Romatoloji (Fiziksel tıp ve Rehabilitasyon) - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 10 soru cevaplandı.

Vertebra, torakal MR sonucu

Merhabalar, benim MR, Vertebra, torakal Raporunda; "Tüm torakal disklerde dejeneratif T2 sinyal kaybı, multipl seviyelerde minimal bulging izlenmektedir. T10-11 düzeyinde diskte sağ parasantral konumda superior uzanımlı fokal herniasyon, dural kese basısı izlenmektedir." şeklinde bir açıklama yapılmış. Bunun anlamı nedir? Yardımcı olursanız sevirim..

14 Nisan 2021 21:01
Doç. Dr. Kemal Erol Doktora Sor

Doç. Dr. Kemal Erol tarafından cevaplandı.

Sırt ağrısı

Yaklaşık bir aydır sol arka üst biraz ortalara doğru olan tarafımda bıçak batması şeklinde süreki ağrı var. Kalp tetkiklerinde birşey çıkmadı.sırt bölgemden emar çekilde kaburgada vs hiçbirşey gözükmedi. Ağrı sırtağırlık antemanı yaptıktan sonra ortaya çıktı ve geçmedi zaman zaman sağ sırt kası tarafınada vurmaya başladı. Fizik tedavi dediler lakin ben sorunun neyden kaynaklandığını nasıl öğrenebilirim. Renkli dopler ultrasonda gözükür dediler. Eğer bir kas spazmı veya kuluç varsa nasıl ortaya çıkar. Yatarken yatamıyorum yemek yerken bile hep sırtta o ağrı var sırtımı biryere dayama isteği oluyor. Nedir bu problem hocam nasıl tetkik edilir ve geçer. Hangi bölüme gitmem gerekli. Bu arada kasta bir sertlik yok. Yeride derinlerde bastırınca ev...

15 Ağustos 2019 15:41

Skolyoz Ağrısı

Hocam merhabalar Bende S şeklinde hafif derecede skolyoz bulunmakta. Derecesi üstteki eğiklik (kürek kemiği yakınlarında) 10 alttaki eğikliğim ise (bel hizasında) 12 derece. Aynı zamanda egzersiz olması için yüzüyorum. Ama çok şiddetli ağrılarım oluyor ne yapabilirm?

8 Kasım 2018 01:17
Doç. Dr. İrfan Koca Doktora Sor

Doç. Dr. İrfan Koca tarafından cevaplandı.

Bel ağrısı

Hocam iyi günler annem de doğuştan kalça çıkığı var şu sıra kanal daralması oluştu ve çok ağrısı var bu konuda tedavi uyguluyor musunuz?

15 Ekim 2018 12:01
Doç. Dr. İrfan Koca Doktora Sor

Doç. Dr. İrfan Koca tarafından cevaplandı.

Sırtta şişkinlik

Iyi günler us sonucu sırtta solda tanımlanan düzeyde cilt altı yag dokusu içerisinde kalınlığı 11 mm ye ulaşan hipoekoik solid doku alanı mevcuttur . ( lipom?) Ne demek

18 Haziran 2018 16:05
Uzm. Dr. Mehmet Mustafa Ertürk Doktora Sor

Uzm. Dr. Mehmet Mustafa Ertürk tarafından cevaplandı.

Köprücük Kemiği

Sağ tarafta köprücük kemiğimden omzumla daireler çizdiğim zaman kütleme sesleri geliyor, genelde sabah kalktığımda veya uzun süre aynı pozisyonda yattığımda oluyor bu neden olabilir? ne yapmam gerekiyor? yakın zamanda sırtımın sağ tarafında fibröz bantların oluşmuş olduğu teşhisi kondu, bununla alakalı olabilir mi?

23 Ağustos 2017 04:37
Doç. Dr. İrfan Koca Doktora Sor

Doç. Dr. İrfan Koca tarafından cevaplandı.

Kol ve Sırt Bölgesinde Gezici Şidddetli Ağrı

10 gün önce yazdım cevap alamadım bu sebeble tekrar yazıyorum. Yaklaşık bir aydır sol kol, iki kürek kemiğim ve sağ kalça kemiğimde dolaşan şiddetli ağrılarım var. Ne kas gevşetici iğne fayda ediyor ne de ağrıkesici. 2 gün hafiflese 3. gün nefes alamaz hale geliyorum. Gittiğim ortopedi doktorları ağrı kesici verip gönderiyor. 1 ay önce bel soğukluğu tedavisi gördüm.Sonrasında yapılan kan ve idrar tahlillerim temiz çıktı. Yaşadığım bu ağrılarla bir alakası olabilirmi? Tüm iş ve özel yaşantım mahvoldu. Bu yaşadığım ağrıları sonlandırmak mümlünmüdür? Nereye başvurup nasıl bir tedavi izlemeliyim? Şimdiden teşekkürler..

11 Ağustos 2017 09:47
Uzm. Dr. Mehmet Mustafa Ertürk Doktora Sor

Uzm. Dr. Mehmet Mustafa Ertürk tarafından cevaplandı.

Sırt agrısi

Merhaba hocam her sabah uyandigimda sirtimda siddetli agri oluyor birkac doktora gorundum mr da birsey cikmadi agri birkac saate geciyor ertesi sabah tekrar oluyor doktorlar bir teshis koymadi sizin fikriniz nedir?

11 Şubat 2017 10:02
Prof. Dr. Nurdan Kotevoğlu Doktora Sor

Prof. Dr. Nurdan Kotevoğlu tarafından cevaplandı.

Sırt ağrısı

Merhaba mehmet bey benim şikayetim sırt ağrımla ilgili sırtmın sağ üst tarafında şiddetli bir ağrı var nefes aldığım ve hareket ettiğim şiddetli batma oluyor sebebi nedir

8 Kasım 2016 17:47
Uzm. Dr. Mehmet Mustafa Ertürk Doktora Sor

Uzm. Dr. Mehmet Mustafa Ertürk tarafından cevaplandı.

HEMANJİOM ve ağrı

Merhaba hocam.36 yaşındayım 95 kg.ım.uzun zamandır sirtimda ağrılar var.Harekete göre göğsümde de oluyor.Sirtim ve gogsum sürekli kütürdüyor.3 sene önce tesadufen baska birsey icin vertabra Mr cekilmistim vertebrada hemanjiom görülmüştü.Ayrıca boynumda sürekli kütürdüyor.Sizce neden olabilir.Saygı ve sevgiler.

7 Kasım 2016 18:35
Uzm. Dr. Mehmet Mustafa Ertürk Doktora Sor

Uzm. Dr. Mehmet Mustafa Ertürk tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube