Soru Sahibi
12 Mart 2019 23:17

Kızgınlık dönemi

Merhaba İngiliz buldog 13 aylık dişi ve aynı şekilde erkek buldog köpeğim var Dişi olan daha kızgınlık dönemine girmedi benim gördüğüm kadarıyla 15 gün önce özel veterinere ultrason çektirdim yumurtasının birinin sis diğeri normal denildi bir hafta önce tekrar fakülte Hastanesi'ne gittim orda da ultrason ve simir yapıldı regl dönemine girmiş bitmiş denildi yanında İngiliz buldog erkek bulunuyor ve hiç lekelenmede görmedik idrar tuvalete yapıyor orayada baktim ama yok tek değişiklik biraz ödem oluşması okadar sizce ne yapmalıyım şimdi den teşekkürler.

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)

Merhabalar Ozge Hanim Oncelikle sorununuzun ne oldugunu anlayamadim kizginlik gostermiyor diyemi goturuyorsunuz? Açık sekilde yazarsaniz yardimci olmaktan mutlukuk duyacagim.

14 Mart 2019 08:36
Soru Sahibi

Merhaba şu şekilde anlatıyım 2 köpeğim var. 40günlük itibaren bendeler şuan 13 aylıklar ve kardeş değiller dişi köpeğim kızgınlık dönemi ne girmedi bende bunun üzerine hem özel hemde fakülte Hastanesi'ne muayene yaptırdım muayenesi simir testi ve ultrason olarak yapıldı. Özel götürdüğünü veteriner yumurtalıkllarında hiç bir şey olmadığını yumurtalıkların biri şiş olduğunu ve 15 gün içerisinde kanamanın geleceğini söylemiş ti ve bu süreç geçti yanında erkek buldog olduğu halde kızgınlık dönemine girmedi. Bunun üzerine üversite Hastanesi'ne tekrar dan muayene götürdüm ultrason ve simir testi yapıldı burda da kanamanın 3 veya 4 gün önce başlayıp bittiği ve patlamayan küçük hücreler demek anlamını bilmiyorum o şekilde söylendi yanlız olay şu erkeğim ne kadar istesede dişi köpeğim hiç bir şekilde istemiyor ne yapmam gerekiyor hiç ayrılmadı lar hep birlikteler yani anlatmak istediğim köpeğim hiç kızgınlık dönemine girmedi şimdi den teşekkürler iyi çalışmalar

14 Mart 2019 11:00

Protein agirlikli bir besleme uyguluyor iseniz bu durum kizginligin gizli gecmesine yada kistik yapilarin olusmasina neden olabilir. Bu durum da beslemenizi degistirmenizi eger protein ağırlıklı ise tabi isteyecegim.

15 Mart 2019 09:11
Veteriner Hekim Ahmet Subaşı
Veteriner Hekim Ahmet Subaşı Veteriner

Yazar toplam 22 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Hastalık belirtileri Veteriner Hekim Ahmet Subaşı
Kuduz bulaşma durumu Veteriner Hekim Ahmet Subaşı
Yetişkin Kediye Yavru Mama Verilmesi Veteriner Hekim Ahmet Subaşı
Köpeklerde alerji testi ve mama seçimi Veteriner Hekim Ahmet Subaşı
Köpek Hastalık ve Tedavi HK. Lütfen Veteriner Hekim Ahmet Subaşı
Veteriner İle İlgili Diğer Uzmanlar
Vet. Alper Akın
Vet. Alper Akın Veteriner
Vet. Kemal Ertek
Vet. Kemal Ertek Veteriner
Vet. Onur Özsever
Vet. Onur Özsever Veteriner
Facebook Twitter Instagram Youtube