Abralase mikro-dermoabrazyon işlevi nedir?

Abralase mikro-dermoabrazyon işlevi nedir?

Cilt anormalliklerinin tedavisi kimyasal veya mekanik peeling yollarıyla yapılabilir. Bu iki metot da cildin özelliklerinin geliştirilmesinde kullanılır.

Mikro-peeling, mikro-kristal kullanımında olduğu gibi alüminyum oksit kullanılarak cilt yüzeyini soyar. Kristallerin kullanımıyla mikro-peeling soğuk, ağrısız, kontrol edilebilir, yan etkisi olmayan bir yöntemdir. Bu metot tedavi edilecek cilt yüzeyinin üzerine mikro-kristallerin projeksiyonunun düşürülmesiyle yapılır. Projeksiyon yapıldığında bu kristaller yavaşça ve düzgün bir şekilde zarar vermeden epidermis tabakalar halinde soyulmaya başlar.
Tedavinin Etkileri:
Aktif kırmızılık fibroblast kolajenin cildi daha elastik yapmasının sonucudur. Mikro-peelingin en önemli avantajı uyum içinde çalışması ve deri dokusunun biyolojik yapısını bozmamasıdır. 
Alüminyum oksit kristalleri kullanılarak mikro-peeling şu ciltler için uygundur:

Yaşlanan cilt

Derin ve küçük kırışıklıklar

Cilt pigmentasyonu

Açık gözenekler

Cilt bozukluklarından dolayı oluşan gözenekler

Büyümemiş tüyler

Hormonal problemlerden ve beslenme alışkanlıklarından kaynaklanan gerginlik izleri

Yaralar ve akne sonrası yaralar

Travmatik ve cerrahi müdahale sonrası yaralar

Derin ve yüzeysel dövmeler

Bu problemler, düzgün bir cilt yüzeyi oluşturmak için bütün yüzey üzerinde derin abrazyonla yapılır.

Mikro-peeling tedavisi doğrusal çizgiler veya daireler halinde yapılabilir. Bu iki basit hareket homojen ve düzgün bir yüzey oluşturur.
Bir seanslık tedavi süresi tedavi edilecek yüzeye göre yaklaşık 1 saattir. 
Tedavinin tek yan etkisi olan epidermis kızarıklığı da genellikle 24 saatten sürmez.
Derinin kendini yenilemesi uygulanan mikro-dermoabrazyonun  derinliğine göre genellikle 4-5 günde olur.

Bu makale 9 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Arman Çağdaş

Prof. Dr. Arman ÇAĞDAŞ, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tıp eğitimini tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. Genel Cerrahi ihtisasını yine Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden aldıktan sonra, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi uzmanlığı ise İngiltere'de almıştır. Yurtdışında sayısız çalışma yapmış olan Prof. Dr. Arman ÇAĞDAŞ, toplamda 4.5 yıldan fazla; Pinderfields General Hospital, Leeds'de St. James University Hospital, Leicester General Hospital Ve Royal Infarmary ve A.B.D Boston Maussachusset Hastanesi'nde görev almıştır. Yurda döndükten sonra Ege Üniversitesi'nde Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı'nı kurmuş ve pek çok plastik cerrahi uzmanını yetiştirmiş olan Prof. Dr. Arman ÇAĞDAŞ, Plastik ve Estetik Cerrahi ile ilgili bilimsel birçok çalışma yapmıştır. Suction Lipectomiyi Türkiye’de ilk kez uygulayanların arası ...

Prof. Dr. Arman Çağdaş
Prof. Dr. Arman Çağdaş
İzmir - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube