kf
Soru Sahibi
2 Aralık 2021 20:12

Kreş sorunu

Merhaba ; Ev hanımıyım kizim 37 haftalık hem biseyler öğrensin hemde kışın evde pasiflesmesin diye kreşe verdik fakat kreşten geldiğinde aşırı sınırlı tavırlar sergiliyor sürekli herşeye ağlıyor inatlasiyor bi anlam veremiyorum vicdanımda rahat değil geri almayı bile düşünüyorum şuanda sizce normal mi yardimci olursanız sevinirim.

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)

Filiz hanım merhaba Öncelikle kızınızın göstermiş olduğu tavırlar gayet normal. Her çocukta kreşe başlama sürecinde beklenilen davranışlar. Yaş itibari ile kreşe hazır ve yarım gün dahi gitse ciddi kazanımları olacaktır. Eğer kreşinize güveniyorsanız ki bıraktıktan sonra keyif alıyorsa, guruba dahil alabiliyorsa, öğretmeni ile işbirliği içerisindeyse bu tavırları doğal sürecin bir parçası olabilir. Kalabalık ortam, yabancı bireyler, anneden uzun süreli ayrılma gibi. Evde kardeşin olması, anne ile güvenli bağlanmada problem olması, konforlu alandan çıkamama yani rutini bozmada zorlanma gibi kaygıları da hırçın davranışlara neden olabilmektedir. Bu şekilde davranmasının iki boyutu olabilir. Kreş ve ayrılma kaygısı! Çoklu bakış açısıyla değerlendirip yardımcı olabilmemiz adına bizimle iletişime geçebilir ya da bulunduğunuz şehirde uzman desteği de alabilirsiniz.

5 Aralık 2021 11:25
kf
Soru Sahibi

Hocam Merhaba; *** *** ** doğumlu bir kizim var tek çocuk yaklaşık bir senedir kreşe gidiyor,kreşe ilk başladığında ya yaşlı kadın gelirse diye bir korkuyla okulun kapısından girmek istemedi ,müşteri ilişkileri kapisindan sokunca cocuk okula girdi böyle biseyi çocuğumdan ilk defa duyduğum için okulun psikologuyla görüştüm hayal ürünü olabileceği soylendi ilk başta , kizim la konuşarak tekrar sınıfına gitmesi sağlandı daha sonrasında kizimla tekrardan konuştuklarında kizimin Burçin isimli bir öğretmeninden korktuğunu anlıyorlar ben bunu başka bir veliden öğrendim.Sınıflarda iki öğretmen oluyor ben asıl olan öğretmeni tanıyorum ikinci Öğretmeni tanımıyordum ilk zamanlar birgün markette birisi kızıma nasılsın diyerek ismiyle hitap edince nerden tanıyorsunuz dedim öğretmeniyim dedi halbuki Burçin ogretmenmis kizim hic tepki vermedi cocuk sadece donmuş gibi öğretmenine baktı banada tuhaf gelmişti,kizim normalde herkesle konuşan sıcak kanlıdır.Daha sonrasında ben iki ogretmenlede sorun olunca kizimin sınıfını değiştirmeye karar verdim ,değiştirdikten iki ay sonra kızımla yatakta uyusun diye uzanırken sulugu kırılmıştı okulda, gel birlikte suluk seçelim  dedim telefonda bakarken anne ben büyük suluk istemiyorum büyük suluk götürürsem bana kızarlar dedi bende neden kızarlar kizim dedim bi keresinde okula büyük çanta götürmüştüm Burçin öğretmen bana kızmıştı dedi ne yaptı peki dedim bana yatak vermedi dedi sen ne yaptın peki dedim arkadaşlarım uyudu bende öyle bekledim dedi.Bende bu üçüncü Burçin öğretmen vakasından sonra şikayet ettim okula ,sinifini değiştirmistik zaten,Yeni sınıfında yeni öğretmenleriyle sorun yok gibiyken Asıl öğretmenimiz olan kişi yıllık izne çıktı.Kizim bu akşam yatarken bana gene birden anne öğretmen benim sırtıma Dann dann.. diye vurdu dedi sen ne yaptın dedim cenin pozisyonunda bu şekilde korktum dedi.Bana göster sana nasil yaptığını dedim pis pislar gibi yapmis ama bi anlam veremedim sizce uyurken gerçekten öğretmeni pış pışlamis midir yoksa altında yatan bir neden var mıdır ?nasil hareket etmeliyim cevep verirseniz çok sevinirim. Iyi çalışmalar

8 Temmuz 2022 01:44

Merhabalar, Sıklıkla kreş ya da aynı kreşte farklı sınıf değiştirmek doğru bir çözüm yöntemi olmamaktadır. Önceliğiniz kreşinizi iyi belirlemek ve her koşulda güvendiğinize ( ki kamera takibi imkanı olan kreşler de mevcut) emin olmalısınız. Bazen öğretmenin sabırsızca yaklaşımı yanlış anlaşılabileceği gibi bazen de çocuklarımız ilk sosyalleşme deneyimlerini yanlış yorumlayabilmektedirler. Sınır ihlali ve ceza yöntemlerinin kullanılmaması haricindeki durumları lütfen öğretmeni ile mutlaka konuşun. Tavsiyem, bu iletişim başlangıçta tek taraflı olmalı, yani çocuğu dahil edici değil! Çocuğunuzu ise , maruz kaldığı davranışları yanlış anlamış olabilirsin diye öğretmeniyle konuşmaya teşvik etmelisiniz. Bu hem öğretmen iyi niyetini sarsmamak hem her koşulu ailesinin beklentisine göre yorumlamamak adına çocuğunuza yarar sağlayacaktır. Ayrıca problem çözme becerisini kazanma adımları da olabilmektedir. Bazen sizin kaygınız çocuğun her gün yeni şeyler üretmesine de neden olabilir. Ufak tefek eve taşınan problemleri kendisi çözebilir. Korku ve stres gibi durumlar da ise özellikle öğretmen işbirliği önemlidir. Sorgulayıcı ya da talepkar olmaktan ziyade, ortak hareket etmenizde fayda var! Tüm bunların başında güvendiğiniz bir kreş ya da okul öncesi kurumunda olduğunuzdan emin olmalısınız. İyi niyetle , tutarlı yol alırsanız daha verimli bir öğrenme ortamında ilerleyebilirsiniz.

10 Eylül 2022 23:58
Pedagog Adalet Ömeroğlu
Pedagog Adalet Ömeroğlu Pedagoji

Yazar toplam 27 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Kreş sorunu Pedagog Adalet Ömeroğlu
Kaka tutma ve çiş Kaçırma Pedagog Adalet Ömeroğlu
kizim okulda cok basarisiz Pedagog Adalet Ömeroğlu
3 yas 4 aylık oğlum kaka korkusu Pedagog Adalet Ömeroğlu
Kleptomani Pedagog Adalet Ömeroğlu
Pedagoji İle İlgili Diğer Uzmanlar
Facebook Twitter Instagram Youtube