DE
Soru Sahibi
20 Aralık 2018 12:54

Uykusuz bir bebek

6 buçuk aylık erkek bebeğım var. Geceleri uyumuyor. Elektrik süpürgesini çalıştırıyorum. Uyuyor .ama sabaha kadar defalarca kalkıyor. Uyumak istemiyor. Ben uykusuzluktan artık bitkin ve sinirli haldeyim. Napacağimi bilmiyorum. Çevremdekiler bebek o normal diyorlar ama normal degil bence bir bebek nasil uykuyu sevmez her gece aynii sorun her gece hamakta salliyorum ayakta salliyorum. Sersemletmezssem uyumuyor. Ne olur bana bilgi verin ne olur çaresizim.

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)

Merhabalar. Öncelikle durumlar çok değişken olabiliyor bebeklerde uzaktan bunu anlamak biraz zor, neyle beslendiği, nasıl ne kadar emdiği, nasıl bir doğum olduğu, bebekle uykudan önce gün içinde ne kadar nasıl vakit geçirildiği, sizin psikolojik durumunuz ne kadar rahatsınız ne kadar tesirginsiniz bunların çok büyük bir önemi var. Bebekliğinin başından beri mama alıyorsa ve sezeryansa gaz ve şişkinlik olabilir, emmesi normal değil ise muhtemelen temas ihtiyacı var ve sizin onunla bolca temas etmek ve iletişimsel oyunlar oynamanız gerekiyordur. Her şey sizce normal ise genel anlamda sizinle geçirdiği zaman ona yetmiyor veya gergin bir enerjiyi aldığında huzursuz hissediyor olabilir. Önerim şu, rahatlatıcı bebek bitki çayları alın, ayak altlarına çörekotu yağı ile masaj yapın ve her gün kollarına ellerine tüm vücuduna masaj yapın bunu yaparken de mutlaka onunla sohbet edin hem rahatlatır hem de duygusal bir doyum yaşar. Ama gün içinde mutlaka onunla ten teması gerektiren basit oyunlar sohbetler şarkılar masallar kullanarak zaman geçirin, muhtemelen duygusal doyum sorunudur. Bunlar 5 - 6 hafta uygulanmalıdır. İyi günler dilerim

21 Aralık 2018 11:38
DE
Soru Sahibi

Çok teşekkür ederim önemseyip bana hızlı bir şekilde cevap verdiğiniz için iyi günler sağlıklı huzurlu günleriniz olsun inşallah.

21 Aralık 2018 18:12

Teşekkür ederim, estağfurullah.

21 Aralık 2018 18:52
Pedagog Gülay Candar
Pedagog Gülay Candar Pedagoji

Yazar toplam 58 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Kızım aşırı sevecen Pedagog Gülay Candar
Tuvalet eğitimi Pedagog Gülay Candar
Bebeklerde korku Pedagog Gülay Candar
Bebegim için Pedagog Gülay Candar
Oğlumun korkuları Pedagog Gülay Candar
Pedagoji İle İlgili Diğer Uzmanlar
Facebook Twitter Instagram Youtube