Çocuk ve Ergen Psikiyatristi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Oğlum kakasından korkuyor? Ne yapmalıyım?

Merhabalar... 41 aylık bir oğlum var. Çiş eğitimi veriyoruz. Eğitime başladıktan sonra 3 gün kakasını yapmadı. Sonra altına yaptı. Bir kez de lazımlığa yaptı ama artık yapmıyor. Kakası gelince çılgınca bez bağla diye ağlıyor asla tuvalete oturmak istemiyor. Bez yok attım hepsini diyorum. Sonunda altına yapıyor. Sonra yine sil baştan. Kakasını 2 günde bir yapıyor. Denemediğimiz yol kalmadı. Çişiyle ilgili hiç bir sorunumuz yok. Gayet iyi ve çabuk öğrendi. Ama kakası beni çok üzüyor. Ne yapmalıyım? Bez bağlamalımıyım?

21 Haziran 2014 00:12
Uzm. Dr. Senem Turan Doktora Sor

Uzm. Dr. Senem Turan tarafından cevaplandı.

31 aylık kızım kakasını uzun süre tutuyor sonra altına kaçırıyor

Merhaba doktor hanım. Benim 31 aylık kızım var bebekliğinden beri kaka yapma sorunu yaşamadı. Ağustos ayında tuvalet eğitimi verdim 2 hafta sürdü 3-4 gün tuvaletini tutmuştu. Şimdiye kadar tuvalete oturup herşeyini rahatlıkla yapıyordu. 2 hafta önce kabız oldu 2-3 sonra çok katı kaka yaptı ondan sonra kakasını yapmak istemiyor. doktorumuzun tavsiyesi ile duphalac kullanmaya başladık kakası katı değil ama hala yapmamak için inat ediyor kıvranıyor kıvranıyor sonunda tutamayıp yapana kadar yaparken de yarım saat boyunca bağıra bağıra yapıyor. Bu arada doktorumuz poposunda yırtık olmadığını söyledi. Tuvaletini tutmamasını nasıl sağlayabilirim? şimdiden teşekkürler.

26 Nisan 2014 22:08
Uzm. Dr. Senem Turan Doktora Sor

Uzm. Dr. Senem Turan tarafından cevaplandı.

kızım

mrb dr hanım.35 aylık bir kızım var.2 yaşında kendi isteği ile tuvaletini öğrendi.10 aylık yürüdü 1 yaşında çok iyi konuşmaya başladı.empati yeteneği çok iyi ve kendini iyi ifade edebilen bir çocuk tu!yaklaşık 15 gündür çok agresif ve inatçı.bana vurmaya başladı.ara ara çişini kaçırıyordu fakat artık kakasınıda tutmaya başladı ve son 2-3 gündür onuda kaçırıyor.sorunca herşey bilmeden oluyor diyor.tuvalete gitmemek için direniyor.birde garip takıntıları farkettim.mesela tişörtünün kollarını aynımı diye ölçüyor,pantalonlarını,çamaşırlarını sürekli çekiştiriyor,sanki bi yerleri varmış gibi.anneannesi bakıyor ve kzeni olacağı için anneannesi gidecek,bu nedenle anaokuluna başlayacağı üzerine konuşmalar geçti.sizce sebep ne olabilir,nasıl yaklaşı...

6 Nisan 2014 14:46
Uzm. Dr. Senem Turan Doktora Sor

Uzm. Dr. Senem Turan tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube