Doktorsitesi.com

Erken Vuru

AA

Ayş*** A***

25 Ekim 2021
Merhaba Hocam! Sizin yorumunuza ihtiyacım var. 60 yaşındayım. Kalp çarpıntı şikayetimle 24 saatlik ritm holter takıldı. Tetkik süresince 335 adet supraventriküler erken vuru ve 1 adet ventriküler erken vuru saptandı. Ortalama kalp hızı 62/dk, en düşük kalp hızı 52/dk, en yüksek kalp hızı 92/dk. Test esnasında en uzunu 1 DK SÜREN SV-RUN (PAF?) ataklarına rastlandı.
3 cevap
677 görüntülenme

Cevaplar (3)

Prof. Dr. Uğur Coşkun
Prof. Dr. Uğur Coşkun
Kardiyoloji
Merhabalar, Ritm holterde görülen " Tetkik süresince 335 adet supraventriküler erken vuru ve 1 adet ventriküler erken vuru " hiç önemi yok. Ancak " Test esnasında en uzunu 1 DK SÜREN SV-RUN (PAF?) ataklarına rastlandı" çok önemli beyne pıhtı atma riski olan bir aritmidir. Mutlaka size bu testleri yapan kardiyoloğunuza gidin sizin bir takım risklerinize ve renkli ekokardiyografik verilerinize göre beyne pıhtı atmayı engelleyecek bir kan sulandırıcı ilaç başlayacaktır. Geçmiş olsun.
25 Ekim 2021
AA
Teşekkürler Hocam, kan sulandırıcı ve ritm ilacı kullanıyorum, ancak ataklar geçmiyor. Bu hastalığın sebebi nedir? Cerrahi bir müdahale yada başka bir tedavi yöntemi var mı? Sadece ilaçlarla devam ediyoruz felç geçirmekten korkuyorum.
26 Ekim 2021
Prof. Dr. Uğur Coşkun
Prof. Dr. Uğur Coşkun
Kardiyoloji
Merhabalar, kan sulandırıcı alırken pıhtı atmasından korkmanıza gerek yok. Kasıktan anjiyo gibi girerek katetter ile radyofrekans ablasyon ile bu aritmik odakların yakılması gibi seçenekler de var. Bu konuda sizi takip eden kardiyologun görüşü önemli. Geçmiş olsun.
26 Ekim 2021
AA
Açıklayıcı yorumunuz ve yol gösterişiniz için çok teşekkürler Hocam.
27 Ekim 2021