Sorularda Ara

Diş Protez Uzmanı - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Tek disimde olan Abrazyon şua 3 disimde

Merhaba Dr bey 2013 yılında 1 sene süren ortodonti tedavisi gördüm. 2014 yılında teller çıktı 2015 yılında dişlerin yeni konumunu koruması için damaklı verildi onu kullandım 2016 da gebelik geçirdiğim ve mide bulantilarim çok olduğu için damaklı gibi sadece 1 sene kullanabildiği. Sormak istedigi şu doğumdan önce ve ortadonti tedavisi öncesi dış diplerinde yani dış etine yakin olan bölgede özellikle alt cenemde köpek dişi arkasında kalan küçük azı disimde abrazyon oluştu ısıya soğuğa karşı hassasiyet ve en ufak şeyde dış etinde hassasiyet oluştu ... Ağız bakımına çok dikkat ediyorum en az 2 kez dişlerimi fırçalarını ve düzenli olarak 6 ayda bir dış kontrollerine giderim... Şimdi ise aynı sorun sol taraftaki köpek dişi arkasında olan 2 küçük ...

11 Mayıs 2018 03:41
Dr. Dt. Orhan Öztoprak Doktora Sor

Dr. Dt. Orhan Öztoprak tarafından cevaplandı.

Zirkonyum diş

Merhaba hocam ben 22 yasındayım bundan üç ay önce üst cenemin sağ yan tarafına zirkonyum köprü yaptırdım ve bi süredir protez olan yerde diş etinde kızarıklık var hafif hassasiyet ve dokununca hissedilen koku var hafif. Doktoruma gittiğimde sorun olmadığını tuzlu suyla gargata yapmamı bu sorunun gecici oldugunu söyledi ama ben tatmin olmadım cünkü zirkonyum dişi ben hem doğal hemde koku ve diş eti problemi yapmadığı için tercih etmistim. Bu sorun neden kaynaklı olabilir ne yapmalıyım. Bide bu protez kırılmadan cıkarılıp tekrar takılabiliniyor mu ? Bu sorun gecici midir ? Cok tesekkür ederiö şimdiden.

30 Mayıs 2017 16:27
Dr. Dt. Orhan Öztoprak Doktora Sor

Dr. Dt. Orhan Öztoprak tarafından cevaplandı.

Ön Diş dolgu

Merhaba sabah ön dişlerime dolgu yaptırdım şuan 7 saat filan geçti ve nefes alıp verirken ön dişimin biri sızlıyor bunun sebebi nedir? Ne zaman geçer?

10 Ocak 2017 17:21
Dr. Dt. Orhan Öztoprak Doktora Sor

Dr. Dt. Orhan Öztoprak tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube