Dahiliye - İç Hastalıkları - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 6 soru cevaplandı.

ATEŞ / İÇ ATEŞİ

sürekli ateşim var ama ateş derecede çıkmıyor ama yanıyorum yattıgım yer falan sıcacık oluyor yüzüm kırmızı bacaklarım kollarım kırmızı baş dönmesi hafif uyuşmalar sürekli bayılcakmış gibi his halsizlik vb var acaba sorun nedir

11 Mayıs 2019 19:21
Uzm. Dr. Cafer Köşkeroğlu Doktora Sor

Uzm. Dr. Cafer Köşkeroğlu tarafından cevaplandı.

Geçmeyen ateş

Merhaba hocam ben 23 yaşındayım 21 yaşında bademcik ameliyatı olmak zorunda kaldım çünkü 1 yıl boyunca yaklaşık 15 defa tedavi gördüm ve o güne kadar hiç hastalanmayan biriydim ve ameliyat olalı 2 yıl oldu hem çok çabuk hasta oluyorum boğazım şişiyor ve şişmesse bile kendimı hasta hissediyorum çünkü atesim hiç düşmüyor ve bu 2 yıldır devam ediyor tahlillerde hiçbirşey çıkmıyor ölçül düğünde ateşin yok diyorlar ama ben ateşli hissediyorum ve aynı zamanda halsiz günde 20 saat uyusam halsiz ve yorgunum en az 20 doktora çıktım ama fayda etmedi cevaplarsanız sevinirim.

21 Ocak 2019 19:57
Uzm. Dr. Sema Halhallı Doktora Sor

Uzm. Dr. Sema Halhallı tarafından cevaplandı.

Vücut sıcaklığım

Merhaba doktor hanım. Ben son bir kaç aydır yumurtlama günü takibi için ateş ölçme yöntemini kullanıyorum. Bazen sabah bazen de akşam 10 gibi yatmadan önce ateşimi ölçüyorum. Ama ateşim genelde 35,7-36 derece civarı çıkıyor.(Ağızdan veya koltuk altından çok farketmiyor) Çok nadir 36,2'lere çıkıyor. Genelde çok üşüyen birisiyimdir onun harici bir sıkıntım olmuyor. Sizce bu ateş normal midir? Bir uzmana görünmeli miyim? Teşekkürler.Nilüfer.

27 Ekim 2016 09:35
Uzm. Dr. Hicran Deniz Doktora Sor

Uzm. Dr. Hicran Deniz tarafından cevaplandı.

soğuk alginlığı

Merhabalar, hocam ben 21 yaşındayım yattığım zaman çok terliyorum ve hemen yorganı açtığım zamanda donuyorum. Soğuk algınlığı var ama ne burun akıntısı ne aksırık yok gece uyandığım zaman ayaklarımda yanma ateş oluyor? Uzun süredir böyleyim soğuk algınlığını atmıyorum. Ne yapabilirm?

31 Ağustos 2016 11:00
Uzm. Dr. Elyesa Karaca Doktora Sor

Uzm. Dr. Elyesa Karaca tarafından cevaplandı.

zatürre geçirdim şu an tedavi oluyorum tedavi bitince iyileşince HAVUZ DA yüzebilirmiyim

pazartesi günü hastaneye gittim iç hastalıkları uzmanına muayene oldum ateşim 39 derece idi. akciğer tomografisinde zatürre teşhisi kondu.antibiyotik tedavisine başlandı 4 gün rapor aldım ateşim normale döndü bugün 3,gün. SORUM şu Ben YÜZME sporunu seven bir insanım haftada 3 gün kapalı havuzda yüzerim. tedavi bittikten sonra tekrar YÜZME ye gidebilirmiyim.

4 Ağustos 2016 19:51
Uzm. Dr. Elyesa Karaca Doktora Sor

Uzm. Dr. Elyesa Karaca tarafından cevaplandı.

Nabiz yuksek halsizlik

Hocam merhaba ben 3 gündür hastayım sanırım boğaz enfeksiyonu gibi ateş bi yükseliyor bi düşüyor 37 civarinda 36 ile 37.5 arasi gidip geliyor 3 gündür. Başta kuru öksürük vardı ama o biraz geçti şimdi hiriltili balgamli oksuruge bıraktı yerini. Antibiyotik ve ağrı kesici ateş düşürücü kullanıyorum. Yattığım yerden nabzim 105 küsür. Hafif bi ateş vardı ondandir dedim ama ateş bugün düştü normal suan fakat nabzim hala 90 larda. Tansiyon 6,10 ve 7,11 seviyelerinde fakat nabiz neden yüksek sizce? Şöyle bi durum var ki sadece hastalık zamanı değil normal zamanlarda da nabzim 80lerden aşağı pek inmiyor. Normali 60,70 değil midir sağlıklı insanlarda? Yaşım 27 boy 1.70 kilo 67..

12 Mayıs 2016 17:00
Dr. Öğr. Üyesi Aslıhan Çolak Doktora Sor

Dr. Öğr. Üyesi Aslıhan Çolak tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube