Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Patoloji raboru

Hocam 1 yıl önce boyundaki sol lenf bezinde enfeksiyondan kaynaklı kitle oluştu ameliyatla bölge temizlendi ama tekrar bir kitle oluştu patoloji raborunda tanı olarak : nekroz ve dejenere hücreler içeren yaymalar,sol serfikal lenf düğümü,ince iğne aspirasyon sitolojisi diyor ne demek istiyor .yorum olarak ta yaymalarda yaygın nekrotik zeminde çok az sayıda matür görünümlü lenfosit yanı sıra ,kuruma ezilme çekilme artefaklı gösteren dejenere hücreler mevcuttur ne demek istiyor hocam

21 Temmuz 2021 23:56
Op. Dr. Emre Erkilet Doktora Sor

Op. Dr. Emre Erkilet tarafından cevaplandı.

Sol kulak arkası şişlik

Merhaba ben sol kulak arkası şişlik nedeniyle hastaneye gittim usg sonucu Sol postairukuler 9.5×2.7 mm boyutunda ovoid görünümde hipoekoik lezyon izlendi Şeklinde bir tehlikesi var mı acaba şimdiden teşekkür ederim.

23 Haziran 2021 22:42
Op. Dr. Yasemin Timurkaynak Doktora Sor

Op. Dr. Yasemin Timurkaynak tarafından cevaplandı.

Lenf bezimde şişlik

Meraba hocam, 27 yasındayım sağ kulağımın 3 cm altında lenf bezleri de belki de elime gelen bir sertlik var fındık büyüklüğünde top gibi. 5 6 aydır var. Normalde ağrısı yok ama dokununca bastırınca cok ağrı yapıyor. Özellikle üzülmğlsem durup dururken ağrımaya başlıyor Boğazımda ağrı ya da başka herhangi bir sıkıntıya sebep olmuyor. Sadece bu aralar aşırı baş ağrısı yapmaya başladı. Ne önerirsiniz.

2 Nisan 2021 05:51
Op. Dr. Abdullah Ahmed Doktora Sor

Op. Dr. Abdullah Ahmed tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube