AS
Soru Sahibi
5 Nisan 2020 05:21

Boğazımda yumru

Hocam 1 hafta önce boğazımda balgam ve yumru hissi ve geniz akıntısı şikayeti ile kbb doktoruna gittim. Boğazımda ağrı, ateş, öksürük, yorgunluk, hiç bir şey yok. Bana rinobek ve Quixx ,perepron şurup, fixdual alerji hapı, kloroben ve Ceftinex antibiyotik verdi. Bunları 4 gün kullandım. Geniz akintim gitti fakat boğazımdaki yumruluk hiç gitmedi, bazen ağzımdan acı su ve geğirme geliyor. Boğazımdaki yumru dan dolayı boğulacak gibi hissediyorum. Bu sebeple virusden şüphelenip tomografide çektirdim fakat covid çıkmadı. Bu sebeple tekrar gittim kontrole. Bu sefer boğazdan ve ağızdan endoskopi gibi bir şey yaptı ve antibiyotigimi değiştirerek bu sefer klacid verdi ve diğer bütün ilaçlara devam etmemi söyledi. Fakat bu antibiyotiği ve alerji hapini kullandığımda midem çok kötü oluyor. Sanki ilaçlar boğazımda takılı kalmış gibi yumru oluyor. Ölecek gibi hissediyorum. Bu yüzden kendim evde bulunan talcid mide koruyucusunu içiyorum hafif de olsa rahatlıyorum. Birde hocam doktorluk olmadan önce çok fazla çamaşır suyu kullandım. Sonra böyle rahatsızlandım. Gittigim doktor ondan olmaz dedi. Şimdi hocam bana verilen bu antibiyotik tedavisi doğru mudur? Talcid e devam etmelimiyim, antibiyotige devam etmelimiyim? Ne yapmalıyım hocam lütfen bana bir yol gösterin. Çaresiz kaldım sabah yine antibiyotik saatim geliyor, içmelimiyim bilemiyorum. Lütfen hocam.

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)
Doç. Dr. Murat Doğan
Doç. Dr. Murat Doğan
Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB

Tarif ettiğiniz durum larinofaringeal reflü(mide asitinin boğaz a kadar sıçraması) gibi duruyor. Bu durumlarda antibiyotik çok fayda etmez. Mide asitini baskılayıcı ilaçlar, antiasit ilaçlar ve diyet ( acı-ekşi, turşu, gazlı içecekler, fazlaca yağlı yemekler, aşırı hamur işi gibi yiyeceklerden kaçınmak... Azar azar sık beslenme... Yatmadan 3 saat öncesinde yeme işlemini bırakmak, reflü yastığı kullanmak vs) uygun olur.

5 Nisan 2020 08:16
AS
Soru Sahibi

Hocam cevap verdiğiniz için Allah razı olsun. Şu süreçte hastaneye gitmek istemiyorum. Talcid e devam etsem iyi gelir mi hocam? Bilginize ihtiyacım var.

6 Nisan 2020 00:08
Doç. Dr. Murat Doğan
Doç. Dr. Murat Doğan
Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB

Uygun olur. Günde 4 kez alın. Diyetinize dikkat edin

6 Nisan 2020 04:26
Doç. Dr. Murat Doğan
Doç. Dr. Murat Doğan Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB

Yazar toplam 128 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Reaktif lenf bezi Doç. Dr. Murat Doğan
Burun Eti Büyümesi Doç. Dr. Murat Doğan
CRP yüksekliği Doç. Dr. Murat Doğan
Lenf nodları Doç. Dr. Murat Doğan
Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB İle İlgili Diğer Uzmanlar
Op. Dr. Ebubekir Alper Özer
Op. Dr. Ebubekir Alper Özer Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB
Op. Dr. Sevda Buludova
Op. Dr. Sevda Buludova Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB
Op. Dr. Nergiz Salahova
Op. Dr. Nergiz Salahova Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB
Doç. Dr. Onur Ergün
Doç. Dr. Onur Ergün Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB
Op. Dr. Azra Mehrnoosh
Op. Dr. Azra Mehrnoosh Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB
Facebook Twitter Instagram Youtube