Akupunkturla tedavi edilen hastalıklar

Akupunkturla tedavi edilen hastalıklar

AKUPUNKTURLA TEDAVİ EDİLEN HASTALIKLAR

Dünya Sağlık Örgütünün yayınladığı rapora göre günümüzde en az 60 çeşit hastalık akupunktur ile tedavi edilmektedir. Akupuınktur ile tedavi edilen hastalıklar nelerdir? 

Baş ağrılarılarından Migren , strese bağlı Gerilim Tipi Baş Ağrıları, servikal artroza bağlı baş ve boyun ağrıları ,sinuzite bağlı baş ağrıları akupunktur ile başarılı bir şekilde tedavi edilmekte. Ayrıca Boyun Fıtığı , Bel fıtığı ve Siyatalji akupunktur ile oldukça başarılı bir şekilde tedavi edilmekte.

Artroz- eklem kireçlenmeleri 

Servikal Artroz (Boyun Kireçlenmesi), omuz ve Diz Kireçlenmesi gibi rahatsızlıklarda akupunktur olukça başarılı bir şekilde uygulanmakta.

Kas ağrıları ve fibromialji akupunkturla tedavi edilmekte.

Ayrıca Romatoid Artrite yardımcı bir tedavi yöntemi olarak akupunktur tedavisi oldukça başarılı bir şekilde uygulanmakta.

Psikiatrik Hastalıklardan: Psikosomatik Hastalıklar, depresyon,obsesif-kompulziv bozukluklar, uyku bozuklukları - Kekemelik – Tikler akupunktur ile tedavi edilmekte.

Sigara – alkol ve ağrı kesici bağımlılığı akupunktur ile tedavi edilmekte. 

Kronik Yorgunluk-Stres - Obezite- Şişmanlık ve Aşırı Zayıflık akupunktur ile tedavi edilmekte.

Akupunktur bağaşıklık sistemin üzerinde olumlu etkilere sahip olduğu ndan Alerjilerden: Alerjik Rinit – Alerjik Astım- Alerjik dermatit-Ürtiker-ayrıca Zona ve zona sonrası oluşan nevraljiler , sedef hastalığı, pruritis ve egzema akupunktur ile tedavi edilmekte.

Sindirim Sistemi Hastalıklarıdan –Gastrit –Spastik Kolon-Ülseratif Kolit- Konstipasyon (Kronik Kabızlık) - Diare (İshal) yardımcı bir tedavi yöntemi olarak akupunktur başarılı bir şekilde uygulanmakta.

Tüp bebek tedavisinde akupunktur destek sağlamak amacıyla başarılı bir şekilde uygulanmakta.

Gece işemesi- Enurezis Nokturna - Sistit – Prostatit, İnfertilite - Adet Düzensizliği - Ağrılı Adetler (Dismenore) - Adet Azlığı (Oligomenore) ve Menopoz Şikayetlerini akupunkturla tedavi edilmekte.

Yüz Felci ve beyin kaynaklı felçlerde kanama veya beyinde damar tıkanıklığı sonrası oluşan felçlerde ilk 6 ay içinde hastaya akupunktur tedavisi yapılırsa akupunktur oldukça etkili olabilmektedir - Ayrıca Trigeminal Neuralji -İnterkostal nevralji- Dupuytren Kontraktürü – Meniere Hastalığı,  Taşikardi - Ritim Bozukluğu – Esensiyel Hipertansiyon – Hipotansiyon akupunktur ile etkili sonuç alınmakta.

Bu makale 12 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Ebru Egemen Uysal

Etiketler
Akupunktur merkezleri
Dr. Ebru Egemen Uysal
Dr. Ebru Egemen Uysal
İstanbul - Pratisyen Hekimlik
Facebook Twitter Instagram Youtube