Beyin ve Sinir Cerrahisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

araknoid kist

HAYIRLI BAYRAMLAR HOCAM ben 5 yaşındayken sag temporal bölgeden beyin kanaması geçirdim şuan 21 yaşındayım HİÇBİR SIKINTIM YOKKEN KONTROL AMAÇLI BEYİN MRG ÇEKTİM YİNE AYNI BÖLGEDEN SAG TEMPORAL BÖGEDE 25*37MM BOYUTLARINDA ARAKNOİD KİST ÇIKTI BU KİSTİN BOYUTU NASIL BİRDE BENDE HAFİF BİR PANİK ATAK VAR HOCAM BAŞIM AGRISA SÜREKLİ KÖTÜ BİRŞEY OLACAGINI DÜŞÜNÜYORUM MRG,Yİ 40 GÜN ÖNCE ÇEKTİM BİR DAHA ÇEKTİRMEME GEREK VARMI KONTROLLER SİZCE NE KADAR SÜREDE OLMALIDIR not ben 6 beyin cerrahisine gittim 1, haricinde hepsi 6 ay ile 1 yıl arası dedi yardımcı olursanız sevinirim HOCAM SİZİ YORUYORUM AMA KUSURA BAKMAYIN BİR SORUM DAHA VAR ÇEKİLEN MRG,DE KİST ÇIKTI AMA BİRDE BEYİN TOMOGRAFİSİ ÇEKTİM ORADA KİSTLE İLGİLİ BİRŞEY ÇIKMADI ALLAH RAZI OLSUN SORU...

27 Eylül 2015 12:20
Prof. Dr. Hidayet Akdemir Doktora Sor

Prof. Dr. Hidayet Akdemir tarafından cevaplandı.

BEYİN SARKMASI MR SONUC

beyincik sarkması mrsonucu MERHABA HOCAM 2009 YILINDA CHAİRİ TİP TİP OPERASYON OLDUM. SKOLYOZUM VAR. 2 GÜN ÖNCE MR CEKTİRDİM. servikal mr incelemesinde. SERVİKAL FİZYOLOJİK LORDOZ İZLENMEKTE. SERVİKAL VERTEBRA KORPUZ YÜKSEKLİKLERİ DİZİLİMLER VE SİNYAL DOGAL. İNTERVERTEBRAL EKLEM ARALIKLARI NORMAL. SERVİKAL İNTERVERTEBRAL DİSKLERİN SİNYAL İNTERSİTELERİ DOGAL. C5-6 DİSKİ DİFFÜZ ANULUS BULGİNG GÖSTERMEKTE OLUP NÖRAL ELEMANDA BAS SAPTANMADI. İNCELENEN DÜZEYLERDE SPİNAL KANAL AP ÇAPLARI FİZYOLOJİK SINIRDA. SERVİKAL SPİNAL KORDDA SAĞ YARIMINDA KANALİS SANTRALİS BELİRGİN OLARAK İZLENMEKTE.. SOL SUBOKSİPİTAL ORTA HATTA POST OPERATİF DEĞİŞİKLİKLER İZLENMEKTEDİR. PARAVERTEBRAL YUMUSAK DOKU NORMAL.

14 Temmuz 2015 15:31
Prof. Dr. Hidayet Akdemir Doktora Sor

Prof. Dr. Hidayet Akdemir tarafından cevaplandı.

mr incelemesi

MERHABA, Ben 2-3 kez mr a girdim kollarda sıvı var denildi tam anlamadım syringomyeli olabilir mi?Bu hastalğın belirtileri nedir?Benim kollarımda kasılma ağrılar var tekrar mr çektirmelimiyim.En son mr 5-6 ay geçti.Tam olarak syrigomyeli nasıl bir hastalıktır?Teşekkürler.

1 Temmuz 2015 18:41
Prof. Dr. Hidayet Akdemir Doktora Sor

Prof. Dr. Hidayet Akdemir tarafından cevaplandı.

BEYİN MR SONUCU

Hocam, merhaba. Ben 32 yaşında bir bayanım. Türkçe öğretmeniyim. Bir hafta önce sağ yüzümde özellikle yanak kısmında uyuşma ve karıncalanma şikayetleriyle diş hekimine gittim. Bana 20'lik dişlerimin çıktığını ama bunun böyle etki yapmayacağını söylediler ve nöroloji polikliğinine yönlendirdiler. Nörolojiye gittim ve beyin Mr çekildi. Sonuç Şöyle: sağ orta kranial fossa ventralinde verteks düzeyine dek uzanım gösteren 32x85 mm boyutlarında ve sol orta kranial fossa ventromedialinde 16x38 mm boyutlarında lezyonlar ilk planda araknoid kist lehine değerlendirilmiştir. Düşük olasılıkla epidermoid kist ekartasyonu açısından diffüzyon önerilir. Sağ serebellar pedinkülde yaklaşık 11 mm çapında FLAIR sekansalarda seçilebilen şüpheli hiperintens odak...

26 Haziran 2015 23:58
Prof. Dr. Hidayet Akdemir Doktora Sor

Prof. Dr. Hidayet Akdemir tarafından cevaplandı.

SİRİNGOHİDROMYELİ

HOCAM MERHABA 2008 yılında dermal sınus traktı nedenıyle opere oldum son çekılen mr ımı degerlendrmenızı istyorum.. c3-5 duzeyınde yaklasık 2,5 cmlık intrameduller bir segmentte mılımetrık syrıngohıdromyelık genışleme dıkkatı cekmektdır.c4-5 duzeyınde posterıorda dural kese ıçınde sinal kord posterıor komşulugunda yaklkasık 5mm caplı lokule bos alanı ızlenmekte olup postoperatif doku deışıklığı lehıne yorumlanmıştır.ayrıcxa bu lokalızasyonda lamınada posterosantral defektıf görunum ve paravertebral yumuşak dokularda postopertif doku değişklikleri seçılmektedir.kolumda uyuşukluk kuvbvetszlık ve hıs kaybım var raporumu yorumlsayabılır mısınız?

17 Haziran 2015 20:07
Prof. Dr. Hidayet Akdemir Doktora Sor

Prof. Dr. Hidayet Akdemir tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube