Yürüme bozuklukluğu ve yürüme bozuklukları

Yürüme bozuklukluğu ve yürüme bozuklukları

Yürüme, omurganın dik hale gelerek gövdeyi taşıması ve her iki ayak üzerinde dengede hareket etmesi nedeniyle önemlidir. Yürümede gövde ağırlığının her iki ayağa eşit ve dengeli iletilmesi gerekir. Aksi halde ayak tabanlarından başlayan ve omurgayı da etkileyen sağlık sorunları oluşur.

Doğru ayakkabı giyme ve yürümenin tüm safhalarının doğru öğrenilmesi sağlıklı bir hareket sistemi için ön koşuldur. Ayak tabanındaki kavislerde çökme ayak bileği eklemlerinde bozulmaya ve kalçada yük dağılımında dengesizliklere yol açar.

Ayak bileği eklemleri, diz, kalça eklemleri ve omurga ağrıları genellikle birbiri ile bağlantılıdır. Omurga sağlığı için doğru şekilde yürüme önemlidir.

 

Bu makale 13 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Alper Ergin

Op.Dr. Alper ERGİN, 1976 yılında Konya'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1999 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapmış ve 2009 yılında Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı olmuştur.

Uzmanlık eğitimi sonrasında, 2010-2016 yılları arası Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesi’nde görev yapmış olan, Op.Dr. Alper ERGİN, özel muayenehanesi'nde hastalarına hizmet vermektedir.

Op.Dr. Alper ERGİN, Orta düzeyde ( B1) İngilizce bilmektedir.

Etiketler
Yürüme bozukluğu
Op. Dr. Alper Ergin
Op. Dr. Alper Ergin
İzmir - Beyin ve Sinir Cerrahisi
Facebook Twitter Instagram Youtube