BC
Soru Sahibi
3 Aralık 2017 20:42

Makula ve arka kutup dejenerasyonu

hocam merhaba sağ gözümde darbeye bağlı makula ve arka kutup dejenerasyonu mevcut, şu an askerim komutanlarım iştima ve yürüyüşlerde durumumu farkettiler ve anlattım hastaneye sevkedildim görüşüm vitrektomi ameliyatı sonrası 10/4 e yükselmişti fakat şekiller yamuk ve odak noktamda ve bazı kısımlarda karartılar mevcuttu testlerde odak noktamı kenera çekerek kırık ve karartı olsada ucundan kenarından görüp tahmin edip söylüyordum son yılda karartı büyüdü artık odak noktamı oynatıp şekilleri seçemiyorum kırık ve karartıya denk geliyorlar yamuk yumuk olsada yeni muayenede 10/2 sırasından sadece bir harfi doğru söylemişim diğerlerini okuyamadım yani görüşüm karartılar puslar olsada 10/1.5-2 kabul ediliyor(mercekle söyledim, mercek artık karartıdan ve şekil kırılmalarından dolayı pek fayda etmiyo zaten.) sadece o sıradan bir harf zaten yamuk yumuk ve karartı içinde , sol gözümdende 2-3 kez üveit geçirdim bir çok kezde konjoktivit fakat sol gözde görmem mercekle 10/10 olsada gözüme cihazla bakan doktorlar üveit iz bırakmış diyorlar ben askerliğimi yapmak istiyordum fakat gerçekten çok zorlanıyorum ve yapamıyorum, sağlık kurulu 2 hafta sonra olacak sizce sonuç ne olur ? cok zorlanıyorum yeşil yuvarlak şeklinde ışıklı parlamalar dönüyor gözümde bu son dönemlerde çok sıklaştı... şu an tek düşündüğüm göz sağlığım gerçekten askerliği çok yapmak istedim ve denedim ama olmuyo sizce sonuç ne olmalı ... görüşünüzü belirtirseniz çok sevinirim hocam.

0
3 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (3)

Sağ gözünde ERM(epiretinal membran) var, metamorfopsi (cisimleri çarpık görme ) gittikçe artıyor. Ayrıca sol gözünde uveit var. Sağ gözüne ameliyat yapılabilir (beklentiyi aşırı yüksek tutmadan), sol gözün takip altında olmalı. Geçmiş olsun.

4 Aralık 2017 13:05
BC
Soru Sahibi

doktor bey geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim , sizce durumum askerliğe elverişli mi ? Bu konu hakkında da yorumunuzu almayı çok isterim, sol gözümü söylediğimde kimse dikkate almıyo ama üveit iz bıraktı ve tekrarlayınca çok ağır ve uzun bir süre alıyor sağ gözüm için Ameliyatı 2012 senesinde oldum hocam ameliyatın adı vitrektomi idi bu ameliyatla bir zar soyuldu ve göze gaz verildi görmem 10/2 den 10/4 e yükselmişti fakat dediğim gibi testlerde hep odak noktamı aşağı çekip tahminen söylüyordum öyle 10/4 dü biraz çarpıklaşma arttı ve artık öyle söyleyemiyorum bunu da belirteyim kısacası hocam ameliyatı oldum 2012 senesinde zaten su an emin olmamakla birlikte ameliyatla düzeltilecek bir durum ne yazıkki yok sanırım( yeni bir zar oluşumu gözükmüyor), askerliğe elverişlilik durumu hakkında da yorumunuzu alabilirsem cok sevinirim hocam çünkü çok zorluk çekiyorum ve sol gözümde oluşabilecek bir üveit atağından çok çekiniyorum bu hayatımı tamamen karartabilir cevabınız için şimdiden teşekkürler

4 Aralık 2017 14:02

Cengiz bey, kamuda çalışmadığım için askerlik ile ilgili mevzuatı bilmiyorum.Bir gözünde ERM olan ve metamorfopsi ile 0.1 gören, öbür gözünde rekürren üveiti olan birisi bana göre askerliğe elverişli değil ama benim Kanaatim den ziyade mevzuat önemli. Bu konuyu kamuda çalışan ve bu konularda tecrübesi olan birine sorarsanız daha iyi olur. Sağ gözünüzü de retina uzmanı olan ve tecrübesi ne guvenilir bir hekime sorarsanız sizin için daha iyi olur. Geçmiş olsun.

6 Aralık 2017 09:26
BC
Soru Sahibi

Teşekkür ederim doktor bey iyi günler

6 Aralık 2017 11:43

Rica ederim.

6 Aralık 2017 12:52
Dr. Öğr. Üyesi Adem Eroğlu
Dr. Öğr. Üyesi Adem Eroğlu Göz Hastalıkları

Yazar toplam 70 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
üveit hastası Dr. Öğr. Üyesi Adem Eroğlu
Epiretinal mebran ve Vitrektomi ameliyatı Dr. Öğr. Üyesi Adem Eroğlu
Gozdeki beyaz nokta Dr. Öğr. Üyesi Adem Eroğlu
Oğlumun göz kirpmasi Dr. Öğr. Üyesi Adem Eroğlu
keratakonus hak. Dr. Öğr. Üyesi Adem Eroğlu
Göz Hastalıkları İle İlgili Diğer Uzmanlar
Op. Dr. Zeynep Sali
Op. Dr. Zeynep Sali Göz Hastalıkları
Op. Dr. İbrahim Türker
Op. Dr. İbrahim Türker Göz Hastalıkları
Op. Dr. Ramazan Özelce
Op. Dr. Ramazan Özelce Göz Hastalıkları
Op. Dr. Ceren Türkoğlu
Op. Dr. Ceren Türkoğlu Göz Hastalıkları
Op. Dr. Furkan Balcı
Op. Dr. Furkan Balcı Göz Hastalıkları
Facebook Twitter Instagram Youtube