Perinatoloji - Riskli Gebelikler - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 6 soru cevaplandı.

Kürtaj sonrası kanama

Hayırlı günler hocam 24 Kasım da kürtaj oldum sonrasında her ay bir hafta öne gelerek adet gördüm fakat kanama parça parça geliyo bunum sebebi nedir hamile kalmama bir engel olabilir mi?

6 Şubat 2021 15:46
Prof. Dr. Özgür Dundar Doktora Sor

Prof. Dr. Özgür Dundar tarafından cevaplandı.

rahim ağzı yetmezliği

Cenk Bey merhabalar 14 haftalık gebeliğimde su kesesi delinmesi üzerine kürtaj oldum patoloji sonucu temiz çıktı rahim ağzı yetmezliğinden olabilir mi ? acaba rahim ağzı yetmezliği kaçıncı haftada ölçülmesi gerekiyor birde nasıl ölçülüyor acaba açıklık olup olmadığı bilgi verebilir misiniz ? Hamile kalmadan önce ölçülüp tanı koyulabilir mi ? Teşekkürler

1 Mart 2019 10:19
Doç. Dr. Cenk Gezer Doktora Sor

Doç. Dr. Cenk Gezer tarafından cevaplandı.

Kürtaj sonrası kan uyuşmazlığı iğnesi

İyi akşamlar. Ben yaklaşık 3-4 yıl önce kürtaj olmuştum o zaman kan uyuşmazlığı iğnesi vuruldum.Bugün tekrar kürtaj oldum 3-4 haftalıktı.Tekrar kan uyuşmazlığı iğnesi vurulmam gerekir mi?Vurulmazsam ileride ne gibi sonuçları olabilir? Yardımcı olursanız sevinirim çünkü 72 saat gibi bir sürem varmış. Teşekkürler

27 Şubat 2018 02:20
Op. Dr. Murat Aksoy Doktora Sor

Op. Dr. Murat Aksoy tarafından cevaplandı.

kürtaj

merhabalar sayın hocam.benim 2 ay öncesinde bir ölü gebelik yasadım.12 haftalık olması gereken bebek 7 haftalık gelişiminde kaldı ve kürtaj olmak zorunda kaldım.daha önce böle bir düşüğüm olmadı 1 çocuk annesiyim ve 32 yaşındayım.oğlum 5 yaşında.bir sonra ki gebelik ne zaman düşünebilirim.korkularım var yine hamile kalırsam acaba aynı şeyleri yaşarmıyım diye.bide hamilelik öncesi hangi folik asit i önerir siniz.kan pıhtılaşma değerlerim de NORMAL ÇIKMIŞTI.

26 Mart 2015 14:26
Op. Dr. Burcu Saygan Karamürsel Doktora Sor

Op. Dr. Burcu Saygan Karamürsel tarafından cevaplandı.

Patoloji

Hocam, yaklaşık iki hafta önce 7 hafta 4 günlük bebeğimi düşürdüm. Düşük sonucu materyal patolojiye gönderildi. Patoloji sonucuna göre; "4*3*2 cm boyutlarında, düzgün sınırlı, kesit yüzeyinde 3*2*1 cm boyutlarında kistik alan ve yumuşak kıvamlı dokular izlenen materyal. Tanı: Endometrium, R/C gebelik kesesi, fetal dokular" denilmektedir. Bu konuda bilgi alabilir miyim acaba?

18 Mart 2015 12:33
Op. Dr. Burcu Saygan Karamürsel Doktora Sor

Op. Dr. Burcu Saygan Karamürsel tarafından cevaplandı.

MERHABA PATALOJİ SONUCUMU AÇIKLAYABİLİR MİSİNİZ?

MERHABA 06/03/15 TARİHİNDE 8HAFTALIK BEBEĞİMİN KALP ATIŞINI DUYMADIĞIMIZ İÇİN KÜRTAJ OLDUM PATALOJİ SONUCUM: MAKROSKOPİ: 1-Üzerinde patoloji yazan kutu:2,7 cm uzunluğunda 0,9 cm çapında gri kirli beyaz renkte operasyon materyali. Total örneklendi.8pt,4k 2-Üzerinde bir şey yazmayan kutu:21 cc hacminde kanamalı mukuslu biyopsi materyali. T,7K *** *** ** TANI: 1- Fibroepitelyal polip 2- Gebelik desiduası, koryon villuslar ----TANI KISMINI NETTEN ARAŞTIRDIM TÜMOR FALAN YAZINCA KAFAM KARIŞTI...ASLINDA TANIDA ANLATILMAK İSTENENİN NE OLDUĞUNU YANİ PATALOJİ SONUCUNUN NE OLDUĞUNU NEDEN BEBEĞİN KALP ATIŞI YOKMUŞ YAZIYORMU BU SONUÇTA SÖYLEYEBİLİRSENİZ ÇOKK SEVİNİRİM.

14 Mart 2015 09:05
Op. Dr. Burcu Saygan Karamürsel Doktora Sor

Op. Dr. Burcu Saygan Karamürsel tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube