Tıbbi Onkoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 4 soru cevaplandı.

Koltuk altı lenf

Hocam iyi günler dilerim.Benim yaklaşık 5-6 aydır lenf bezleri sorunum var özellikle koltuk altındakıler sürekli büyür küçülür.Sorum şu ki lenf bezleri kötü hastalıklarda şişlik inermi? yani böyle büyüyüp küçülmesi neden acaba? Ultrasonda memede bir şey çıkmadı ve koltuk altı incelendi defalarca hep reaktif lenf bezi çıktı.

1 Şubat 2018 16:56
Prof. Dr. Hasan Mutlu Doktora Sor

Prof. Dr. Hasan Mutlu tarafından cevaplandı.

Pankreas bölgesi

Hocam Merhabalar. Bir kaç hafta önce Babamin pankerasinda iltihap olduğunu söylediler. Hastane mr sonuçlarına göre 5 cm boyutunda bir kitle var dediler. Diğer hastanede endoskopi ve tomografi yapıldı sonuç çıkardığımız da kitle yok görünüyordu. Ilk gittigimiz hastanede bu duruma şaşırdı. Hatta söyle dedi gittiginjz hastanede ki cihaz burdakinden daha üst seviyede ama gözden kaçırmış da olabilir. Bugün doktor tekrar ultrason istedi. MRCP ve USG sonucu 2 cm büyüklüğünde kitlesel lezyon göründüğünü söyledi. Yarinda tomografiye girecek bizde haliyle korkuyoruz. Bu kitlenin kötü huylu olma ihtimali ne derecedir sizce ?

2 Ocak 2018 22:15
Prof. Dr. Hasan Mutlu Doktora Sor

Prof. Dr. Hasan Mutlu tarafından cevaplandı.

Pelvik Ağrı

Hocam Merhabalar İyi Günler yaşım 19 problemim büyük tuvalette sıkıntılarım var yani dışkılamam az oluyor çok gaz çıkarıyorum ve pelvik bölgemden testislerime ve bacaklarıma yayılan ağrı var bıçak saplanır gibi nokta nokta baldırıma vuran Ağrı’da aynı bu şekilde ama o şerit gibi ağrılarım hafif dereceli oluyor eğilirken kasık bölgemde ağrı oluyor şikayetim bunlar hocam sizce bu dışkılama sorunum bu tür ağrılar yaparım kasık bölgeme testislerime ve bacağa sıkıntılı günler geçiriyorum hocam yardımcı olursanız sevinirim

30 Aralık 2017 23:56
Prof. Dr. Hasan Mutlu Doktora Sor

Prof. Dr. Hasan Mutlu tarafından cevaplandı.

Sık sık büyük tuvalete çıkmak

Merhaba, ben çok fazla büyük tuvalete çıkıyorum günde 3 bazen 4 kere olabiliyo. Büyük tuvaletim cıvık oluyo yediklerim taneli biseyler yersem aynı şekil cıkiyo ve çok gazim oluyor. Demir eksikliğim de tekrarlıyo sürekli acaba vitamin emilimini etkilermi ?

3 Aralık 2017 02:04
Prof. Dr. Hasan Mutlu Doktora Sor

Prof. Dr. Hasan Mutlu tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube