Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 56 soru cevaplandı.

Gebelik çikolata kisti

Merhaba 8 aydır visanne kullanıyorum sağ overde 7cm çikolata kistim var doktorum çocuk icin deneyebilecegimizi söyleyip ilacı bıraktırdı kan ve hormon testlerimi istedi prolaktin hormonum 43,69 cıktım visanneyi bırakali 25 gün oldu ama hala adet göremedim prolaktin yüksekken hamile kalabilme durumum nedir acaba

28 Mayıs 2020 11:48
Doç. Dr. Yakup Yalçın Doktora Sor

Doç. Dr. Yakup Yalçın tarafından cevaplandı.

Çikolata kisti

Hocam merhaba. Benim 7 cm boyutunda çikolata kistim var .muayene oldugum doktor ameliyat demisti fakat ben ilac tedavisi istedim ve visanne kullaniyorum.1 yil araliksiz kullanmam gerekiyormus sizce kistimde küçülme olur mu. Bekarım o yüzden ameliyat olmak istememistim.Bir de 7 cm lik kistlerde patlama riski var mı bu da korkutuyor beni. Bilgi verirseniz sevinirim tesekkurler.

15 Ekim 2019 01:18
Prof. Dr. Eralp Başer Doktora Sor

Prof. Dr. Eralp Başer tarafından cevaplandı.

Visanne ilacı sonrası adet

Merhaba hocam ben çikolata kisti hastalığım yüzünden 9 aydır visanne tablet kullanıyorum. Bu süre içerisinde hiç adet olmadım sadece ara ara koyu lekelenmeler oldu.İlacımın son bir haftasındayım bıraktıktan kaç gün sonda adet olurum?

24 Şubat 2018 00:01
Op. Dr. Ayşe Darama Doktora Sor

Op. Dr. Ayşe Darama tarafından cevaplandı.

Çikolata kisti için ilaç kullanırken kanamanın durmaması normal mi

Merhaba sağ yumurtalığımda 7.5cm çikolata kistim vardı ilaç kullanıyorum ilk kutudan sonra yarım cm küçülmüş 54 gündür kanamam oluyor çoğu zaman yoğun bir şekilde bazen bir iki gün duruyor geri başlıyor doktorum iğne ve ilaç yazdı kullandım yinede kanamam durmuyor ne yapmalıyım ilacın yan etkisinden dolayımı bu ne zamana kadar böyle sürecek

19 Haziran 2017 18:43
Prof. Dr. Kadir Güzin Doktora Sor

Prof. Dr. Kadir Güzin tarafından cevaplandı.

ÇİKOLATA KİSTİ -VISANNE KULLANIMI

Merhaba Sayın Hocam, Ben 29 yaşındayım , bekarım. Sağ yumurtalığımda 3,5 cm çikolata kisti var. Bu zamana kadar ilaçsız idare ettim sadece adet dönemlerimde agrı kesici alarak . Şimdi ise bazen spordan sonra sağ kasığımda bastırınca bir ağrı oluşuyor . Kist sebep olabilir mi ? Çok iyi doktorlara gittim, biri visanne kullanmamı önerdi ama adetten kesip geçici bir menopozluk yaratıyormuş doğru mudur ? Kist küçültücü etkisi var mıdır gerçekten ? Kistin bulunduğu yumurtalığımda da yumurta üretimi devam ediyordur sanırım , bu sebeple ilk akla gelen de ameliyat olmuyor ,siz ne önerirsiniz ? Bu arada soğan kürü de deniyorum, fayda gören hastalarınız var mı ? Şimdiden değerli zamanınızı ayırdığınız için teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim. Melis

28 Şubat 2017 10:10
Prof. Dr. Mete Güngör Doktora Sor

Prof. Dr. Mete Güngör tarafından cevaplandı.

qlairista ile ne kadar daha..

merhaba..7 cm çikolata kistim vardı..yaşım 43 beş yıldır qlairista ile bu kist 3 cm düştü.. artık bu ilacı kullanmak istemiyorum yan etkilerinden dolayı.. siz ne dersiniz ..kist tekrar büyürmü..dr um menepoza kadar kullanmamı öneriyo ama ben sizin görüşlerinizide öğrenmek istiyorum.. çok tşk ederimm.. saygılar..

30 Ocak 2017 22:19
Op. Dr. Ayşe Darama Doktora Sor

Op. Dr. Ayşe Darama tarafından cevaplandı.

Çikolata kisti qlairista regl azalması

Merhaba çikolata kistim qlairista kullanıyorum ancak ilk kutu bitti regl olmadım sadece lekelenme şeklinde oldum. doktorumla konuştum bunun iyi birşey olduğunu söyledi çünkü regl olmak kistin büyümesine yol açıyormuş. aklıma takılan regl olmaması yada az olması herhangi bir soruna yol açmazmı? Erken menapoz vb.gibi sorunlara neden olurmu?

3 Aralık 2016 11:45
Op. Dr. Ayşe Darama Doktora Sor

Op. Dr. Ayşe Darama tarafından cevaplandı.

Cikolata kist

İyi geceler doktor hanim bir sorum olacaktı size adetim bitti yaklasık bir hafta oluyor ama adetim bittikten sonra kahverengi akintim oldu ve bu aralikli oluyor cok rahatsiz oluyorum doktora gittim adetten sonra normaldir dedi ama adetim bitti ve kahve akintim var bugun sinirlendim baktim yine aynisi olmus lavaboya girmek bile istemiyorum iki hafta olcak ayni aralikli oluyor piskoljim alt ust oldu lutfen yardimci olurmusunuz sorun nedir sizce :-( internet ortamin da arastirdim cikolata kisti olabilir deniliyor ama benim hic bir agrim sizim yok uyku duzensizligim bulunuyor ramazan boyunca gece uyumadim ve gunduz uyudum gectigimiz aylar boyle bir problemim yoktu.

7 Temmuz 2016 22:19
Op. Dr. Ayşe Darama Doktora Sor

Op. Dr. Ayşe Darama tarafından cevaplandı.

kist tedavisi

Merhaba. 33 yasimdayim. 15 yasinda dogum kontrol hapiyla bir kist tedavisi olmustum. Sonra gecti dediler. Adet donemlerim hep cok sancılı ve ağrılı oldu. Gecen yil cikolata kisti teşhisi konuldu ve visanne ile qlairista ilaçlarını 1 sene kullanmam söylendi. 6 aydır kullanıyorum. Fakat cok yan etkisi var ve cidden işe yariyor mu bilmiyorum. Doktorum cok güven verici açıklama yapmadi aslında. Ve bu ilaclarin dogru olup olmadigini sormak istiyorum.

24 Ocak 2016 22:33
Op. Dr. Ayşe Darama Doktora Sor

Op. Dr. Ayşe Darama tarafından cevaplandı.

guzelim doktorum

Hocam iyi gunler yaklasik 5 ay once kapali cikolata kist ameliyati oldum.ameliyat olmadan once de bir kere dusuk yaptim fakat ameliyat dan sonra gebelik olmadi. Hocam ameliyat dan sonra bikerede asilama denedik gene olmadi.gebe kalmama gibi bi riskim olabilirmi

18 Aralık 2015 05:37
Op. Dr. Ayşe Darama Doktora Sor

Op. Dr. Ayşe Darama tarafından cevaplandı.

10 cm çikolata kisti - labaroskopi

merhaba ..sol yumurtalığımda 10-12 cm çikolata kisti var. ve 16 yıl önce sağ yumurtalığımda 15 cm kist yüzden alınmıştı. 3 yıl öncede sol yumurtalıkta 5 cm kist oluştu ve labaroskopi ile bu kist alınmıştı ama yine oldu ve bu defa 10-12 cm . doktora gittim ve yumurtalık ve rahmin alınması gerekiyor diyor. ve biz bebek istiyorduk :( çikolata kistini eritmenin yada ameliyat olmadan bundan kurtulmanın bir yolu yok mu . yada ikinci bir labaroskopi ameliyatı olabilirmiyim . lütfen yardımcı olun .

27 Kasım 2015 09:52
Op. Dr. Ayşe Darama Doktora Sor

Op. Dr. Ayşe Darama tarafından cevaplandı.

acil önemli

Merhaba hocam kızım 28 yaşında cikolata kisti var 6cm kızım 20 gün sonra evlenecek adet geciktirici primolut n içecek. kızım daha önce visanne kullandı fakat tansiyon yukselttigi için bırakmak zorunda kaldı primolutu n nin herhangi bi yan etkisi varmi yada ictiginde tekrar bir tansiyon yükselmesi yaşanabilir mi?

25 Ağustos 2015 14:57
Op. Dr. Ayşe Darama Doktora Sor

Op. Dr. Ayşe Darama tarafından cevaplandı.

visanne ve doğum kontrolü

Merhaba hocam, çikolata kisti tedavisi için yaklaşık 3 aydır visanne kullanıyorum. Yakında evleneceğim ve hemen çocuk düşünmüyoruz. Visanne doğum kontrolü yapmıyor yazıyor. Korunmak için visanneyi bırakıp hemen ardından doğum kontrolüne geçebilir miyim? Yoksa ara mı vermem gerekir?

4 Ağustos 2015 11:49
Op. Dr. Ayşe Darama Doktora Sor

Op. Dr. Ayşe Darama tarafından cevaplandı.

Rahim filmi sonrası antibiotik kullanımı

Dr hnm merhaba sol yumurtalığımda cikolata kisti var bunun için visanne kullanıyorum bugün rahim filmi cekildim sonrasında dr rulid 150 mg verdi. Ben bu antibiotiği visanne ile kullanabilirmiyim visanne ın prospektüsünde antibiotikler(roksitromisin...) etkisini değiştirebilir yazıyor, rulidin de etken maddesi roksitromisin. Şimdiden teşekkürler.

22 Temmuz 2015 15:34
Op. Dr. Ayşe Darama Doktora Sor

Op. Dr. Ayşe Darama tarafından cevaplandı.

visanne 2.kez kist

visanne kansızlık ve çarpıntı problemi olanlarda kullanabilir mi?bir ara diltizem kullandım taşikardi dolayısıyla ben bir kist miyom açık ameliyatı oldum 3 yıl önce ve şimdi tekrarladı kist 4 ve 6.5 cm , miyom 3cm olduğunu öğrendim çok üzgünüm

1 Mayıs 2015 19:51
Op. Dr. Ayşe Darama Doktora Sor

Op. Dr. Ayşe Darama tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube