Psikiyatri - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 10 soru cevaplandı.

Heyet raporu için bilgi

Hocam iyi akşamlar astsubaylık için sağlık kuruluna gireceğim 9 yıl önce çocuk ve ergen sağlığı psikiyatri dikkat bozukluğu ilaç aldığım e devlet gözüküyor başlangıç *** *** ** bitiş *** *** ** bir kere sonucu ne olur efendim

17 Şubat 2024 18:54
Doç. Dr. Ömer Özbulut Doktora Sor

Doç. Dr. Ömer Özbulut tarafından cevaplandı.

Tuvalet eğitimi

Hocam öncelikle kolay gelsin oğlum şuan 37 aylık 2 yaşında tuvalet eğitimine başladım öğrenemeyince bezi gri taktım bezliyken cisinin geldiğini söylemeye başladı geri çıkardım uzun bir süreç sonrası öğrendi bakıcı değişikliği oldu sürekli altıni islatmaya başladı sonra babannesi bakmaya başladı biraz daha düzeldi ancak şuan sürekli altını islatiyor ve kakasını asla yapmazdı onuda yapmaya başladı nasıl bir yol izlemem gerekiyor çok sabrettim bir yıldır ancak arada kızmaya başladım çok bunaldım çünku şimdi nasıl davranmam gerekiyor lütfen yardım eder mısınız kesinlikle gece altına yapmıyor ama gündüz durum bu şekilde

1 Temmuz 2017 09:45
Prof. Dr. Servet Ebrinç Doktora Sor

Prof. Dr. Servet Ebrinç tarafından cevaplandı.

Kontrolsüz hayal kurmak nedir

geçen gün kontrolsüz hayal kurmanın beyne zarar verdeiğiyle ilgili bir şey duydum.İnternetten araştırdım ama bir şey bulamadım.Peki kontrolsüz hayal kurmak nedir?Bundan kast edilen dalıp gitmek midir yoksa bilinçli olarak kendimizin öylesine kurduğu hayal de kontrolsüz hayal kurmaya girer mi? Örneğin kitap okurken bunu kafamızda canlandırmak buna girer mi?

27 Nisan 2015 19:05
Prof. Dr. Servet Ebrinç Doktora Sor

Prof. Dr. Servet Ebrinç tarafından cevaplandı.

eşim için ne yapmalıyım?

merhaba serhat bey. eşim yaklaşık1.5 yıldır citoles kullanıyor. kaygı prob. ve mükemmelliyetçilik teşhisi konuldu. son zamanlarda geceleri altını ıslatma problemi yaşamaya başladı o bundan rahatsız değil problem gibi görmuyor ama ben endişeleniyorum.bir sorunun başlangıcıysa önelem alma taraftarıyım size danışmak istedim bilgilendirrseniz sevınırım.ilaca başlamadan önce 1 kez oolmuştu başladıktan sonra sıklaşmaya başladı (4 kez oldu)ilacın yan etkisi mi? psikolojik mi yoksa fizyolojik prob. olabılı rmı?

25 Şubat 2015 02:07
Uzm. Dr. Serhat İpekçi Doktora Sor

Uzm. Dr. Serhat İpekçi tarafından cevaplandı.

4.5 yasındakı kızım altına kacırıyor ve tırnaklarını yıyor...

hocam 4.5 yasındakı kızım tırnaklarını yıyor odullendırdık cezalandırdık acı ojeler denedık care bulamadık ne yapmam gerekıyo bırde sureklı altına kacırıyor kacırmasa bıle tuvalete gıtmeden mutlaka damlatıyor bız altına kacırıp kacırmadıgının farkında olmadıgını gozlemledık cunku altına yapmamısken altıma yaptım dıye ozur dılıyor doktora 1kez gıttık anasınıfına baslayınca bırakır dedı okulda yapmıyor eve gelınce hergun bır kac kez kacırıyor ne yapmalıyım...?

6 Nisan 2014 11:38
Prof. Dr. Servet Ebrinç Doktora Sor

Prof. Dr. Servet Ebrinç tarafından cevaplandı.

idrar kaçırma

Iyi gunler hocam ben 20 yasindayim. gecenlerde psikiyatriste gittim. Ve bana anafranil ilacini verdi bunu bir kac gun yarim ic daha sonra butun ic dedi. Ben su iki gundur yarim iciyorum ama o ilaci ictigimden beri kadin yolumdan gelen akintim ile birlikte kanama oldu. Bu neden olmus olabilir merak ettim.Bir tehlikesi var mi acaba? Bir de adet olma gunu mu geciktirir mi ?Acil cevap verirseniz cok sevinirim

10 Mart 2014 12:25
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç Doktora Sor

Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç tarafından cevaplandı.

idrar kaçırma

Iyi gunler hocam ben 20 yasindayim. gecenlerde psikiyatriste gittim. Ve bana anafranil ilacini verdi bunu bir kac gun yarim ic daha sonra butun ic dedi. Ben su iki gundur yarim iciyorum ama o ilaci ictigimden beri kadin yolumdan gelen akintim ile birlikte kanama oldu. Bu neden olmus olabilir merak ettim.Bir tehlikesi var mi acaba? Acil cevap verirseniz cok sevinirim..

7 Mart 2014 09:28
Uzm. Dr. Meltem Baş Doktora Sor

Uzm. Dr. Meltem Baş tarafından cevaplandı.

idrar kacirma

Iyi gunler hocam ben 19 yasindayim. gecenlerde psikiyatriste gittim. Ve bana anafranil ilacini verdi bunu bir kac gun yarim ic daha sonra butun ic dedi. Ben su iki gundur yarim iciyorum ama o ilaci ictigimden beri kadin yolumdan gelen akintim ile birlikte kanama oldu. Bu neden olmus olabilir merak ettim. Bi tehlikesi var mi acaba? Acil cevap verirseniz cok sevinirim.

4 Mart 2014 15:22
Prof. Dr. Hatice Güz Doktora Sor

Prof. Dr. Hatice Güz tarafından cevaplandı.

oglum altini islatiyor

mrb 6 yasinda oglum geceleri altini islatiyor biraz gec basladim gerci gece bezi birakmaya ama hala her gece 3 saate bir saat kurmama ragmen her kaldirdigimda tuvaletini yapiyor gunduz tutuyor oyunu birakmiyor diye son ana kadar tuvalete gitmiyorken gece ben uyanamadigimda mutlaka 2/3 defa yapiyor uyumaya yakin son 2 saat sivi seyi kestigim halde her kaldirmamda gene yapiyor acaba baska ne olabilir tsk

2 Aralık 2013 23:57
Doç. Dr. Orkun Aydın Doktora Sor

Doç. Dr. Orkun Aydın tarafından cevaplandı.

gece altını ıslatma ve tuvalet tutma

hocam mrb oğlum 1.sınıfa gidiyor geceleri 3 saatte bir saat kuruyorum tuvalete kaldırıyorum ama bir türlü kendi kalkmıyor ben uyanamadığımda altına yapmış oluyor ve asla kendi uyanıp tuvaletim var demedi halada aynı ne yapabilirim kendisi kalkması için yada daha nekadar sürer hep benim kaldırmam gündüzde tutuyor tuvaletini sürekli son ana kadar gitmiyor oyuna falan dalıyor yapmıyor son anda gidiyor tşk.

18 Kasım 2013 00:03
Prof. Dr. Servet Ebrinç Doktora Sor

Prof. Dr. Servet Ebrinç tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube