Beyin ve Sinir Cerrahisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

bebeğim hidrosefali mi?

merhabalar hocam.7 aylık erkek bebeğim var baş büyüklüğü için mr istediler mr sonucunda bitemporofrontal subaraknoid derecede artş dikkat çekmiştir lateral ventriküller hafif derecede geniş izlenmiş olup 3. ve 4. ventriküller patent olup boyutlaarı normaldir yazıyor.bebeğim 9.2 kilo71 cm ve baş çevresi 45.5. aile olarakta herkes büyük kafalı cevabınız için şimdiden teşekkürler.

4 Mayıs 2014 20:48
Prof. Dr. Ramazan Alper Kaya Doktora Sor

Prof. Dr. Ramazan Alper Kaya tarafından cevaplandı.

yardım edin lútfennnn

Merhaba. Basımda sersemlik ve agırlıktan nöroloji bölümüne gittim. Mr istedi sonuçlarıma baktığında beyin cerrahisine yönlendirdi. Sonuçlarıma bakan beyin cerrahı ameliyat dedi. Özel bir doktora gittim sonuçlarıma baktığında anne karnînda olmuş ve durmuş dedi bi belirtilerim neden o zaman sizce ne yapmalıyım ?

10 Nisan 2014 00:31
Prof. Dr. Ramazan Alper Kaya Doktora Sor

Prof. Dr. Ramazan Alper Kaya tarafından cevaplandı.

Çocukken başlayıp sonra kendiliğinden duran hidrosefali tekrar başladı.

sayın hocam,eşim 28 yaşında ve baş ağrısı ve aşırı halsizlik sorunları nedeni ile doktora gittiğimizde muayene sonucunde hidrosefali olduğunu soylendi ve Aldactazide adında ilaç verip 2 ay sonra tekrar kontrole gelmemizi istendi.( eşim 2 yaşlarında iken hidrosefali başlayıp ameliyat olmadan kendiliğinden durmuş)hocam siz den ricam rapor sonucunu bize açıklayabilirmisiniz ilaç tedavisi mümkünmü illede amiyat gerekli ise bu şantsız olabilirmi. MR sonucunda aldığımız belgede yazanları aynen yazdım ,yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.. (--Multiplanar multısekansiyal görüntüler elde edilmiştir posterior fossa görüntülerinde her iki serebellar hemisfer normal morfoloji ve sinyal intensitesindedir. 4. ventrikal normal konfigrasyon ve ...

20 Mart 2014 14:02
Prof. Dr. Ramazan Alper Kaya Doktora Sor

Prof. Dr. Ramazan Alper Kaya tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube