz çevresinde aşırı çukurlaşma,

Özellikle alt kapak yanak ve burun birleşim bölgelerinde derin oluklar,

varsa estetik göz kapağı cerrahisi için aday olabilirsiniz.

AMELİYAT

Hasta tercihine bağlı olarak lokal veya genel anestezi altında yapılacak ameliyat 1 - 1.5 saat  sürmektedir. Anestezi tercihi hastaya aittir. Lokal anestezi ile de rahatlıkla yapılabilir. Ameliyat öncesinde  yapılan plana uygun olarak yapılacak cerrahi girişimler - botox, orta yüz germe, yağ greftleri,... - süreyi uzatabilir.

Bu makale 16 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Doç. Dr. M. Gürhan Ulusoy

Doç. Dr. Mustafa Gürhan ULUSOY, 1971 yılında Ankara'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 1988 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1994 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, 1995 - 2000 yılları arasında Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapmış Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi uzmanı olmuştur.

2000 Yılında Mecburi görevini Çorum Devlet Hastanesi'nde, yapmış, 2001 - 2012 yılları arasında Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, ''Başasistan, Doçent Doktor, El Cerrahi Uzmanı, Ağız, Yüz ve Çene Cerrahi Uzmanı, ve Eğitim Görevlisi'' unvanları ile görev almış olan Doç. Dr. Mustafa Gürhan ULUSOY, 2014 yılı itibariyle mesleki çalışmalarına Ankara'da bulunan özel muayenehanesi'nde devam etmektedir.

Etiketler
Alt ve üst göz kapağı estetiği
Doç. Dr. M. Gürhan Ulusoy
Doç. Dr. M. Gürhan Ulusoy
Ankara - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube