Beyin ve Sinir Cerrahisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Hidrosefali

Merhaba doktor bey iyi günler . Bebekken Hidrosefali hastalığı geçirmiş Ve ilerleyen yıllarda hiçbir şekilde başka bir ameliyat olmamış bir kişinin , sağlık durumu da gayet yerinde olan ve hiçbir organında ve uzvunda sıkıntı olmayan bir insan sırf kafasında şanti cisimi olduğu için polislikten elenir mi yoksa herhangi bir sıkıntı çıkartılmaz mı ?. Bu soruyu ben size soruyorum çünkü kendimi gayet sağlıklı ve dinç hissediyorum ,normal insandan hiçbir farkım yok tek farkım kafamda şant denen bir cismin olması. Cevaplarsanız sevinirim .

13 Mayıs 2018 00:11
Doç. Dr. Kenan Kıbıcı Doktora Sor

Doç. Dr. Kenan Kıbıcı tarafından cevaplandı.

spina bfida

merhaba kenan bey daha öncede size yazmıstım. Kalvaryumda limon işareti izlendi.her iki yan ventrikül normalden geniştir.Okspital horn transvers boyutu 11mm ölçüldü.Serebellum hipoplaziktir.Lomber bölgede meningosel izlendi.Bulgular arnold chiari malformasyonu ile uyumludur. Bugün ayrıntılı ultrason sonucumuz böyle cıktı ve hiç bi bilgim yok cocuğuma ne oluxak düzelme ihtimali varmı sakat kalıcak mı beni aydınlatırmısınız lütfen.İyi çalışmalar .

16 Ekim 2017 18:51
Doç. Dr. Kenan Kıbıcı Doktora Sor

Doç. Dr. Kenan Kıbıcı tarafından cevaplandı.

hidrosefali

merhaba doktor bey 18 haftalık ikizlere hamileyim bir bebeğimde sorun var dediler.(fetus uterus anterior sağ yanda) (BPD_42mm FL_23mm AC_132) Kraniumda her iki leteral ventrikül normalden geniştir.leteral ventrilü transver capları 14_15mm ölçüldü. Bebeğime tam hidrosefali demediler sadece her ay takip edicez eger giderek artarsa erken dogum ile sonradan bebek ameliyat ile şant takılır dediler beni biraz aydınlatır mısınız kaç günlerdir hastanelerdeyiz. bu durumda ne yapmamı gerekiyo ventrikül cok mu sıvısı. kısa zamanda cevaplanırsa memnun olurum ..Teşekkürler iyi çalısmalar.

13 Eylül 2017 22:13
Doç. Dr. Kenan Kıbıcı Doktora Sor

Doç. Dr. Kenan Kıbıcı tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube