CC
Soru Sahibi
19 Şubat 2020 13:58

Köpek Hastalık ve Tedavi HK. Lütfen

Hocam merhabalar, yardiminiza ihtiyacimiz var, lütfen bilgilendirebilirseniz çok seviniriz, bulunduğumuz ilçede imkanlar kısıtlı, burdan mümkün oldugu kadar yol göstermenizi, yardimci olmanizi rica ediyoruz, ALLAH rizasi için. 50-55 günlük bir fransız bulldog sahiplendik. Annesinin ilk yavrularıydı, 5-6 adet dogdu fakat 3 tanesi ölmüş. Hayvanların kaldıkları yer pek iyi değildi gördügümüz kadarıyla ve sahibi de pek ilgilenmemişti. Daha sonra bunların 3'lü karma aşısı yaptirilip kanlı ishal aşısı vs bize teslim edildi. Hayvan geldiginde zayıftı, isteksizdi, burnundan sümük akıyordu ve halsiz görünüyordu. Mama yemesinde pek sıkıntı yok ama. Veterinere götürdük, 4 günlük tedavi uygulandı, serum, vitamin, antibiyotik igneleriyle. Burun akıntısı, uyurken hırıltımsı şeyler devam ettiği için, Sonradan biz tatmin olmayip farklı veterinere götürdük, O da bize üst solunum yolu enfeksiyonlu olabilecegini söyledi, Immuneks-Ş şurup, günlük 0.5 cc Calpol şurup 0.5cc bir de 19.02 (bugun) itibariyle 0.3cc zitromax vermemizi önerdi günde 1 kez olmak üzere, eczaneden aldık. Hocam lütfen önerebileceginiz extra birşey varmıdır? Lütfen yardimci olun, bir yol gosterin. rica ediyoruz. Sonsuz saygilar sevgiler.

0
3 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (3)

Merhabalar Caner Bey, Öncelikle meslektaşlarımın götmüş olması ve tedaviye başlanılmış olması sevindirici. Gençlik hastalığına yakalanılmış anladığım kadarı ile ve seconder enfeksiyonda yanında seyretmiş buna bağlıda tesavilerin süresi uzun sürecektir. Buradan ek bir tedavi onermem mümkün değil su an yapılan tedaviler doğru ve zaman gerektirecek. Genel durum ve yaşadığı alanı daha iyi hale getirmenizi sadece önerebilirim. Sağlıklı günler dilerim geçmiş olsun.

19 Şubat 2020 15:05
CC
Soru Sahibi

Hocam, elimizden geleni yapiyoruz. Sıcak tutuyoruz, evimizin salonun da hijyenik tutuyoruz. Yaş mama ve kuru mamayı sıcak su da ıslatip karıştırıp veriyoruz, suyu eksik olmuyor, Hocam sizce şuanki tedavi tamamen uygun mu duruyor? Tekrar etmek isterim, Günlük 0.5 cc Immuneks-Ş, 0.5 cc Calpol, 0.33 Zitromax antibiyotik şurup. Hocam buna ek olarak bugün eczaci arkadaşım Supravit ve FerroZinc adinda şuruplar önerdi, istersen veterinerine sor, uygun görürse, bi CC belirlesin, istersen verebilirsin dedi. Özellikle de vitamin kompleks'i olan Supravit'i önerdi. Siz ne düşünürsünüz hocam? Hayvana ağır gelme ihtimali varmidir karaciger ve böbrege? Lütfen yardimci olabilirmisiniz?

20 Şubat 2020 19:58

Çok fazla ilaca lüzüm yok ne kadar çok ilaç o kadar böbrek ve karaciğer tahribatına yol acacaktır. Su an ki tedaviyi 5 gün uyguladıysanız bence artık ayrıntılı bir kan tetkikleri yaptırmalısınız buna bağlı yeni tedaviye geçilebilir. Elde veriler olmadan ekstra verilen ya da tavsiye edilen herşey durumu daha da kotuye götürebilir. 4 günlük tedavi ve simdide 2 gün bunlar uygulandı hiç mi düzelme yok?

20 Şubat 2020 21:19
CC
Soru Sahibi

Hocam, Zitromax antibiyotigi sadece 2 gündür uygulamaya basladik. ve cok düsük cc de veriyoruz, 0.3 (insulin ignesiyle oral yolla veriyoruz) ve sadece 24 saatte 1 kez veriyoruz.Normalde 12 saatte bir tavsiye ediliyor ama. Bizim vet. hekim 24 saatte bir 0.3 cc uygun gördü..Calpol'u bugün itibariyle kesiyoruz hocam.Suan immuneks, zitromax veriliyor. üst - alt solunum yolları enfeksiyonu şüphesiyle de Asist (Asetilsistein) şurup da tavsiye ettiler. Dün biraz halsizdi hocam yavrumuz.

21 Şubat 2020 10:19

Peki önceki güne göre hiç mi fark yok acıkcası muayenesi şart olan bir durum ondan buradan yorum yapmam yavrumuzun yararına değil zararına olacaktır. Geçmiş olması temennisiyle...

24 Şubat 2020 09:24
Veteriner Hekim Ahmet Subaşı
Veteriner Hekim Ahmet Subaşı Veteriner

Yazar toplam 22 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Hastalık belirtileri Veteriner Hekim Ahmet Subaşı
Kuduz bulaşma durumu Veteriner Hekim Ahmet Subaşı
Yetişkin Kediye Yavru Mama Verilmesi Veteriner Hekim Ahmet Subaşı
Köpeklerde alerji testi ve mama seçimi Veteriner Hekim Ahmet Subaşı
Köpek Hastalık ve Tedavi HK. Lütfen Veteriner Hekim Ahmet Subaşı
Veteriner İle İlgili Diğer Uzmanlar
Vet. Alper Akın
Vet. Alper Akın Veteriner
Vet. Kemal Ertek
Vet. Kemal Ertek Veteriner
Vet. Onur Özsever
Vet. Onur Özsever Veteriner
Facebook Twitter Instagram Youtube