Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 62 soru cevaplandı.

Gliotik odak

Merhabalar hocam 26 yasinda erkek mr sonucum hocam sag frontal grus hizasinda supkortikal ak madde de 3 mm capinda silik konturlu nonspesifik hiperintens odak mikroanjiopatik gliotik odak diye geciyor toplaminda 34 doktora gittim hic biri ilac bile yazmadi bir seyin yok diyorlar bazen odagin oldugu yerde sanki his yok gibi bu his kafamda baski yapiyor gibi bayilacakmisim gibi oluyorum dengemi kaybediyorum yada bana oyle geliyor hayatimda Boyle olmadim doktora gitmedim gecen yil bedelli askerlik cikti hocam aile hekimine gittim saglik ocagina tansiyonumu olctu 15e8 cikti bana dediki bu yasta tansiyonun bu kadar yukselmesi normal degil sende bobrek yetmezligi var dedi saglik ocagindan ciktim elimi kafama attim ne kadar agriyor diye titriyordu...

22 Nisan 2019 10:40
Prof. Dr. Atilla İlhan

Prof. Dr. Atilla İlhan tarafından cevaplandı.

22aylık cocugum omurlilikte kist

Hocam saygılar. Benım 2 yasına girmek üzere olan bi kızım var. 3 aydır titreme yürüme ve denge bozukluğu yaşıyor. Yani yürüyen çocuk artık yürüyemiyor. Emar ve eeg cektırdır beyınde sorun yok fakat omurlilikte kis var dedıler.bu durumda kis ıcın ameliyat mi gerekir acaba veya ne gerekir. Emar sonucu:(t9vet10vertebra karpusları düzeyinde sol paravertebral alanda izlenen t2A serkanslarda hetorejen hiperintens TİA serkanslarda hipointens sinyal kayıtları veren IVKM enjeksiyonu sonrası yoğun hemojen tarzda kontrast tutan en geniş boyutları 24x13x24 mm olarak ölçülen T9-T10 ve T10-T11 diskleri seviyesinde solda nöral foramenler içerisine doğru uzanım gösteren solid lezyon(nörofibrom?) cevap bekliyorum tesekkürler

6 Nisan 2019 10:04
Prof. Dr. Atilla İlhan

Prof. Dr. Atilla İlhan tarafından cevaplandı.

Bas agrisi

Hocam benm başım çok ağrıyor. Nöroloji bölümüne gittm mr sonuçlarına bakıp bişeyi yok deyip gönderiyor. Bir de başımda sallantı var sanki düşüyor gibı oluyor bunu etrafımdakilerde fark etti. Çok sık başım dönüyor . Tansiyonun düşük dedi doktorm fakat çözümü yok diyorlar .ayrıca migren titreme ve el ayak uyuşması da var Ne yapmam gerekiyor

17 Aralık 2016 18:31
Prof. Dr. Atilla İlhan

Prof. Dr. Atilla İlhan tarafından cevaplandı.

surekli hareket etmek

sürekli oturdugum yerde hareket ediyorum sağ bacağımı surekli sallıyorum ve ayakta ikende yerımde duramayıp sağa sola haraket ediyorum sebebi ne olabilir

1 Kasım 2016 23:18
Prof. Dr. Atilla İlhan

Prof. Dr. Atilla İlhan tarafından cevaplandı.

denge bozzuklugu

Hocam meraba nasilsiniz umarim iyisinizdir..Benim sikayetim sadece sersemlik beyinmr ve kan tahlilim temiz cikti yalniz sol elimde hafif titreme oldugu icin esensiyol tremol denildi ve dideral yazildi ve sersemlik hhissi gecmiyor beni nasil yonlendirebilirsiniz tesekkuur ederim...

28 Temmuz 2015 22:36
Uzm. Dr. Oğuz Bak

Uzm. Dr. Oğuz Bak tarafından cevaplandı.

friedreich ataksi (interferon gama) hakkında bilgi!... yardım edin

Hocam merhaba 2001 yılında hacettepe üniv genetik bölümünde friedreich ataksi teşhisi konuldu. Şuan yurtdışında (italya-dr.roberto testi) .interferon gama-imukin ilacı ile FA(friedreich ataksi ) tedavisi yapılıyor. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. (ben ve benim gibi FA lılar grubu) İlacı kullanan kişilerlede görüşüyoruz. Konu hakkındaki seminerleri yakından izliyoruz.Norveç hükümeti ilacı FA hastalarına ilacı karşılıyor. İlacı kullanan kişilerin durumları şuan çok iyi ve frataxin seviyeleri arttığı için hastalıkta gerileme olduğunu biliyoruz Türkiyede interferon gama ilacı başka hastalıklarda kullanılıyor. Fakat Türkiyede dr lar henüz konu hakkında bilgileri olmadığından bizler kullanamıyoruz.(hacettepedeki hocaların konu hakkında ...

19 Kasım 2014 14:31
Uzm. Dr. Oğuz Bak

Uzm. Dr. Oğuz Bak tarafından cevaplandı.

Sarabellar ataxi

Hocam;Doktorlar yaptıkları muayenenin sonucunda Sarabellar ataxi tanısı koyuyorlar,tedavisisi mümkünmü?

5 Kasım 2014 20:28
Uzm. Dr. Oğuz Bak

Uzm. Dr. Oğuz Bak tarafından cevaplandı.

Baş Dönmesi ve İğne Batması

Merhabalar doktorum. Yaklaşık 5 6 gündür, vücudumun çeşitli yerlerinde noktasal iğne batması tarzında acılar hissediyorum. Çok acıtmasa da insanı rahatsız edecek türden. Genel de bu batmalar karın bölgesi ve bacak taraflarında olmaktaydı. Son 2 günden beri de başım dönmeye başladı. Sivilcelerim için tetradoks kullanıyordum onu da bıraktım. Çok fazla dönmese de yürürken bir dengesizlik hissediyorum. Bazen otururken de hafif olarak döndüğünü. 1 hafta önce kadar bel bölgemde bazı bezeler keşfettim ve bu konuda çok evham yaptım. Biraz takıntılı bir kişiliğim var. Acaba bu baş dönmesi ve iğne batması olayları psikolojik midir yoksa bir hastalığın habercisi mi ?

20 Ekim 2014 09:05
Uzm. Dr. Oğuz Bak

Uzm. Dr. Oğuz Bak tarafından cevaplandı.

sersemlilik sancı

hocam merhaba benim size sorum başımın sol tarafına giren iğne şeklinde batma gibi sancı oluyor.başım sersem gibi ve uyuşmada yaşıorum doktora gitmeme rağmen sonuç alamadım açıkçası hocem boyun düzleşmesi,kansızlık,hipofiz adenom çıktı amam şikayetlerimin bunların yapmayacağını söylüyorlar sol tarafımda oluyor marttan beri hayat sanki durdu geçmiyorda sancılar bir kaç gündür olmaya başladı ama o sersem gibi olma,düşecekmişim gibi karıncalanm a uyuşma yanma ara ara olup gidiyor ama hergün yaşıyorum bu sorunu boynumda ağrıyo sol elimde güçsüzlükte oluyor onuda bilgisayar yüzünden olabilirler dediler en son beyin cerrahisi nörolojiye yönlendirdi ne yapmam lazım hocam iyi çalışmalar

18 Eylül 2014 16:49
Uzm. Dr. Oğuz Bak

Uzm. Dr. Oğuz Bak tarafından cevaplandı.

4 aydır devam eden sallanmalar

Hocam 4 önce ilk defa sandalda gidiyormuşum gibi sallanma ve boyun ağrısı nedeniyle doktora gittim Beyin MR'ı çekildi ve boyundan film çekildi kan tahlillerimde Magnezyum eksikliği görüldü , Beyin MR'ı temiz çıktı boyun filminde boynumda hafif düzleşme olduğu söylendi , 2 ay önce tekrar beyin ve sinir cerrahiye gittim boyun MR'ı beyne giden damarlar için MR çektirdim sadece KAS sıkışması görüldü onun harici bişey çıkmadı , KBB'ye gittim vertigo dedi EPLEY manevrası tedavisi uygulandı sallanmalar %50 azaldı fakat geçmedi benim şu an vücudumda ufak ufak sallanmalar var daha doğrusu kafamda mide kısmında karında bacaklarda seğirme gibi nabız atışı gibi bişeyler oluyor ve durduğum yerde ufak ufak sallanıyorum Benim hangi doktora gidip nasıl bir...

14 Eylül 2014 20:34
Uzm. Dr. Oğuz Bak

Uzm. Dr. Oğuz Bak tarafından cevaplandı.

SCA olan bir hastada düşmeye bağlı beyin damarlarının genişlemesi mümkün mü?

Merhaba, kardeşimin Beyin mr sonucunda; "serebral beyaz cevher hacmi azalmıştır. Bilateral parietal periventriküler beyaz cevherde T2 A görüntülerde ve FLAIR sekansında hafif hiperintens simetrik alanlar görülmektedir. (hipoksik iskemik değişiklikler?) . Serebral atrofil vardır. Ventriküller ve subaraknoidal mesafeler atrafiye bağlı geniştir. Hafif serebellar atrofi vardır." yazmakta. Kardeşimde Spinoserebellar ataksi rahatsızlığı vardır. Bu mr sonucu neyin göstergesidir acaba? Bir de Spinoserebellar ataksi hakkında bilgi verebilirseniz sevinirim. Gerçekten ihtiyacımız var bilgilendirilmeye. Çok teşekkürler şimdiden.

12 Eylül 2014 13:23
Uzm. Dr. Oğuz Bak

Uzm. Dr. Oğuz Bak tarafından cevaplandı.

Hocam Yürürken denge bozukluğu,unutkanlık,hareketlerde yavaşlık var.Sebebi ne olabilir?

Hocam kolay gelsin , ben 23 yaşındayım.Son 6-7 aydır yürürken denge bozukluğu,el hareketlerimde yavaşlama bazen titreme , unutkanlık , ve geceleri uyuduğumda dil ısırması şikayetlerim var.Nöroloji doktoruna gittiğimde psikolojik olduğunu söyledi,psikoloğa yönlendirdi ve bazı kan testleri istedi.(FT3-3.25) (FT4-1.50) (TSH-0.867) (B12-393.8) (FER-82.5) (FOL3-6.53) .Bu sonuçlarım normalmidir.İleri nörolojik tetkikler gerekirmi , yoksa doktorun dediği gibi psikolojik olabilirmi.İyi çalışmalar diliyorum.

10 Eylül 2014 14:12
Uzm. Dr. Oğuz Bak

Uzm. Dr. Oğuz Bak tarafından cevaplandı.

Kızımın el hareketleri

Merhaba 8 aylık kızım var. Ellerini sanki oryantal dans eder gibi sürekli kıvırıyor. Eline oyuncak birşey verdiğimde yapmıyor. Ben bu hareketine çok pimpiriklendim. Normal mi acaba?

13 Ağustos 2014 22:19
Uzm. Dr. Oğuz Bak

Uzm. Dr. Oğuz Bak tarafından cevaplandı.

konsatrasyon bozukluğu,unutkanlık....

merhabalar hocam bende unutkanlık , konsantrasyon bozukluğu, titreme ,bazen gözlerimde bulanık görme gibi şikayetler oluyor yaşadığım yerde bir nöroloji uzmanına gittim beyin mr ı çekildi normal çıktı kan tahlili yapıldı tahlilim normal dedi ve anksiyete bozuklu yazarak efexor diye bir ilaç yazdı. b 12 seviyem 249 çıktı bu seviye sizce normal midir alt snıra yakın olan durumlarda da bu tür şikayetlerin yaşandığını okumuştum bir yerden sizce bundan olabilir mi ne yapmam gerekir tşklerimi sunuyorum..

6 Ağustos 2014 20:26
Uzm. Dr. Oğuz Bak

Uzm. Dr. Oğuz Bak tarafından cevaplandı.

beyin emarı

hocam selamlar et seğirmesi ve bazı denge problemler nedeniyle gttiğim nöroloji kliniğinde doktorumun istediği emg ve kan sonuçları normal ck ve ldh gibi.. ancak düşük b12 (139)ve beyin mr sonucum sağ insuler korteks düzeyinde birkaç adet milimetrik boyutta flair hiperintens mikroanjiopatik iskemik gliotik lehine görülmüştür deniyor.. sonuçları yorumlarsanız çok sevinirim teşekkürler

5 Ağustos 2014 00:15
Uzm. Dr. Oğuz Bak

Uzm. Dr. Oğuz Bak tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube