selamlar hocam öndeki 4 dişimin altında kist vardı bundan 4-5 ay önce iki tanesi çekildi implant yapılacağını fakat implant yapımı için yeterli kemik bulunmadığını ifade ettiler bir başka kurum kemik grefti ile 5,5 ayda implantın yapılacağını ifade etiler,ben şu konuda karasız kaldım ayrıca zirkonyum porselen köprü düşünüyorum ama bunun için kist bulaşan diğer iki dişim köprüyü kaldıramayacağından onlarında çekilip öyle köprü yapılacağını söyledi çok kararsız kaldım 24 yaşındayım ve 5-6 ay daha dişsiz olarak gezmek itemiyorum o yüzden bir an önce dişlerimin yapılmasını istiyorum ve 1 diş için zirkonyum porselene 600 tl fiyat verdiler bana biraz pahalı geldi siz ne yapmamı önerirsiniz ve eğer implant yapılırsa hiç sigara içmemem gerektiğini söylediler.hocam şimdiden çok teşekkür ederim en kısa zamanda cevabınızı bekliyorum çünkü mayıs ayında iş yerinden izin aldım dişlerimi yaptırmak için iyi günler.
Kist olan dişlerinizin çekimi yerine kanal tedavisi+apikal rezeksiyon(kök ucunun ameliyatı) alternatifi değerlendirildi mi?
hocam iki dişim çekilmeden önce apikal rezeksiyonun mümkün olmadığını söylemişlerdi şimdiki bir dişimi kist nedeniyle diğerini de kanal tedavisin yanlış uyguladıkları için çekilmesi gerektiğini söylediler sizce iki dişimi çektirmeden köprü tedavsi yaptırsam ne kadar uzun ömürlü ve sağlıklı olur cevaplarınız için teşekkür ederim.
problemli dişlerin üzerine bir köprü yaptırmak tabikide hiç mantıklı olmaz.neticede çekimde bir tedavi şeklidir..