Üroonkoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 31 soru cevaplandı.

Testiste Kitle ve Boşalma sıklığı

Merhaba.2 yıl öncesine kadar testisimin sol tarafında fındık büyüklüğünde kitle farkettim.Muayene oldum ve kist tespit edildi.Bir zararı olmadığı yağ bezesi tarzı bir şey oldugu söylenmişti.O günden bu yana ara ara uzun yürüyüşte ağrı yapabiliyor baya bir azalsa da.Şunu sorucam.Boşalmanın kist üzerinde ve genel olarak testis sağlığı için önemi nedir.Yaşım 21.Rüyalanma ile ayda en azından 1-2 kere boşalma oluyor.Mastürbasyon yapmıyorum.Bunun zararı varmıdır?yapmam gerekir mi ekstradan mastürbasyon?Teşekkürler

28 Haziran 2021 10:04
Op. Dr. Tuncay Özgünay Doktora Sor

Op. Dr. Tuncay Özgünay tarafından cevaplandı.

Epidermis kist

Merhaba, benim iki testisimde de de kist çıktığı belirlendi.doktorun dediğine göre kanser belirtisi yokmuş ama ileride kansere döner mi yada ne şekilde ilerler bir bilgi alamadım.eger ilerlerse ameliyat olmalı mıyım ve bu durum çocuğumun olmasına bir engel olur mu öğrenmek istiyorum.tesekkurler.

27 Nisan 2019 03:44
Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Çelik Doktora Sor

Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Çelik tarafından cevaplandı.

Nedir ki bu?

Merhaba Yaşar bey bu konu ciltlemi yoksa ürolojiylemi alakalı bilemedim ama panik oldum ve korktum.Penisimin üst sünnet kısmında deriyi zorlayan siyah taş gibi çok küçük bir kısmı sünnet dikiş izinden görünen pirinçten biraz büyük bir kitle farkettim bugün.Acı yada başka bir rahatsızlık yok ve sanki biraz zorlasam deriyi yırtıp çıkacakmış gibi duruyor.Merakımı yenemeyip iğneyle yokladım sert ama lif lif ,kurumuş krem,kuru sert kan gibi bir dokusu var ve koyu renkte zararlı ve hemen müdahale etmem gereken birşeymidir bu? Hiçbir rahatsızlık vermemesine karşı derinin altında olması epey korkuttu beni..

6 Nisan 2016 09:09
Prof. Dr. Yaşar Özgök Doktora Sor

Prof. Dr. Yaşar Özgök tarafından cevaplandı.

pet ct sonucum

merhaba hocam.sol yumurtalığımda şişlik şikayetiyle doktora başvurdum.yumurtalığımda 3cm ve 1,5 cm çapında 2 adet tümör alındı.pataloji sonucu tanı:testis,solorşiektomigerm hücreli tümör(seminom+embriyonelkarsinom).takip kararı çıktı.3 ay sonra gittiğimde sonuçlarımın iyi durumda olduğu söylendi. ve yinede doktorum temoğrafi çektirmemi istedi sonuç dış merkez toraks bt sağ akciğer alt lob 8mm yeni nodül saptandı.3 ay sonra toraks bt 3 boyutlu film çekilmem istendi. ben 3 ay geç olabilir düşüncesi ile başka bir doktor a baş vurdum.pet filmi istendi petct tetkik sonucunda da tanı:c62 sol inguinal alanda cilllt altında düzensiz sınırlı 2.3cm çapta hipermatabolik(suvmax:11)yumuşak doku dansitesinde alan izlenmiş olupileri tetkiki önerilir.dokto...

12 Mart 2016 20:31
Prof. Dr. Yaşar Özgök Doktora Sor

Prof. Dr. Yaşar Özgök tarafından cevaplandı.

Radyoloji raporu

Sayın Hocam! Yaklaşık bir buçuk yıl önce sağ böbrek tümör ameliyatı oldum. Böbrek patoloji raporunun iyi huylu olduğu ilk raporda söylendi. Bende ameliyatın üzerinden geçen süre göz önüne alındığında kontrol için doktoruma gittim. Tomografi çektirdim. Tomografi raporunda "sağ böbrek lateral konturda defektif görünüm izlendi. (postop değişiklik)" şeklinde bir ifade var. Bunun anlamı nedir? Teşekkürler.

2 Eylül 2015 22:26
Prof. Dr. Yaşar Özgök Doktora Sor

Prof. Dr. Yaşar Özgök tarafından cevaplandı.

testis kisti

Hocam merhabalar sol testisimde 3 senedir kist var son ultrason bulguları şöyle; Her iki testis boyutları normal, parankimi homojen.Parankim ekojeniteleri normaldir.Ancak sağ testis üst kısmında iki adet mikrolitiazis mevcuttur. SOL epididimde 11mm çaplı kist mevcuttur. sayın hocam sol testiste ki kistin zararsız oldugu söylendi ancak sağ testisteki mikrolitiazis ne anlama gelir.Şimdiden teşekkür ederim iyi çalışmalar.

24 Ağustos 2015 00:52
Prof. Dr. Yaşar Özgök Doktora Sor

Prof. Dr. Yaşar Özgök tarafından cevaplandı.

İyi huylu kistin patlaması tehlikeli mi?

Merhaba hocam. Yaşım 35 ben 1 hafta önce usg çektirdim. Raporda: Sağ böbrek hilus anterior komşuluğunda 4x5 cm boyutunda belirgin duvar yapısı mevcut pürkistik lezyon vardır deniyor. Bana iyi huylu kist olduğu söylendi. *Bu kistin patlama ihtimali var mı? *Olası bir patlama tehlikeli olur mu? *İçindeki sıvıyı aldırmam gerekir mi? *4x5 cm boyutunda olması sıkıntı oluşturur mu? (Çok büyük mü?) Saygılarımla Teşekkür ederim.

25 Şubat 2015 11:03
Prof. Dr. Yaşar Özgök Doktora Sor

Prof. Dr. Yaşar Özgök tarafından cevaplandı.

kitle

mrb doktor bey abim yaklaşık 1 sene önce kasık fıtığından ameliyat oldu ameliyattan 5-6 ay sonra tekrar ağrıları başladı doktoruna gittiğinde ameliyattan sora baloncuk olduğunu söyledi ve tekrar ameliyat dedi biz tektar ameliyattan çekindiğimiz için abim ameliyat olmadı ama şimdi ağrıları hala devam ediyo üroloji doktoruna gitti ve oda maning testis neoplazmı teşhisini koydu ve acil ameliyat olması gerektiğini söyledi size sorum şu ameliyattan sonra tamamen kurtulurmu bu rahatsızlıktan ve ek tedavi gerekirmi çünkü nette çok farklı şeyler yazıyo ve buda bizi korkutuyo cevabınız için şimdideb tşk ederim.

23 Temmuz 2014 14:22
Prof. Dr. Yaşar Özgök Doktora Sor

Prof. Dr. Yaşar Özgök tarafından cevaplandı.

hocam tümörmü var

Hocam benim koltuk altlarımda ve bacak aralarımda içten şişlik oluşuyor sonra kendiliğinden iniyor doktora gittim daha önce ter bezi iltihaplanması önemli bişe deil dedi antibiyotik kullan dedi. Bi sorumda hocam testislerimin 3 cm altında ufak bir şişlik var bugün farkettim ..Bunlar neden oluyor kanser veya tümörmü bunlar nolur yardımcı olun. Tşk ederim

3 Haziran 2014 11:39
Prof. Dr. Güven Aslan Doktora Sor

Prof. Dr. Güven Aslan tarafından cevaplandı.

testiste anekoik kist

hocam 39 yasindayim.testis torbasinda bezelye buyuklugunde kist var.rontgen cekildigimde sag kordda 11x7 mm boyutta anekoik kist mevcuttur yazıyor.doktor alabilecegini soyledi.sizce alınmalımı kotu hastalikmi ve uremeyi etkilermi yanitlarsaniz cok memnun olurum

25 Mayıs 2014 19:43
Prof. Dr. Güven Aslan Doktora Sor

Prof. Dr. Güven Aslan tarafından cevaplandı.

prostatit

Hocam merhaba, sol testis içerisinde 15*10 mm kitle olduğu ultrason ve mr sonucu tespit edildi.tümör markırlara bakıldı normal çıktı.kan ve idrar sonuşlarında LDH 252 normalin az üzerinde çıktı ne tavsiye edersiniz teşekkürler.

30 Nisan 2014 12:02
Prof. Dr. Güven Aslan Doktora Sor

Prof. Dr. Güven Aslan tarafından cevaplandı.

beze olusumu

penısım de sünnet ızının bıttıgı yerde bır beze olustu dsarıdan hiç belli olmuyor .ereksiyon halıne gecerken sızlıyo gıbı dıger durumlarda acı sızı yok . bazen küçülüyo bazen buyüyor gıbı geliyo . teşekkürler..

11 Nisan 2014 13:51
Prof. Dr. Güven Aslan Doktora Sor

Prof. Dr. Güven Aslan tarafından cevaplandı.

Epidimit ve orşit

Sol testisim de şişlik mevcut . yaş 48 Eşimle cinsel münasebetim 1,5 yıldır yok . 10-15 günde bir mastürbasyonla boşalıyorum .Epidimite neden olurmu? *Ocak Ayı İlk muayene Tanı : Epidimit Skrotal US Sonucu : Sol epididim görece hetrojen , ödemli / enflame yapıdadır . Sol periepidimdimal alanda ve skrotal , cilt altında ödem / enflamasyon bulguları mevcuttur . * Mart Ayı İkinci muayene tanı : Orşit ve epidimit Renkli Doppler Sonucu : Sol epididim sağa nazaran hipertrofik , eko yapısı heterojendir . Epididim içinde 4,3 mm çapta hipoekik bir görünüm vardır . *Sorum : 1-Kan , idrar tahlili de yapılmadı .Tahlil gerekirmiydi ? Verilen antibiyotikler şişliği yok edermi ? Epidimit geç iyileşir denildi . İleride başka sorunlara neden olurmu ?.2-Yapı...

30 Mart 2014 11:15
Prof. Dr. Güven Aslan Doktora Sor

Prof. Dr. Güven Aslan tarafından cevaplandı.

Hocam testis derisinde şişme sorunu ile ilgili sorum olacaktı.

Hocam testis derisinde fındık büyüklüğünde bir şişme var.Ve bu şişme şu an ağrılı.İlk önce küçüktü büyüme şimdi fındık boyutuna ulaştı.Daha önce doktora görünmem neticesinde kıl dönmesi dedi.Sonra antibiyotik ilaçlar sayesinde yok olmuştu.Şimdi tekrar oluştu ve şu an ağrı söz konusu.Konu hususunda yardımlarınızı rica ediyorum. Saygılarımla.

22 Mart 2014 12:38
Prof. Dr. Güven Aslan Doktora Sor

Prof. Dr. Güven Aslan tarafından cevaplandı.

4 yaşındaki oğlumun karın altı genital bölge arkasında şişlik var

Merhaba Sayın Aslan 4 yaşındaki oğlumun karın altı genital bölge arkasında şişlik var, bu şişlik ağladığında büyüyor sakinleştiğinde iniyor. Çocuk doktoru yapılan muayene ve ultrason filminde korkulacak bir şey olmadığını takip edilmesi gerektiğini bunun kendiliğinden geçebileceğini-geçmezse cerrahi bir müdahale gerektirdiğini söyledi. Sizce bir üroloğa götürmeli miyim ya da ne önerirsiniz? Teşekkürler....

11 Mart 2014 19:45
Prof. Dr. Güven Aslan Doktora Sor

Prof. Dr. Güven Aslan tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube