Psikiyatri - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 10 soru cevaplandı.

Nedendira acaba bu

Merhaba 20'li yaşlarda birinin liseliler ile ilgili cinsel şeylere (internetteki adıyla porno) bakması merakını çekmesi anormal midir ve böyle bir insan sapık mıdır yoksa bu meraktan olabilir mi yani o yaşlar cinselliği çağrıştırdığı için örneğin ve böyle birine normal değil demek mümkün mü yoksa böyle bir insan normal bir insan mıdır? Bunun nedeni ne olabilir

29 Mart 2021 13:10
Uzm. Dr. Murat Fettahlıoğlu Doktora Sor

Uzm. Dr. Murat Fettahlıoğlu tarafından cevaplandı.

aşırı tembellik

merhaba hocam.benim aşırı tembellik sorunum var.doğuştan beri böyle bu. günde en az 10 saat yatmadan kendime gelemiyorum.hiçbir işe girişme şevkim yok. yumurta kapıya dayanmadan iş yapmıyorum.depresyonla alakalı olarak değil bu tembellik,kendimi bildim bileli böyleyim.kaplumbağa gibi yavaş hareket edip aşırı miskinim. psikiyatride tembelliği bitiren insanı hareketlendiren ilaçlar var mı?

19 Eylül 2020 23:45
Prof. Dr. Taha Karaman Doktora Sor

Prof. Dr. Taha Karaman tarafından cevaplandı.

Bilgi almak

Berna hocam sosyal fobi, kaygı bozukluğu için Psikiyatriye gittim ve bana venegis xr 75 mg ile sayfren 5mg verdi bunlar karacigere zarari veya kilo almama neden olur mu?

3 Haziran 2017 13:37
Uzm. Dr. Berna Mercan Alışır Doktora Sor

Uzm. Dr. Berna Mercan Alışır tarafından cevaplandı.

nörodol tablet 5 mg

merhaba, nörodol ile paxil birlikte kullanılabilinirmi tşk.

10 Mart 2016 19:51
Uzm. Dr. Sema Yeşilyurt Lapçin Doktora Sor

Uzm. Dr. Sema Yeşilyurt Lapçin tarafından cevaplandı.

Erken boşalma.

Dr. Hanım selamlar. Erken boşalma tedavisinde sizin en çok reçetelediğiniz ve hastalarınızın fayda gördüğü Ssri grubu ilaç hangisidir? Bir de antidepresanların etkileri gibi bu tarz yan etkileri de belirli bir süre sonra mı oluyor? Çünkü genelde üroloji uzmanları ilişkiden şu kadar saat önce al diyerek yönlendiriyor bu ilaçlar hakkında. Sizce en uygun kullanımı nasıldır? Teşekkür ederim.

29 Temmuz 2015 22:02
Uzm. Dr. Aylan Aypek Doktora Sor

Uzm. Dr. Aylan Aypek tarafından cevaplandı.

ibs hastasiyim

Merhaba hocam 4 yildir ibs rahatsızlığim var geçmeyen ishal olarak tüm tetkiklerin temiz çıktı psikolojik olduğu söylendi sülpir 50mg gunde 1 tane faverin 100 mg 15 gün yarım sonra tum kullanacağım yeterli olurmu 1 ay sonra kontrolün var tesekkur ederim.

9 Nisan 2015 06:52
Uzm. Dr. Uğur Yakın Doktora Sor

Uzm. Dr. Uğur Yakın tarafından cevaplandı.

Nöron

Merhaba Sayın Doktor, Nöronlarımızın ölüp ölmediğini nasıl anlarız ? Ben bir süre doktor tavsiyesi olmadan 7 ilaçtan oluşan yüksek doz antipsikotik ve antidepresan kombinasyonu kullandım. Anlama,kavrama, hafıza,konuşma gibi zihinsel fonksiyonlarımın azaldığını farkediyorum. Bu durumun geri dönüşü yok mudur ? Beyin MR ımda sorun çıkmadı.

15 Ekim 2014 10:49
Uzm. Dr. Uğur Hatıloğlu Doktora Sor

Uzm. Dr. Uğur Hatıloğlu tarafından cevaplandı.

zayıflatacak ilaçlar varmı

mrhaba dr hanım organik olmayan psikotik bozukluk hastasıyım 6 yıldır 43 yaşındayım.3 yıldır rileptit 2 mg ve lustural 50 mg kullanıyorum ve allaha çok şükür iyiyim ,sürekli kullanmak zorunda olduğumun da hastalığımın da ciddiyetinin farkındayım .Bu ilaçlar aşırı kilo yaptı bana ama onun dışında çok iyiyim .kilo çok canımı sıkıyor acaba formda kalacağım türde bir ilaç var mı dır .cevabınız için şimdi den teşekkürler Allaha emanet olun.

20 Aralık 2013 10:59
Uzm. Dr. Meltem Baş Doktora Sor

Uzm. Dr. Meltem Baş tarafından cevaplandı.

his kaybi

hocam sol tarafimda baslayan ve daha sonra sag tarafta da olusan his kaybi var. sol daha siddetli. panik bozukluk,yaygin anksiyete bozuklugu ve fibromiyalji hastasiyim. boyun mr, kontrastli 2 tane beyin mr, sep vep, emg , kan degerlerim normal. 9 aydir duxet 60 mg kullaniyorum. tat ve koku almamda zayif. sizin oneriniz nedir? psikolojik olabilir mi?

17 Kasım 2013 20:27
Uzm. Dr. Gökçe Silsüpür Doktora Sor

Uzm. Dr. Gökçe Silsüpür tarafından cevaplandı.

hocam bende algılama bozukluğu var ne yapabilirim ?

hocam ben 26 yaşındayım Ankara da yaşıyorum. bundan 8 ay kadar önce bende algılama bozukluğu başladı, açarsak iyi ya da kötü birşeyi ayırt edememe gördüğüm şeyler de içimde hiçbişey uyanmaması, kavrayamama, hissizlik duygularımı hissedememe gibi ciddi problemler var. Bir çok doktora gittim fakat çaresini bulamadılar sizce ne yapmam lazım bana bir yol gösterir misniz ?

2 Kasım 2013 11:35
Uzm. Dr. Meltem Baş Doktora Sor

Uzm. Dr. Meltem Baş tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube