15 dakikada ameliyatsız burun estetiği

15 dakikada ameliyatsız burun estetiği

Burun yüzümüzde tam ortada ilk olarak göze çarpan ve yapısındaki en küçük değişikliklerin kişinin yüzündeki ifadeyi oldukça etkilediği bir organdır . Estetik bir bir profil için burnun yüze oranı ve şekli oldukça önem taşır. Bir burnun yüzün şekline göre küçük veya büyük oluşu geniş veya dar oluşu gibi durumlar yüzümüzün duruşunu ve bakışını tamamen değiştirebilir. Bu yüz karakterimize olumlu yansıyabileceği gibi farklı bir burun görselline de sahip olabiliriz.

Estetik, güzel burun yapısına sahip hastalarda bile yıllar içinde bu görüntü değişebilir. Ayrıca kemik ve kıkırdak yapıda değişiklik yapmadan uygun hastalarda estetik açıdan yeterli bir burun elde etme şansımız vardır. Ameliyatsız burun estetiği işlemi bu tür hastalarda kısa süren maliyeti düşük bir işlemdir.

Ameliyatsız burun estetiği nedir?

Geleneksel işlemlerin aksine ameliyat gerektirmeyen estetik işlemler, neredeyse anlık sonuçlar yaratır ve geleneksel burun estetiği operasyonundan daha az maliyetlidir. Uygun burun yapısına sahip kişilerde cerrahi olmayan burun estetiği işlemleri geleneksel ameliyatlara göre daha idealdir. Hiçbir ameliyat gerektirmediğinden ameliyatla ortaya çıkabilecek riskleri de ortadan kaldırır. Eski yöntemlere nazaran neredeyse anlık sonuçlar elde edebileceğiniz bu işlemle hastalar rutin hayatlarındaki aktivitelerine kısa sürede geri dönebilirler.

“15 dakikada burun estetiği olarak adlandırılan bu işlemde öncelikle hastanın gereksinimlerini bilgisayar ortamında hasta ile birlikte değerlendiririm ve hastaya işlemden sonra en gerçekçi sonucu göstermeye çalışırım. Hastanın burnunda istenen görselliği sağlamak için belirlenen özel alanlara botoks veya dolgu yapılır veya iple askı işlemi uygulanır . Normalde bu işlemler kırışıklık ve istenmeyen çizgileri tedavi etmek için kullanılır. Bu enjeksiyonlar, burnun istenmeyen çıkıntılarında, tümseklerinde veya burun ucu düşüklüğünde de kullanılabilir.

Tedavi 15 dakika civarında sürer ve hasta hemen sosyal hayatına geri dönebilir.

Burun boyutunun küçültülmesi, daraltılması veya kısaltılması gereken hastalar için bu işlem uygun değildir ve denenmemelidir . Burnun gerçek şekil ve büyüklüğü tamamen değiştirilmek isteniyorsa burun estetiği operasyonu en doğru seçenek olacaktır.

Bu makale 13 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Ali Gökçen Akdal

Op. Dr. Ali Gökçen AKDAL, 1958 yılında Aydın Ortaklar’da doğmuştur. Lise öğrenimini Karşıyaka Erkek Lisesi'nde bitirdikten sonra Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini  1981 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise Ankara Numune Hastanesi 1. Plastik Cerrahi Kliniğinde yapmış ve 1991 yılında Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı olmuştur.

1991-2007 yılları arasında Alsancak Devlet Hastanesi'nde ve yarı zamanlı olarak kendi özel muayenehanesinde görev yapmış olan Op. Dr. Ali Gökçen AKDAL, 2007 yılında ise Dermatoloji Uzmanlığını almış olup mesleki çalışmalarına Dr. Sevda Orhon ile birlikte kurmuş oldukları Alsancak Güzellik Merkezi’nde devam etmektedir.

Etiketler
Burun estetiği ameliyatı
Op. Dr. Ali Gökçen Akdal
Op. Dr. Ali Gökçen Akdal
İzmir - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube