AB
Soru Sahibi
2 Ocak 2018 22:15

Pankreas bölgesi

Hocam Merhabalar. Bir kaç hafta önce Babamin pankerasinda iltihap olduğunu söylediler. Hastane mr sonuçlarına göre 5 cm boyutunda bir kitle var dediler. Diğer hastanede endoskopi ve tomografi yapıldı sonuç çıkardığımız da kitle yok görünüyordu. Ilk gittigimiz hastanede bu duruma şaşırdı. Hatta söyle dedi gittiginjz hastanede ki cihaz burdakinden daha üst seviyede ama gözden kaçırmış da olabilir. Bugün doktor tekrar ultrason istedi. MRCP ve USG sonucu 2 cm büyüklüğünde kitlesel lezyon göründüğünü söyledi. Yarinda tomografiye girecek bizde haliyle korkuyoruz. Bu kitlenin kötü huylu olma ihtimali ne derecedir sizce ?

0
3 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (3)
Prof. Dr. Hasan Mutlu
Prof. Dr. Hasan Mutlu
Tıbbi Onkoloji , Dahiliye - İç Hastalıkları

İYİ GÜNLER, BT,MRCP VE USG SONUCUNDA PANKREASTA KİTLE OLDUĞU TESPİT EDİLMİŞ. BAZEN PANKREATİT SONRASI KİSTİK OLUŞUMLAR ORTAYA ÇIKABİLMEKTE AMA RADYOLOJİK GÖRÜNTÜLEMELER LEZYONUN KİSTTEN ZİYADE KİTLE ŞEKLİNDE OLDUĞUNU BELİRTMİŞLER. CA19-9 DEĞERİNİ MERAK EDİYORUM. BU ARADA UYGUN OLURSA BİR PET CT İLE KİTLENİN KARAKTERİZASYONU BELİRLENEBİLİR. CA 19-9 VE PET CT SONUCUNA GÖRE YOL HARİTASI ÇİZİLEBİLİR. PANKREASTAKİ BU KİTLE ÖNEM ARZETMEKTE. TABİİ BURADA ÖNEMLİ OLAN ŞU; BEN SADECE BİRKAÇ CÜMLE SONRASI YORUM YÜRÜTÜYORUM, SİZİ EN İYİ YÖNLENDİREBİLECEK VE EN UYGUN TEDAVİ KARARINI VERECEK OLAN, SİZİ TAKİP EDEN, HASTAYI MUAYENE EDEN VE TETKİKLERİ GÖREN DOKTORUNUZ OLACAKTIR.

3 Ocak 2018 09:12
AB
Soru Sahibi

Hocam CA19-9 değerinin 8 geldiğini isittim doktordan (kendisi onkoloji bölümünden bir doktorla konuşuyordu). Normal değeri nedir doktor düşük dedi çünkü

12 Ocak 2018 22:11
Prof. Dr. Hasan Mutlu
Prof. Dr. Hasan Mutlu
Tıbbi Onkoloji , Dahiliye - İç Hastalıkları

SELAMLAR, CA19-9 DEĞERİ NORMAL SINIRLAR İÇİNDE. GENELDE PANKREAS ADENOKARSİNOMLARINDA YÜKSEK OLABİLMEKTE. HER YÜKSEKLİK TÜMÖRÜ İŞARET ETMEYECEĞİ GİBİ, HER TÜMÖR VARLIĞINDA DA YÜKSELMEYEBİLİR (O YÜZDEN TARAMA TESTİ OLARAK RUTİN PRTAİKTE ÖNERİLMEMEKTEDİR). SANIRIM EN İYİ YOL HARİTASININ SİZİ TAKİP EDEN DOKTORUNUZ (ONKOLOG İLE DE GÖRÜŞMÜŞ) ÇİZECEKTİR.

13 Ocak 2018 10:38
AB
Soru Sahibi

Birde su var hocam: 2 cm lik olan bu kitle pankreasin başında bulunuyor ve kolonoskopi istediler. ( Dahiliye doktoru bunu onkoliji bölümünden bir doktora soruyordu) Kendide emin olamadığı için genel cerraha yönlendirdi oda radyojiye yönlendirdi. Kimse birsey anlamadı açıkçası. Kolonoskopi sırasında iyi yada kotu huylu olsun bu polipler alınabiliyor mu hocam ?

13 Ocak 2018 10:41
Prof. Dr. Hasan Mutlu
Prof. Dr. Hasan Mutlu
Tıbbi Onkoloji , Dahiliye - İç Hastalıkları

PANKREAS BAŞINDAKİ 2 CM.LİK KİTLENİN KOLONOSKOPİ İLE TETKİK-TEDAVİ EDİLMESİ MÜMKÜN OLMAZ. KOLONOSKOPİ İSTEMİNİN MUHTEMEL BİR SEBEBİ VARDIR,DOKTORUNUZ SEBEBİNİ SİZE AÇIKLAYACAKTIR. ENDOSKOPİK USG İLE KİTLE KONUSUNDA DAHA DETAYLI BİLGİ VERİLEBİLİR, MUHTEMEL PATOLOJİK TANI İÇİN DEĞERLENDİRME UYGUN OLACAKTIR DİYE DÜŞÜNMEKTEYİM (YİNE EN İYİ KARARI HEKİMİNİZ VERECEKTİR, BURADAN TEORİK CEVAP VEREBİLİRİM, ÖNEMLİ OLAN HASTAYI GÖREN HEKİMİN VERECEĞİ KARARDIR).

14 Ocak 2018 20:11
Prof. Dr. Hasan Mutlu
Prof. Dr. Hasan Mutlu Tıbbi Onkoloji , Dahiliye - İç Hastalıkları

Yazar toplam 23 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Koltuk altı lenf Prof. Dr. Hasan Mutlu
Mide biyopsi sonucu Prof. Dr. Hasan Mutlu
kaslarda dökülme Prof. Dr. Hasan Mutlu
KAN DEĞERLERİNDE YÜKSELİŞ Prof. Dr. Hasan Mutlu
periportal bölgede lenf nodu Prof. Dr. Hasan Mutlu
Tıbbi Onkoloji İle İlgili Diğer Uzmanlar
Uzm. Dr. Shute Ailia Dae
Uzm. Dr. Shute Ailia Dae Tıbbi Onkoloji
Uzm. Dr. Hakan Taban
Uzm. Dr. Hakan Taban Tıbbi Onkoloji
Doç. Dr. Murat Sarı
Doç. Dr. Murat Sarı Tıbbi Onkoloji
Uzm. Dr. Abdallah Shabair
Uzm. Dr. Abdallah Shabair Tıbbi Onkoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube