Genel Cerrahi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 7 soru cevaplandı.

CEA değeri

2015 yılı rutin kontrol sonucu CEA değerim 1.81 (değer aralığı sigara içenler 10 , içmeyenler 5) iken bu yıl aynı değer 4.52 (değer aralığı 0-3) olarak belirtilmiş. Sigara kullanmıyorum. Kontrollerimi yapan doktorum bunun önemli olmadığını söyledi ama ben bu değerlerimi yeniden ölçtürmeli miyim? Sizce de normal midir, bana önerileriniz nedir? Teşekkürlerimle. NOT: 2008 yılında kontrol amaçlı kolonoskopi yaptırmıştım. Sonuçlar gayet iyiydi ancak spastik kolon teşhisi konulmuştu.

20 Nisan 2016 19:41
Op. Dr. Kutbettin Altun Doktora Sor

Op. Dr. Kutbettin Altun tarafından cevaplandı.

bağırsak kolonoskopisi

merhaba hocam yapılan kolonoskopide tanı:kronik aktif inflamasyon,1 nolu,terminal ileum,kolonoskopik biyopsi granülasyon dokusu.Lenfoid hiperplazi.Olağan histomorfolojik bulgular,2 nolu,çıkan kolon.Ödemli hemorajik kolon mukozası,3 nolu,rektum.patoloji sonucu.saygılar hocam lütfen cevap verir misiniz?

14 Mart 2016 16:06
Op. Dr. Kutbettin Altun Doktora Sor

Op. Dr. Kutbettin Altun tarafından cevaplandı.

Dışkı kaçırma

Merhaba Hocam, Öncelikle saygılar selamlar. Hocam tuvalete gidip geldikten 15-20 dk sonra makatta bir kaşınma meydana geliyor. Makatımı tekrar sildiğimde dışkı kaçırması meydana geldiğini görüyorum. Sizce ne gibi sorun olabilir. Şimdiden teşekkürler.

8 Ocak 2016 19:58
Op. Dr. Kutbettin Altun Doktora Sor

Op. Dr. Kutbettin Altun tarafından cevaplandı.

apandisit ola bilirmi

merhaba hocam.. Azerbaycandan sevgiler. hocam sag alt karnimda igne batiyormus gibi agrilar oluyor biraz sislik de var.. nerdeyse 10gundur boyle. apandisit ola bilirmi ve diger sorum apandisit ne kadar surer? patlamasi nasil anlasilir. önceden tesekkurler

6 Aralık 2015 00:33
Prof. Dr. Fahri Yetisir Doktora Sor

Prof. Dr. Fahri Yetisir tarafından cevaplandı.

Sag karin agrisi

Merhaba hocam soruma cevap verirseniz çok çok mutlu olurum psikolojim bozuldu gerçekten. Hocam benim karnimin sağ göbek izasinda bir yıldır bir hassasiyet bi gerilme çekilme hissi var kafaya taktiğin zaman daha çok ağrı hissediyorum kafama takmazsam agrida geciyo sanki ama elimle karnının her iki tarafına bastırınca sağ tarafım daha sert gibi ayrıca biraz fazla derine bastırınca belli bir yerde orda açık bir yara varmış gibi yanarak ağrıyı ve bu ağrı aynı izada sırta ve kasigima doğru yansiyo karın ultrasonu çekildim birşey çıkmadı bütün kan tahlillerim normal kilo kaybı yok ne yapmam gerekiyo lütfen yardımcı olun

2 Aralık 2015 16:50
Prof. Dr. Fahri Yetisir Doktora Sor

Prof. Dr. Fahri Yetisir tarafından cevaplandı.

Kolonoskopi

Hocam iyi gunler sikayetlerim uzerine kolonoskopi yapipmasina karar verildi. Bir sey danisacaktim ulseratif kolit kalin barsagi tuttugu icin kolonoskopiyle net tanı koyuluyor ama chorn de incebarsak tutulumuda oluyormus kolonoskopi ile net tani bu hastalikta konur mu? Yaklaşık 1bucuk ay once endoskopi oldum onda sadece reflu ozafajit tanisi kondu.

17 Eylül 2015 12:31
Op. Dr. İbrahim Çolhan Doktora Sor

Op. Dr. İbrahim Çolhan tarafından cevaplandı.

Barsaklarda asiri guruldama

Hocam yaklasik 1aydir barsaklarimda asiri guruldama gaz mevcut ayrica gaitam hafif sari renkli ve civik cikiyor ama gunde 1 yada 2 defa yada 2gunde bir diskiliyorum sıklık olarak. Guruldama yemekten hemen sonra basliyor. Gaita tahilili yaptirdim temiz çıktı sebep ne olabilir ve kolonoskopi sart mi?

29 Ağustos 2015 17:24
Op. Dr. İbrahim Çolhan Doktora Sor

Op. Dr. İbrahim Çolhan tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube