Pratisyen Hekimlik - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 10 soru cevaplandı.

Nasıl ulaşabileceğim

Merhaba uzun zamandır size ulaşmaya çalışıyorum bir türlü bulamıyordum suan ilk defa size bu şekilde ulaştım ulaşabileceğim başka bir yol var mı?

7 Mayıs 2020 04:34
Dr. Ğıyaz Arı Doktora Sor

Dr. Ğıyaz Arı tarafından cevaplandı.

Geçmeyen öksürük d_dimer

Merhaba 34 haftalık hamileyim daha önceden kronik astım bronşitim var iki haftadır süren ciğerden öksürüğüm vardı bir gece kanlı balgam geldi ertesi gün acil olarak doktora gittim kurşun ile ciğer filmi çekildi sonuç temizdi bacak ultrasonuna bakıldı damarlar da temizdi ama d-dimer 2300 çıktı her önleme karşı perfizyon ve tomografi çekinemediğim için doktor sabah akşam 4000 oksapar kan sulandırıcı iğne verdi ve agumentin kullandım kanında boğaz veya sinüste damar çatlamasından olabileceği söylendi 10 gün geçti kan hergün günde bir veya iki kere gelmeye devam etti öksürüğüm azaldı ama yoğun öksürdüğümde kan geliyor zaten boğaz ağrısı ile antibiyotik bitmişti ama öksürüğüm geçmedi tekrar gittim yüne d - dimer bakıldı ve 2674 olmuştu doktor ba...

13 Mart 2020 22:10
Dr. Varol Erdoğan Doktora Sor

Dr. Varol Erdoğan tarafından cevaplandı.

Yuz prp yapiyormusunuz??

Merhaba.Yuz icin prp yapiyomusunuz.Googledan arama yaptirdim prp icin.bu lokasyonda doktorlar sitesinden sizi listeledi ama???Yanlis yerdemiyim acaba??

13 Kasım 2018 21:05
Dr. Kıvanç Elgin Doktora Sor

Dr. Kıvanç Elgin tarafından cevaplandı.

Saçlarim ince seyrek ve cansız

Efendim ben saç mezoterapisi (prp) yaptirmayi düşünüyorum saclarim seyrek ince ve cansız dokulme yok ama biraz canlanip uzamamasini istiyorum yarari olurmu ve fiyat nedir? Kac seans sürer?

1 Kasım 2018 09:26
Dr. Haluk Özkut Doktora Sor

Dr. Haluk Özkut tarafından cevaplandı.

Nodül sivilce tipi son noktada

merhabalar hocam. ondan daha fazla doktora gittiğim için artık çözümü olduğunu düşünmüyorum ama şansımı denemek istiyorum. Nodül sivilce tipi denilen sivilceden muzdaribim. diğer sivilce türleri çok daha az olsa da onlarda bazen oluşmakta. küçük dozlu antibiyotiklerden başlayıp antibiyotikli krem, soyucu krem-jel-losyon gibi 7-8 yüzeysel tedavi ilacı net olarak hatırladığım 3 hap kullandım. son noktada verilen her ay kan değerlerinin kontrolünü zorunlu tutulan ilacı 3 aylık bir kürü depresifliğimden dolayı bıraktım bunun haricinde 3 kür 6 aylık tedavi aldım. ilaç kullanımı sürecinde bir farklılık görülüyor lakin 1 ay sonra tekrar eski duruma dönülüyor.ilk ilaç kullanımı 15 yaşında oldu 17 yaşında babamın imzasıyla son raddede verilen ilacı ...

21 Mayıs 2018 03:09
Uzm. Dr. Ahmet Emin Korkmaz Doktora Sor

Uzm. Dr. Ahmet Emin Korkmaz tarafından cevaplandı.

Karın atması

Hocam merhaba benim karnım normalden daha fazla şiş ve uzandığım zaman karnımda atma oluyor uzandığım zaman baktığımda belli oluyor attığı bunun nedeni nedir iltihap felan var bende o olabilir mi ?

19 Mayıs 2018 17:10
Dr. Bahdi Kaçar Doktora Sor

Dr. Bahdi Kaçar tarafından cevaplandı.

asiri yorgunluk ve uyku istegi

Aşırı yorgunluk ve bunun yanında sürekli uyuma isteği oluşuyor bende ayrıca bu durum sağlıklı dusunmemi ve sağlıklı kararlar almamı engellemeye yetiyor. Bana bu konuda yardımcı olursanız çok memnun olurum. Şimdiden teşekkür ediyorum kolay gelsin.

1 Ocak 2018 00:18
Dr. Mehmet Nasır Bilbay Doktora Sor

Dr. Mehmet Nasır Bilbay tarafından cevaplandı.

hiv testleri

Merhaba hocam bir sorum olacak şüpheli ilişkiden 1.5 ay 3ay 4ay 5 ay 6 ay sonra devlet hastanesinde test yaptırdım anti hiv ( kemiluminesans ve benzeri ) yaziyordu sırasıyla *** *** **-*** *** **-0.3 negatif çıktı ancak bende faranjit dilde beyazlik agizda aft hayalarda beyaz lekeler çıktı 190. Gun elisa hormon anti hiv negatif çıktı daha sonra 230.gun kargoyla istanbul gelişim tıp laboratuvarına kan göndererek hiv rna pcr ve p24 antijen testleride negatif cikti tekrar 247.gün yine kargoyla kan göndererek izmir uçkun tıp laboratuvarinda hiv duo ultra hiv 1 ve hiv2 lgg ve lgm antikor ve antijen testi de negatif cikti tekrar test yaptirmalimiyim hocam teşekkür ederim

12 Mayıs 2015 15:14
Dr. Zehra Göçer Doktora Sor

Dr. Zehra Göçer tarafından cevaplandı.

kolesterol

Sorunuz: HOCAM SAYGILAR BEN GECEN YILLA KADAER ONERI UZERINE KEPEKLI EKMEK YIYORDUM HEMDE BOL KABIZLIGA VE KOLESTEROLA IYI GELIR DIYE AMA HEP FERRITIN DEGERIM 10LARDA CIKIYORDU KEPEKLIYI BIRAKINCA TAM BUGDAY YEYICEve 6ay ferrum hapı aldım 6AY ICINDE FERITIN 80LERE CIKTI BU KADARMI ETKILI TAM HEMOGRAM NORMAL CIKIYORDU BENI AYDINLATIRMISINZ EMILIM BOZUKLUGUNDAN OLABILIRMI LDL DEGERIM 143 GUNDE 1*5 SAAT TEMPOLU YURUMEME RAGMEM HDL 41LERDE CIKIYOR ACABA TIP KAYNAKLARINDA GUNDE YARIM SAATEN GAZLA HURUMENIN HDL VE LDLYE FAYDASI YOKMU BENDE BOSUNA KENDINI YORMAYAYIM TESEKKURLERTKOLL 219 HDL 41 TRIG 150 LDL 143

17 Mart 2014 17:19
Dr. Suzan Öztürk Doktora Sor

Dr. Suzan Öztürk tarafından cevaplandı.

cilt sağlığı

bebek şampuanları daha az mı zararlıdır ve yüzümü bebek şampuanıyla yıkasam sabuna oranla daha mı iyi olur? teşekkürler ek bir soru dahasormak istiyorum yüz şekli kaç yaşında oturur?

9 Şubat 2014 14:12
Uzm. Dr. A. Demet Aşkın Doktora Sor

Uzm. Dr. A. Demet Aşkın tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube