iyi günler ben size babamın patoloji sonucunu soracaktım babam tiroit kanseri ve papiller miş babamın kanser durumu nasıl
Merhaba geçmiş olsun.Sanırım tiroid operasyonu planlanmış ya da yapılmıştır. Yapılmadı ise öncelikle operasyon planlanmalıdır. tiroid kanserleri genel olarak en iyi gidenlerden birisidir zira papillerde öyle. Ancak hastanın yaşı,risk faktörleri,tümör yaygınlığı, radyoaktif ablasyon verilipi verilmemesi asıl gidişi belirler. Eğer tek odaklı küçük ve sıınırlı ise ameliyat sonrası çok sorun olmayacaktır.
patolojide yazan tripatlarda kan elemanları buluduğu mkrofor yanı süre semtlozmik hemsdorin içeren bol makrofoj yarı süre az sayıda büyük gruplar oluşumtur oldukça iri hiperkoromatik nükkuslu belirli konulra stoplazmalı atitik hücreler izlenmiştir. hücreler nükuslerinde fokal alanlar nükler inklizyon nükler çentik bazı stoplazmalarda boyut olarak birbirene multifokal dikkati çekmiştir. papiller karsinom ile uyumlu bulgular kistik dejenerazyon bulgular tiroit sağ lob sitoloji ince iğne aspirasyonu.papiler kalsinom metestazı kistik dejirazyon bulguları sağ servilerde sitoloji ince iğne aspirasyonu diye yazıyor bazı kelimeler yanlış olabilirim. babam 51 yaşında lenflerine attımış ciğerde sorun yok tiroglobini 139 kanı temiz patoljide kitenin boyutu 14x9 kitle ultrasyondada 28,5 milim ve 32 milimdi cevapladığınız için teşekkür ederim bu sonuca göre babamın durumu nasıl cevaplarsanız sevinirim şimdiden teşükkür ederim.
Sorunuzun yanıtlanmadığını görüyorum. Arzu ederseniz sitemizden bir başka endokrinoloji uzmanı seçerek sorunuzu tekrar sorabilirsiniz. Sağlıklı günler dilerim