Sorularda Ara

Pedagoji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 4 soru cevaplandı.

5 yas oglum bizim kafamizi kücük görmeye baslamis

Merhabalar hocam. 5 yasindaki oglum bir kac gundur benim ve babasinin kafasini kücük gördügünü söylüyor. Baska cisimleri degil sadece bizi. Ve bu durum karsisinda korkuya kapılıyor. Görmemek istercesine gözlerini kapatiyor. Unutmak icin cabaliyor.Neden böyle oldum diyor. Neden kaynaklaniyor olabilir. Cevap verirseniz cok memnun olurum. Esim ve ben panik icerisindeyiz. Randevu zamanimiz gelene kadar nasil davranmamiz gerek oglumuza.

12 Temmuz 2019 20:54
Uzm. Pedagog Esra Yıkıcı Doktora Sor

Uzm. Pedagog Esra Yıkıcı tarafından cevaplandı.

Akran zorbalığı

Esra hanım merhaba; Çocuğum okulunda arkadaşı tarafindan araştırdığım kadarıyla akran zorbaligina maruz kalıyor bu durumu nasıl aşabiliriz yardımcı olursanız çok sevinirim.tesekkur eder iyi çalışmalar dilerim.

25 Aralık 2018 10:26
Uzm. Pedagog Esra Yıkıcı Doktora Sor

Uzm. Pedagog Esra Yıkıcı tarafından cevaplandı.

Konusma problemi

Merhaba Esra hanim. Benim 10 yasinda bir oglum var. 2 yasinda cumle kurar sekilde cok duzgun konusuyodu sonra bir anda cocugun konusmasi bozuldu muayenesinde durumunun kekemelik olmadigi harf takilmasi oldugu ve dogru nefes almadigi soylenmisti. Konusma terapisti destegi aldigimizda biraz daha iyiydi ama su an ayni durumda ve uzun zamandir gece cok fazla dislerini sıkıyo cok fazla gıcırdatiyo ve cok huzursuz oldum. Aslinda size gelmek istiyorum ama numaranizdan ulasamadim. Bana yardimci olursaniz cok sevinirim.

24 Şubat 2018 12:36
Uzm. Pedagog Esra Yıkıcı Doktora Sor

Uzm. Pedagog Esra Yıkıcı tarafından cevaplandı.

Ağlayarak istediğini yaptırmak

Merhaba hocam 18 aylık bir bebeğim var bi kaç aydır her istediğini ağlayarak yaptırmaya çalışıyor babası da bende buna karşılık vermiyoruz .. Yanlız sarılmafan düşmüyor dinlemitor kendini yerlere atıyor..bir yazı okudum iki tip ağlayarak istediğini yaptıran çocuk diye 1.duygusal yoksulluktan kaynaklı 2.iktidarı ele geçirmek için ağlayan çocuk diyor yanlız 2.tip için 3_3.5 yaş aralığı deniyor sizce çocuğum duygusal yoksulluktan mı böle davranıyor yoksa iktidar mücadelesinden mi .. 18aylık bebek için her istediğini ağlayarak yaptırmak neden kaynaklı ve ben nasıl davranmalıyım gerçekten bazen çıldırma aşamasına geliyorum ve çok çaresiz kalıyorum.. Bu arada bebeğim prematüre 35 haftalık 1630 kilo doğdu.. Şimdiden teşekkürler

1 Kasım 2017 15:19
Uzm. Pedagog Esra Yıkıcı Doktora Sor

Uzm. Pedagog Esra Yıkıcı tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube