Algoloji (Anestezi ve Reanimasyon) - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 6 soru cevaplandı.

Agri radyoferekans

Hocam merhaba radyoferekans sonrasi agri hemen mi gecer yoksa Zaman mi. Alır ağrı geçmezse birkaç kez daha yapmam mi gerekiyor. Ve radyoferekans sonrasi herhangi bir ilac veriliyor mu ?

29 Kasım 2021 14:50
Prof. Dr. Avni Babacan Doktora Sor

Prof. Dr. Avni Babacan tarafından cevaplandı.

ameliyat sonrası vurulan ağrı kesici

17 şubat tarihinde sol dizimden menisküs ameliyatı oldum. ameliyat gecesi sağ baldırımdan vurulan ağrı kesicinin etkisini daha bugün bile hissediyorum. 6-7 aydır baldırımın o bölgesini hissetmiyordum. şu an hafif hafif geçmeye başladı.

30 Eylül 2021 12:58
Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Emin Sönmez Doktora Sor

Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Emin Sönmez tarafından cevaplandı.

ETS ameliyatı sonrası gelişen refleks terleme

Hocam merhaba, ETS ameliyatı oldum(yakılarak) yaklaşık 5 yıl önce. Ameliyat sonrası refleks terleme gelişti. Göğüs, sırt, kalça, diz kapakları aşırı şekilde terliyor. Bunun için tedavi önerileriniz nedir? Hangi bölüme başvurmam gerekiyor?

9 Eylül 2021 12:58
Prof. Dr. Avni Babacan Doktora Sor

Prof. Dr. Avni Babacan tarafından cevaplandı.

Hastalık ve tedavi hakkında bilgi

Ankilozan Spondilit ve omurilik ve göğüs kafesi kemikleri birbirine girdi ve kaynamış biz bu hastalığın tedavisi var mı?

1 Ağustos 2021 10:04
Prof. Dr. Avni Babacan Doktora Sor

Prof. Dr. Avni Babacan tarafından cevaplandı.

Belde ağrı

Lomber mr raporu M54.5 BEL AGRISI KONTRASTLI LOMBER SPİNAL MRG TETKİKİ KLINIK BILGI: TEKNIK: SAGITAL VE TRANSVERS T1A, SAGITAL VE TRANSVERS T2A, POSTKONTRAST YAĞ BASKILI TRANSVERS VE SAGITAL T1A, MR KONTRAST MADDESI OLARAK 20 ML GADOLINYUM ŞELATI IÇEREN FLAKON KULLANILMIŞTIR. BULGULAR: LOMBER VERTEBRA KORPUS YÜKSEKLIKLERI VE SINYAL INTENSITELERI NORMALDIR. L4-L5 VE L5-S1 DISK MESAFELERINDE DEJENERATIF SINYAL KAYITLARI, L5-S1 DISK ARALIĞINDA POSTERIORUNDA DARALMA GÖRÜLMEKEDIR. L4-L5 DÜZEYINDE HAFIF DIFFÜZ BULGING GÖRÜLMEKTEDIR. L5-S1 DÜZEYINDE DISK POSTERIOR SANTRAL- SOL PARAMEDIAN YÜZEYINDE GEÇIRILMIŞ OPERASYONA SEKONDER FOKAL MORFOLOJIK DEĞIŞIKLIKLER VE BU ALANDA T2A SERILERDE HETEROJEN HAFIF HIPERINTENS, T1A SERILERDE DISKE YAKIN SINYAL I...

3 Mart 2020 11:04
Uzm. Dr. Yaşar Arslan Doktora Sor

Uzm. Dr. Yaşar Arslan tarafından cevaplandı.

Torakal ağrı lütfen

Lütfen sağlık personeliyim cevaplarmısınız Torakal fıtık Mrb hocam Gün içerisinde zaman zaman sırt bölgemde çivi çakar gibi ağrım oluyor.mr raporum aşağıda Cevaplarsanız sevinirim.saygilar Uygulanan Sekanslar: Sagital planda FSE T1, FSE T2, Aksiyal planda FSE T2 ağırlıklı sekanslar alınmıştır. İnceleme: Torakal kifoz konfigürasyonu,dağılımları doğal izlenmiştir. Torakal vertebralarda skolyoz mevcuttur. Th7-8 düzeyinde sol santrolateral diskal protrüzyon ön subaraknoid mesafeyi silmiştir. Diğer torakal intervertebral disklerin yükseklikleri, konfigürasyonları, sinyal intesiteleri tabii olarak izlenmiş olup arka konturlarında spinal kanal yönünde anlamlı bir taşma saptanmamıştır. Dorsal mesafede subaraknoid mesafeler korunmuştur. Torakal sevi...

2 Mart 2020 12:59
Uzm. Dr. Naşit Aksoy Doktora Sor

Uzm. Dr. Naşit Aksoy tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube