Yüzde varis (kılcal damar çatlaması)

Yüzde varis (kılcal damar çatlaması)

Yüzdeki kılcal damar çatlaması (yüzde varis) deriye yakın kısımlardaki damar çatlamaların gözle görülür bir hal almasıdır. Özellikle de burun, yanak ve çene bölgesinde gözlemlenir. Estetik kaygılar nedeniyle tedaviye ihtiyaç duyulur.

Yüzde kılcal damar çatlaması nedenleri:

Güneş ışınlarına uzun süre maruz kalma

Çok sıcak ortamda çalışanlar

Açık tenli, hassas cilt yapısına sahip olanlar

Aşırı alkol ve kortizonlu krem kullananlar

Siroz hastaları

Alerjik bünyeli kişiler

Burun bölgesi ameliyatları ve travmaları

Tedavisi üç şekilde yapılır:

1-Radyo frekansla tedavi; RF cihazına bir kablo ile bağlı çok çok ince bir iğne ucu ile cilde dokundurularak damara radyo dalgası  verilerek.

2-Lazerle tedavi; RF tedavisine benzer. Farkı kaynak radyo dalgası değil ışıktır.

3-Köpük tedavisi; Damarın yok olmasını sağlayan bir uygulamadır,damarın içine bir ilaç verilir ve damar yokolur.

Genellikle 1-2 seans yeterli olmaktadır. Seanlar yaklaşık 20 dakika sürmektedir.Kılcal iğne ile yapıldığından genelde tolere edilebilir bir acı olmaktadır. Yapldıktan sonra hafif bir kızarıklık olmaktadır ve 1 gün içinde kaybolmaktadır. Sonuçları 2-3 gün içinde görülmeye başlar.Damarların tamamen kaybolması kişiden kişiye değişmekle beraber bazen 2-3 haftayı bulabilir.

 

Bu makale 13 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Onur Gürer

Prof. Dr. Onur GÜRER, 1966 yılında İstanbul'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1992 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, İstanbul Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesi'nde yaparak Kalp Damar Cerrahisi uzmanı olmuştur. İstanbul Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesi'nde 15 yıl boyunca görev almış olan Doç. Dr. Onur GÜRER, bu hastaneden sonra çeşitli özel kurumlarda 7 yıl boyunca çalışmalarını sürdürmüş şu an ise mesleki çalışmalarına İstanbul Şişli'de bulunan özel muayenehanesi'nde devam etmektedir. Kalp ve Damar Cerrahisi alanında çok sayıda başarılı operasyon gerçekleştirmiş ve Türk Tabipler Birliği, Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği, Türk Kardiyoloji Derneği, Min ...

Etiketler
Yüzde kılcal damar genişlemeleri
Prof. Dr. Onur Gürer
Prof. Dr. Onur Gürer
İstanbul - Kalp Damar Cerrahisi
Facebook Twitter Instagram Youtube