Diş Protez Uzmanı - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 8 soru cevaplandı.

Diş köprüsü alçak geliyor

Üniversite hastanesinde dişime köprü yaptırdım.İlk yapıldığında yüksekti sonra yüksekliği alında ama şu an da sanırım fazla yüksekliği alındığı için alçak gelmeye başladı.Yapılalı 2 ay oldu ve hala bana bi dengesizlik var gibi geliyor.Ne yapabilirim ?

27 Temmuz 2018 13:10
Prof. Dr. Dt. Mine Dündar Doktora Sor

Prof. Dr. Dt. Mine Dündar tarafından cevaplandı.

Köprü dişte sizma

Merhaba , köprü disimde bir süredir ağrı hissediyorum .ayrıca hassasiyette var. Köprü yapistirildiktan sonra pek hissetmedim ama dis aralarinda kalan yapıştırıcılar gidince ağrılar arttı zannımca. Hissiyatim su : damağımda biraz eğrilik var ancak köprüde bu belli değil düz yapılmış tam uygun olmadigini dolayısıyla burda bi yerde disimin hava aldığını dusunuyorum. Ya da nefesimi içine çekince bahsettigim kısımda hassasiyet ve zonklama oluyor . B Ir sey icince hassasiyet var. Diş ipiyle arasını temizlerken ağrı oluyor. Bu sebepten böyle hissediyorum.hatta başımda ve kulağımda ağrılar hissediyorum. Discim ise boşluk vs olmadığını hatta mumkun olmayacağını evham yaptigimi söylüyor. Sizce sorun ne olabilir

20 Nisan 2018 18:58
Dr. Dt. Semih Demircioğlu Doktora Sor

Dr. Dt. Semih Demircioğlu tarafından cevaplandı.

Zirkonyum köprü

Merhabalar 1 hafta önce ön üst dişlerime 4 zirkonyum köprü kaplamasi yapıldı iç kısmında sanki yamalikliymiş gibi tirtiklar ve pürüzler var sebebi yada düzelme şansı varmı ?

18 Nisan 2018 23:02
Uzm. Dr. Dt. Melih Şengül Doktora Sor

Uzm. Dr. Dt. Melih Şengül tarafından cevaplandı.

zirkonyum diş

Merhaba hocam ben 22 yasındayım bundan üç ay önce üst cenemin sağ yan tarafına zirkonyum köprü yaptırdım ve bi süredir protez olan yerde diş etinde kızarıklık var hafif hassasiyet ve dokununca hissedilen koku var hafif. Doktoruma gittiğimde sorun olmadığını tuzlu suyla gargata yapmamı bu sorunun gecici oldugunu söyledi ama ben tatmin olmadım cünkü zirkonyum dişi ben hem doğal hemde koku ve diş eti problemi yapmadığı için tercih etmistim. Bu sorun neden kaynaklı olabilir ne yapmalıyım. eğer tam oturmadıysa protez düzeltilebiliniyor mu? bu protez kırılmadan cıkarılıp tekrar takılabiliniyor mu ? Bu sorun gecici midir ? Cok tesekkür ederiöm şimdiden.

1 Haziran 2017 17:49
Uzm. Dr. Dt. Melih Şengül Doktora Sor

Uzm. Dr. Dt. Melih Şengül tarafından cevaplandı.

oynayan diş tedavisi

Hocam merhaba ön üst dişlerimden bir tanesi aşırı sallanıyor ama ağrım yok çürük yok çekilmeden diş sabitlenebilirmi bununla ilgili bir tedavi varmıdır

9 Mayıs 2017 13:29
Uzm. Dr. Dt. Melih Şengül Doktora Sor

Uzm. Dr. Dt. Melih Şengül tarafından cevaplandı.

Dis Köprüsu

Merhaba 19 yaşındayım. Ust sol kısımda bos bir disim var oraya Implant yapilcakti ama kemik ince olduğu icin köprü yapalim dedi doktorum acaba siz ne önerirsiniz?

12 Temmuz 2016 17:57
Dr. Dt. Gürkan Erenel Doktora Sor

Dr. Dt. Gürkan Erenel tarafından cevaplandı.

Dis protezi

Mrhb ben gecen hafta dis koprusu yaptirdim drvlet hastanesinde yalniz bana diger dislerimden cok buyuk geldi birde yuksek gibi geldi yemek yedigimde bitmek bilmeyen bir agri oluyor deliriyorum kopru 6.dise baglandi sadece bir dis kesildi bastikca disime baskimi yapiyor bilmiyorum ama cok acıyor normal mi brn bunu cikarttitsam kesilen disin yerine nasil bir uygulama yaptirabilirim cok kotu oldum tesekkurler

22 Nisan 2016 11:09
Uzm. Dr. Dt. Melih Şengül Doktora Sor

Uzm. Dr. Dt. Melih Şengül tarafından cevaplandı.

zirkonyum diş

merhaba yaklaşık 20 gün önce ön üst 4 dişime zirkonyum köprü yaptırdım.İlk günlerde pek farketmedim ama yaptırdığım dişler hiç hoşuma gitmiyor,yüzüme uygun degil ve güzel görünmüyor ve şehir dışında olduğum için doktoruma gidemiyorum.Tedaviyi yaptırdığım kurum Türkiyede diş hastanesi zincirleri olan bir kuruluş.Sorum şu:Böyle bir durumda benim hasta olarak haklarım nelerdir.Doktoruma gidip bu sorunumun ücretsiz giderilmesini talep edebilir miyim? Haklarım nelerdir?

15 Ekim 2015 18:33
Prof. Dr. Dt. Ömer Kutay Doktora Sor

Prof. Dr. Dt. Ömer Kutay tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube