Spor Hekimliği - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 4 soru cevaplandı.

MEDİAL TİBİAL STRES SENDROMU

Merhaba 10 yıldan fazla iki ayağımda alt bacak iç (daha fazla) ve dış bölgede ağrı var. Bastırınca artıyor. Şikayetlerin MEDİAL TİBİAL STRES SENDROMU (koşucu bacağı) belirtilerine benziyor. Kalp damar dr.una, ortopedi dr.una gittim. Varisten kaynaklanabileceği söylendi azalma olmayınca huzursuz bacak denromu tedavisi yapıldı ama sonuç alınamadı. Öğretim üyesiyim. Koşucu olmayanlarda da görülebiliyor mu? Ne önerirsiniz?

28 Kasım 2018 09:25
Prof. Dr. Bedrettin Akova Doktora Sor

Prof. Dr. Bedrettin Akova tarafından cevaplandı.

RADYOLOJİ alanı

: Planar ve SPECT imajlarında; Bacaklar odaklanarak çekilen perfüzyon ve yumuşak doku görüntüleri normal sınırlardadır. Kemik fazı imajlarında sol fibula 1/3 alt kesiminde hafif artmış aktivite tutulumu izlenmektedir. Görünüm tanımlanan bölgede stres fraktürü açısından şüpheli pozitif olarak değerlendirilmiştir

1 Nisan 2018 00:48
Prof. Dr. Bedrettin Akova Doktora Sor

Prof. Dr. Bedrettin Akova tarafından cevaplandı.

Stes kırığı

Yaklaşık 2 aydır sol kaval kemiğimde stres kırığı mevcut. 1 ay voleybol oynamamamı söylediler, oynamadım fakat iyileşemedim. Bu yüzden ağrım olmasına ve hafif şişlik olmasına rağmen aktif olarak voleybol oynamaya devam ediyorum. Ama artık nedenini çözemediğim aynı bacağımın diz kapağındada çok şiddetli olmamasına rağmen rahatsız edici bi ağrı oluşmaya başladı. Önerineriniz nelerdir?

13 Mart 2017 22:24
Uzm. Dr. Savaş Kudaş Doktora Sor

Uzm. Dr. Savaş Kudaş tarafından cevaplandı.

Kaval Kemiklerinin İç Kısımlarında Yüksek oranda acı ve ağrı

Merhaba; Son 4.5 aydır iki bacağımın da kaval kemiğinin bileklerle birleştiği kısımdan tam 6 parmak yukarıda iç kısımda ( sağ bacağımın solunda, sol bacağımın sağında ) baskı yapmam halinde yüksek oranda acı ve ağrı hissediyorum. 15 yaşında olduğum için sürekli yüksek hızda koşu ve profesyonel yüzme ile ilgileniyorum. İlk bir kaç ay boy uzama belirtisi sandım ancak ağrı şiddetli olduğu için sebebinin boy ile alakası olmadığını düşünüyorum ve ayrıca dışa bastığımı da belirtmemde fayda olabilir yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler... Not: Belirttiğim 2 sporu uzun zamandır yapıyorum.

22 Ağustos 2016 00:32
Uzm. Dr. Aynur Sevgi Arslan Doktora Sor

Uzm. Dr. Aynur Sevgi Arslan tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube