Romatoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Kronik yorgunluk ve ağrı

Meraba hocam,son bir buçuk yıldır vücudumda ciddi ağrılarım oluyor.sabah sanki bütün gece çalışmış gibi yorgun ve halsiz kakıyorum.lenflerimde şişlikler oluşuyor fakat enfeksiyon değerlerim normal çıkıyor.ana 1/100 (+) ve pcna (++) testlerim pozitif çıktı.yüzümde ve vücudumda kızarıklıklar oluyor.ileriki dönemde lupus olma ihtimaliniz yüksek dediler.fibromiyalji tanısı koydular.gitmediğim doktor kalmadı neredeyse fakat ağrılarıma yorgunluğuma bir çare bulamadım.bu durum artık paikolojimi etkilemeye başladı.bu kadar şikayet neden olabilir sizce?

22 Mayıs 2021 21:55
Doç. Dr. Metin Işık Doktora Sor

Doç. Dr. Metin Işık tarafından cevaplandı.

Romatizmal hastalıklar

SM antijen pozitif ve u1 rnp pozitifliği var.. ana , anti DNA , kompleman değerleri, idrar , CRP vs diğer tüm tahlilleri normal .. herhangi bir belirti yok klinik olarak..eklem ağrıları yok,güneşe hassasiyet vs.. dahiliye doktoru romatolog ile görüştü.. romatolog şikayet olursa gelsinler demiş.. hiç bir şikayet şuan için yok.. tek SM pozitifligi ve rnp pozitifliği var.. ne yapsak hocam.. lupus tanısı koymak için yeterli mi bu iki sonuç ? Şikayet olmasını mı bekleyelim ? İlginiz için şimdiden teşekkürler 🙏

7 Mayıs 2021 21:05
Doç. Dr. Metin Işık Doktora Sor

Doç. Dr. Metin Işık tarafından cevaplandı.

ANA İFA TESTİ POZİTİF

merhaba. 1 ay önce bacaklarımda, belimde ve kasıklarımda sızlama, ağrı, yanma ve ellerimde güç kaybı gibi şikayetlerle doktora gittim. ANA İFA ANTİ NÜKLEER ANTİKOR testim pozitif çıktı.1 POZİTİF GRANÜLER BOYANMA BULUNMAKTADIR (SONUÇLAR 1 POZİTİF İLE 4 POZİTİF ARASINDA DEĞİŞMEKTEDİR) yazıyor. Bu şikayetlerimin yanında iştahsızlık, boğazımda yumru hissi, karna bıçak saplanması, ağızda sabun tadı gibi bir tat ve vücudumdaki damarlarda belirginleşme var. internette bazı kanserlerin de ana testinin pozitif çıkmasına neden olduğu yazıyor. Ben hangi bölüme gitmeliyim? ne yapmalıyım?

8 Şubat 2021 11:31
Doç. Dr. Metin Işık Doktora Sor

Doç. Dr. Metin Işık tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube