Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 4 soru cevaplandı.

Cocuk sahibi olabilme

Eşime iki hafta arayla yapılan Semen testinde sperm hücresi bulunamadı. Hormon testi yapıldı fsh 23 testesteron Total 376 lh 10 prolaktin 16 E2 27. Doppler ultrason çekildi sol epiditim başında 4 mm kist saptandı. Genetik testi yapıldı sry ve azf mutasyon tarama raporu sonucu normal yazıyor. Kromozom anomalisi gözlenmemiştir yazıyor ve 46 XY sonuç yazıyor. Tüp bebek istemiyoruz hastalariniza yaklasiminiz muhteşem. Sizce bu hastalığın sebebi ne olabilir tıkanıklık olduğunu nasıl anlayabiliriz ?

31 Temmuz 2019 00:46
Prof. Dr. Şahin  Zeteroğlu Doktora Sor

Prof. Dr. Şahin Zeteroğlu tarafından cevaplandı.

Hamilelik belirtisi

Hocam mrb ben bu ay adet olmadım adetimden 7 gün geçti. Bende polikistik over var hamile olduğumu düşündüm ama yanıldım adetim hala gelmedi ve kadıklarımda ara ara sancı gelip gidiyor bacaklarım ağrıyor hafif baş dönmesi var nedeni ne olabilir?

18 Şubat 2019 16:13
Doç. Dr. Saynur Yılmaz Doktora Sor

Doç. Dr. Saynur Yılmaz tarafından cevaplandı.

kadın doğum

Iyi akşamlar. Ben 15 aylık evliyim ve bebek düşünüyoruz ve korunmuyoruz. Dr.e hormon testi yaptırmak için gittim ve adet olduğunda gel dedi acaba adetin hangi kaçıncı gunu gitmeliyim. 4.günü gitmem sıkıntı yaratır mi?

22 Mart 2018 00:19
Prof. Dr. Gökalp Öner Doktora Sor

Prof. Dr. Gökalp Öner tarafından cevaplandı.

sorunlarım

hocam tüp bebek tedavisi gördük eşimden 13 tane yumurta alındı ama malesef bende hiç sperm bulunamadı tese ameliyatı oldum yine sonuç sıfır benim bundan sonra nasıl bir yol izlemem gerekir ve sperm tahlilinde 5 milyondan az hareketsiz sperm bulunmuştu fakat ameliyatta olmama rağmen hiç sperm çıkmadı ? sebebi nedir

10 Şubat 2016 12:30
Op. Dr. Nursel Arslanhan Doktora Sor

Op. Dr. Nursel Arslanhan tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube