Sorularda Ara
Uzmanlar

Çocuk Nefrolojisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Gecmeyen idrar yolu enfeksiyonu

Hocam Merhaba benim kızım 8 yasinda ve sürekli tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonu var. İlaç ve iğnelere rağmen tekrarliyor. Ne yapmam lazım. Ultrason da çekildi temiz çıktı. Lütfen bir akıl verin.

10 Ekim 2017 10:39
Prof. Dr. Ozan Özkaya Doktora Sor

Prof. Dr. Ozan Özkaya tarafından cevaplandı.

BİLGİRİCAEDİYORUM

hocam selam,3 aylık bir oğlum var ve "solda minimal pelvikaliektazi izlenmiş olup renal pelvis ap çapı 7mm,sağ böbrek alt polde büyüklüğü 3,7 mm boyutlu birkaç adet kakül ile uyumlu ekojenite izlenmiştir..sağda elvis ap çapı 5,5 mm.sal bb polde büyüğü 3,4 mm boyutlu kakül uyumlu ekojenite."bulgusu verildi risk analizi ve tedavisi hakkında bilgi alabilirmiyim.

1 Ağustos 2017 23:09
Prof. Dr. Ozan Özkaya Doktora Sor

Prof. Dr. Ozan Özkaya tarafından cevaplandı.

protein

sayın doktorum kızım 8 yaşında 4 yaşında iken atrofik olduğu ve tansiyon yüksekliğine sebep olduğu için sol böbreğini aldılar o günden sonra problem kalmadı size sorum şu bu hafta yapılan kontrollerde 24 saatlik spot idrar tahlil sonucu referans değeri 1-14 olması gerekirken 20.1 çıktı doktor bey bize bu yüksekliğin normal olduğunu fazla olmadığını böbreğin tek olmasından kaynaklandığını söyledi bu arada diğer sonuçların tamamı normal referans değerlerinde çıktı fakat eşim ve ben çok korkuyoruz bizi aydınlatırsanız minnettar oluruz çok teşekkürler

22 Haziran 2017 00:56
Prof. Dr. Ozan Özkaya Doktora Sor

Prof. Dr. Ozan Özkaya tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube