Yüz ve kaş askılama

Yüz ve kaş askılama

Yüz ve kaş askılama kimlere yapılır?

Yaşlanma ile yüzde oluşan en belirgin sorunlardan biri kaşların ve yüz dokularının aşağı doğru sarkmasıdır. İleri yaşlarda belirgin olan bu sorun için çözüm; yüz ve şakak germe ameliyatlarıdir. Ancak bu sorun 30-50 yaşları arasındaki dönemde de vardır, fakat çok belirgin değidir. Bu dönemde kişiler yüz dokusunda bir gevşeme olduğunu , dokuların yavaş yavaş aşağı doğru yönlendiğini ifade ederek’ elleriyle veya saclarini surekli toplayarak bu dokuları yukarı taşımaya gayret eder ve; ‘ Doktor bey benim öyle çok fazla kırışığım sarkmam yok, ama işte ben sadece bu sonucu elde etmek isyiyorum ‘ şeklinde beklentilerini ifade ederler. İşte bu grup hastalarda, germe ameliyatları yerine, özel olarak yapılmış  iplerin yuze ve sakak bolgesine  yerleştirilmesi ile memnun edici sonuçlar veren yüz askılama ve kaş kaldırma müdahaleleri yapılabilir.

Askılamanın etkisini arttıran ek uygulamalar nelerdir?

Yaşlanmaya bağlı olarak, yüzde erken yaşta, gevşeme, doku kaybı ve kırışıklık başlangıcı az da olsa görülebilir. Bu durumlarda askılama ile yukarı taşınan yüz dokularının ve kaşların, daha güzel, daha dolgun, taze ve dinlenmiş görünmesi için askılama işlemine ek olarak dolgu botox uygulamaları ve yağ enjeksiyonları yapılması gerekir. Kas kaldırıcı etkiyi arttırmak için kaşın hemen altına aynı seansta dolgu yapılabilir.

Yüz ve kaş askılama ipleri erir mi?

Yüz ve kaş askılama iplerinin hem eriyen, hem de erimeyen yapıda olanları vardır.

Yüz ve kaş askılama işlemleri nasıl yapılmaktadır?

Kendiliğinden eriyen askı iplerinin uygulanması, ofis şartlarında ve lokal anestezi ile yapılabilir. Hiçbir kesi yapılmadan, sadece kılavuz bir iğne yardımı ile uygulanmaktadır. Erimeyen askı ipleri uygulamak için ise, saç içinden 1,5-2 cm lik kesi yapmak gerekir. Bu uygulama ise lokal anestezi ve damardan rahatlatıcı bir madde vererek yapılan bir uygulamadır.

Yüz ve kaş askılarının kalıcılığı ne kadardır?

Kalıcılık; uygulamanın yapıldığı kişilerin doku yapısına, problemin büyüklüğüne ve uygulamanın yapıldığı bölgeye gore ve kisinin yapilan isleme iyi bakip bakmadigina gore 18 ay ile 3 yıl arasında değişmektedir. İstenildiğinde tekrarlanabilen bir uygulamadır.

Bu makale 16 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Ufuk Bilkay

Prof. Dr. Ufuk BİLKAY, 1966 yılında İzmir’de doğmuştur. Lise öğrenimini İzmir Atatürk Lisesi’nde bitirdikten sonra Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1990 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. 1 yıl kadar Dokuz Eylül Üniversitesi Üroloji Anabilim Dalı'nda asistanlık yaptıktan sonra bu bölümden ayrılarak 1992 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrah Anabilim Dalı'nda eğitimine devam etmiştir. 1999 yılında ise Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur.  Yurtdışında da pek çok çalışma yapmış olan Prof. Dr. Ufuk BİLKAY, 1998 yılında Atlanta -ABD’de Emory University’de Araştırma Görevlisi olarak bulunmuş olup burada Endoskopik Plastik Cerrahi, Mikrocerrahi ve Rekonstrüktif Meme Cerrahisi ile ilgili konularında çalışmıştır. Ayrıca Emory Clinic ve Paces P ...

Etiketler
Yüz ve kaş askılama
Prof. Dr. Ufuk Bilkay
Prof. Dr. Ufuk Bilkay
İzmir - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube