implantasyon hakkında
gg
Gdp G***
16 Temmuz 2015
Seval Hanım merhaba, 36 yaşındayım. 2 yıl önce gebe kalmak amacıyla başladığım süreçte, yaşadığım bir üzüntü sebebiyle fsh hormonu 45'e yükselmiş sonraki 5 aylık dönemde kademe kademe 13'e düşmüştü. 2014 Şubat ayında yumurtlama kapasitesindeki yetersizlik teşhisi beraberinde tüp bebek tedavi sürecine başladık. 2014 Nisan ayında toplanan ve döllenen 2 yumurta sonucunda 3.gün embriyorları (8h ve 7h) transfer edildi. Gebelik oluşmadı. 2014 Temmuz ayında yine toplanan 2 yumurtanın döllenmesi ile 2.gün embriyorları (4g1 ve 4h) transfer edildi, sonuç olumsuz oldu. Eşimin değerleri normal ve benim endometrium ölçümlerim doktoruma göre tutunma olmasına oldukça müsait. 2014 Ağustos ve 2015 Haziran arasındaki zaman diliminde, sayısı 1-4 arasında değişen yumurtaların opu sonrası 1-2 sinin döllenmesi, döllenmesi ancak gelişiminin durması, bir defa 4 adet boş folikül gelmesi gibi transfere ulaşamayan olumsuzluklar yaşadım. Ekim ayında eşime ve bana genetik test yapıldı (normal karyotip sonucu aldık) Kasım ayında ofis tipi histeroskopi uygulandı sonuç normal. Geçen ayki tedavimizde toplanan 5 yumurtanın 2si olgun olup 3.gün iki embriyonun transferi yapıldı (8h ve gelişimini döllenmeden sonra durduran 2h). Sonuç yeniden olumsuz. Uygulan tedavi kısa süreli ve düşük dozlu iğneler. Transfer sonrası progestan alınıyor Doktorumuza çok güveniyoruz, elimizden gelen her şey yapılıyor. Tutunma olmaması ile ilgili sizin görüşünüzü rica ediyorum. Bana göre 3. günden sonra embriyolar rahim içinde gelişimine devam etmiyor olabilir. Gelişim oluyorsa da bağışıklık sistemimin güçlü olması sebebi ile rahim içinde embriyoyu kabul etmeme ve yok edici karşı hormon salgılanması suretiyle implantasyona ulaşmıyor olabilir. Olası bu hormanların varlığını ölçmenin veya baskılayabilmenin bir yolu var mıdır, merak ediyorum. Cevabınız ve görüşleriniz için şimdiden teşekkür ediyorum.
2 cevap
342 görüntülenme
Cevaplar (2)

Op. Dr. Seval Taşdemir
Kadın Hastalıkları ve Doğum
İmmünolojik faktörler değerlendirilmeli. Tüp bebek öncesi uygulanan lenfosit terapisinden fayda görebilirsiniz. Embriyolar 5. güne kadar kültür edilebilir fakat bu bir risktir iyi kalitede blastosist gelişmez ise transfer olmayabilir.
16 Temmuz 2015
gg
Merhaba Seval Hanım, Yanıtınız için teşekkür ederim. Bu kadar olumsuzluk arasında yazmayı atladığım; 2 ay önce toplanan tek yumurtadan 5. gune kadar dayanmış, dondurulmuş bir blastosist mevcut. Ancak bağışıklık faktörleri ile ilgili durumlar netleşmeden bunun transferi ve başarısızlığını göze alamıyorum. Lenfosit konusunu doktorumla görüşeceğim. Yeniden teşekkürler, iyi çalışmalar dilerim
16 Temmuz 2015

Toplam Cevap
40418