Genel Cerrahi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 10 soru cevaplandı.

Tiroid kanseri

Hocam merhaba bugün patoloji sonucum geldi.Sonucumu yorumlayabilirmisiniz. Başka organa sıçrama olasılıgı nedir ve iyileşme olasılıgım nedir acaba? Kendi doktorum kötü huylu çıktı dedi sonuç için sintigrafiyi bekliyemiyorum çok stresliyim noglur yardım edin. Bu arada tiroidim komple çıkartıldı 32 gün önce. Patoloji sonucu yorumunu yazıyorum hocam. Tümör çapı 1.7 cm olup sag lob be isthmik bileşke yerleşimlidir.tümör kosmen kapsüllü ve düzgün sınırlıdır.tiroid çevresi yayılım izlenmedi lenfovasküler invazyon ve perinol invazyon yokturR1 kodlu bloga yapılan immünohistokimyasal incelemede Emerin ve nüve membranlarımda pozitif boyanma izlendi. Sitokeratin19 ile pozitif Hbme1 ile pozitif

4 Mayıs 2018 21:45
Prof. Dr. Tuğbay Tuğ Doktora Sor

Prof. Dr. Tuğbay Tuğ tarafından cevaplandı.

Septalı Anekoik Kist

Hocam iyi günler ultrasonda 44x58 mm kalın septalı anekoik kist çıktı bu kist iyi huylu mu hocam tehlikeli mi acaba çok.

15 Ağustos 2017 13:54
Prof. Dr. Tuğbay Tuğ Doktora Sor

Prof. Dr. Tuğbay Tuğ tarafından cevaplandı.

Troid endokin

Merhabar annemin biopsi sonucu soyledir tani troid. Sag lob, IIA ve thin prep tir nasil bir tedabi uygulanmalidir iyi calismalar

10 Temmuz 2017 17:09
Prof. Dr. Tuğbay Tuğ Doktora Sor

Prof. Dr. Tuğbay Tuğ tarafından cevaplandı.

Prolaktin ve mikroadenom

Merhabalar Prolaktin seviyem 52.55 ml Monomerik prolaktin %75.27 süt geliyor. doktoroum ilaçlı hipofiz MR istedi. sonucum : hipofiz bezi yüksekliği 7mm Glandın sağ yarımında 2x3 mm boyutunda T1w ve T2w izointens dinamik serilerde silik sınırlı izlenen mikroadenom açısından şüpheli sinyal. Kavernöz sinüse uzanım vs. saptanmadı. Nöral parankim tabiidir. Bu sonuçtan sonra tekrar kan tahlili yapıldı prolaktin seviyem 64 e yükseldi. Doktorum dostinex adlı ilacı verdi 4 hafta boyunca haftada 1 gün yarım olarak kullandım tekrar kan tahlili yaptırdım prolaktin seviyem 6 ya düştü ve süt kesildi. Bende ilaca devam etmedim. Aradan 1,5 ay kadar geçti şuan yine çok ciddi şekilde süt gelmeye başladı ne yapmalıyım ?

13 Mart 2017 01:53
Prof. Dr. Tuğbay Tuğ Doktora Sor

Prof. Dr. Tuğbay Tuğ tarafından cevaplandı.

Rektovajinal fistul

Merhaba hocam. Bir konuda sizden bilgi almak istiyorum. Bende rektovajinal fistul var. Lazerle vajina daraltma operasyonu gecircem. Acaba bu fistulun verdigi rektuma işinlarin zarar vermesine neden olurmu? Simdiden tesekkurler.

6 Aralık 2016 14:14
Prof. Dr. Tuğbay Tuğ Doktora Sor

Prof. Dr. Tuğbay Tuğ tarafından cevaplandı.

Reaktif hipoglisemi

Merhaba. Şeker yükleme testinden sonra reaktif hipoglisemi teşhisi konuldu. Glifor 1000 mg sabah akşam yarım içmem söylendi. 2 ay kadar içip sonra ilacı başka organlarıma zarar verir deyip bıraktım.sizce ilaca devam etmeliyim? Etmezsem daha ilerler mi? Bu ilacın zararları nelerdir ? Tşk edrm

10 Kasım 2015 19:49
Prof. Dr. Tuğbay Tuğ Doktora Sor

Prof. Dr. Tuğbay Tuğ tarafından cevaplandı.

Gizli şeker

Merhabalar Hocam. Benim boyum 1.75 kilom 67 ve yaşım 35.Endokrin bölümünde doktorun isteği üzerine 75 gr şeker yüklemesini yaptırdım. yalnız sonuçları göstermek için ileri bir tarih verdiler. Çıkan sonuçlar :Glukoz 0 dk:104 Glukoz 30 dk:172 Glukoz 60 dk: 192 Glukoz 90 dk: 190 ve Glukoz 120 dk : 156 çıktı. Bu sonuçlara göre ne yapmalıyım sizce? Şimdiden teşekkürler.

10 Kasım 2015 15:36
Prof. Dr. Tuğbay Tuğ Doktora Sor

Prof. Dr. Tuğbay Tuğ tarafından cevaplandı.

NODÜL VE TÜKRÜK BEZİN DE TAŞ

Doktor bey bundan 3 ay önce boğazım da sol tarfında görülecek bir kısmında bir kabartı farkettim.Doktora gittiğimde 9 mm büyüklüğünde nodül olduğunu ve tükürük bezimde de taş olduğunun tespiti yapılmıştı 2 aylık bir ilaç tedavisi ve taşı düşürebilmek için de bol su,elme ve limon tüketmem gerektiğini belirtmişti doktor sonra kontrole gittiğim de nodülüm 11 mm olduğunu ve taşımın düşmediği tespit edildi.Buna istinaden ne yapmam gerekir ve size muayene olmak istiyorum şuanda nodülüm hala mevcut ve taşm orda ne yapmam gerekir yardımcı olursanız sevinirim.

1 Nisan 2014 11:05
Prof. Dr. Adnan Çalık Doktora Sor

Prof. Dr. Adnan Çalık tarafından cevaplandı.

lütfen yardım edin

15 gün önce lenf bezimin büyüdügünü farkettim ama enfeksyon geçirmedim. ve 10 gün içinde 3-4 kilo verdim ve son 3 gündür ateşim çıkıyor.boyun bt çekildi sonuç : boyun lenf nodları lojların özellikle submentral alanda,bilateral submondibular bölgede,bilateral posterior servikal üçgende bilateral üst derin jigular lenf zinciri lokalizasyonlarında her lokalizasyonda bir kaç adet izlenen büyügü sagda submandibular bölgede aksiyel kesitte boyutu yaklaşık 8x13 mm boyutlarında lenf nodları lehine degerlendirilen yumuşak doku dansiteleri izlenmekte olup belirtilen sebeplerden degerlendirme suboptimaldir. klinik ve laboratuvar ile birlikte degerlendirilmesi önerilir. Görüntü alanına giren parazanal sinüs kesitleri degerlendirildiginde sag maksiller ...

9 Ocak 2014 10:34
Prof. Dr. Yusuf Bükey Doktora Sor

Prof. Dr. Yusuf Bükey tarafından cevaplandı.

lenf bezi büyümesi

yaklaşık 1 ay önce şiddetli bel agrısı ve 24 saatik idrarda protein yüksekligi çıktı ve 10 gün önce lenf bezimde şişme farkettim ama agrı yok.enfeksyon geçirmedim ve vücudumda hafif kaşıntı var ve 10 günde kilo verdim bugünde ateşım çıktı. boyun usg çekildi.sonuç : Bialteral juguler zincirede en büyügü 12x6 mm boyutunda ölçülen birkaç adet lenf nodu izlenmiştir.ve benden biyopsi yapalarak parça alınmasını ve patolojiye gönderilmesi istenildi ne yapmam gerekiyor lütfen yardımcı olun bu tahlili de yorumlarsanız sevinirim ?

6 Ocak 2014 02:00
Op. Dr. Murat Üstün Doktora Sor

Op. Dr. Murat Üstün tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube